Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

infekcja w ranie po cieciu cesarskim

Polecane posty

Gość gość

Hej czy ktos mial? U mnie sie rozwinela rana ropieje jest nieprzyjemny zapach a dbalam o niai mimo to cos sie przyplatalo :( gin mowi ze to loteria i akurat na mnie padlo :( na dodatek mascie z antybiotykami nie dzialaja lekarz podejrzewa gronkowca jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze bylam i chirurga dal inne antybiotyki ciagle mam goraczke od wczoraj. Ktos to mial wie cos? Chirurg juz mnie uprzedzil ze blizna bedzie zdeformowana :( kazda wizyta u niego prywatnie o bardzo boli jak mi tak grzebie bo ropa nie dopuszcza znieczulenia szlag mnie trafia ;(

może czas wybrać się do kogoś innego, kto "na świeżo" spojrzy na Twój problem

Gość gość
Współczuję, miałam to samo, ale mi antybiotyki pomogły i przeszło. Wiem jak to dokucza i jak cuchnie. Blizna też po tym taka hmmm... Gruba i nierówna...

Gość gość
a od czego taki atak gronkowca się bierze? czy macie problem z trądzikiem-gronkowcem, albo z migdałami???

Gość gość
Nie moj gin mi powoedzial ze gronkowiec wystepuje na ludzkiej florze bakteryjnej czy jakos tak i teoretycznie kazdy moze zostac zaatakowany jak ma rane ;(

Gość gość
gościu 09:35 tak to prawda , kazda rana może zostać zainfekowana gronkowcem . Mnie zainfekowała sie rana krocza, ropiała śmierdziała bolało tak że prawie wyłam z bólu jak przy porodzie. Okazało sie że to gronkowiec. Dostawałam antybiotyki, bardzo długo to trwało zanim się wyleczyło

Gość gość
Teraz rozumiem co moj gin mi mowil jak powiedzial ze po cesarce kobiety prawdy jak sie czuja nie mowia :/ nie mam dzieci ale po tym co tu czytam jestem za aborcja.

Gość gość
Przeczytałas i nie zrozumiałas. jedna pisze o bliźnie po cc a druga to samo o ranie krocza :(

Gość gość
mojej kolezance ta rana paskudziła się dwa miesiące.

Gość gość
często po cesarce są problemy z blizną, ja też miałam infekcję, ropa się lała dwa tygodnie, dopiero trzecia maść sobie poradziła. Niestety nie wiem czy to z tego powodu ale blizna jest dość widoczna choć minął rok od cesarki... i jestem tym załamana. moja znajoma ma dużo bledszą.

Gość gość
ja z kolei miałam inny problem, blizna dość szybko sią zagoiła, ale w kolejnej ciąży zaczęła sie rozchodzić, miałam cesarkę w 8 m-cu a leżeć musiałam od szóstego. żałuję że zdecydowałam sie na ce srakę.... ale cóż tyle się człowiek naczytał, że się wystraszył... a cesarka też do kitu.

Gość gość
Tu autorka zebyscie wiedzialy jak ja zaluje tej cholernej cesarki!!!! ;( wyje dzien w dzien ze dalam sobie to zrobic co prawda mialam wskazanie ale mysle ze na upartego urodzilabym naturalnie :( moja mama 4 sama urodzila i nic a ja jedno i takie gowno ;( nic na siebie ubrac nie moge wszystko mi sie ociera o to dziadostwo nie mam juz sil !

Gość gość
Moja mama miala infekcje po cesarce to malo polsierota nie zostalam! Uwazaj na siebie idz do innego lekarza! To powazne!!!

Gość gość
ja tez miałam infekcję więc wiem co to znaczy, ból jak cholera!

Gość gość
bardzo często się zdarza.

Gość gość
Tu autorka udalo mi sie wczoraj wieczorem wyblagac wizyte u innego chirurga prywatnie dal mi zastrzyki jak w ciagu 5 dni nie bedzie poprawy lub bede miala goraczke powyzej 38.5' to mam sie stawic w szpitalu i przyjmie mnie na oddzial ;(

Gość gość
No i macie swoje cc na życzenie :D

Gość gość
no i co z tego zawistniku a ciebie nie stac czy masz moherowe poglady wkute do pustego lba i samodzielnie nie potrafisz myslec? cc jest lepsze, przynajmniej c**a nie przypomina wiadra i mezus nie musi latac na boki jak to bywa w kazdym przypadku po sn

Gość gość
tak po cesarce też moga byc powikłania , ale po porodzie siłami natury jest ich więcej Poród naturalny to rzeźnia potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść i ma wiele POWIKLAN : Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów, ropień krocza Krwiaki pochwy utrudniające współżycie Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka, ADHD na skutek ciężkiego porodu Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte krocze , uszkodzenie nerwów krocza, bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału hemoroidy Kompletne obdarcie z intymności Rozejście się miednicy i konieczność rehabilitacji a nawet operacji

Gość gość
jakos urodziłam 3 dzieci naturalnie i nie trafiła mnie żadna z przypadłości wymienionych wyżej, a cc bała sie jak cholera, w koncu to normalna operacja

Gość gość
jak lezalam w szpita;u w ciazy, byla dziewczyna ktora byla 3 mce po cc tez miala jakies infekcje ropnie saczącą się rane, wzieli ją na zabieg wyczyścili jeszcze raz zaszyli i po problemie po 3 dniach wyszła do domu

Gość gość
Rodziłam SN i CC i naprawdę to jakbym miała jeszcze raz rodzic to nie wiem co bym wybrala. Istnieja zarówno porody SN jak i CC bezproblemowe. A nacięcie kroca czy brzucha może się tak samo paskudzic, przy czym łatwiej pielęgnowac rane na brzuchu :)

Gość gość
Fajnie autorce temat rozwalilyscie. Autorko mialam to samo--- 4 rozne antybiotyki i dopiero poszło bierz przeciwbólowe ja brałam kenoprofen bo bym chyba zwariowała