Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna22

5 miesieczne dziecko nie przesypia nocy

Polecane posty

Gość gość
Ale jeśli ona się nie budzi i nie płacze to po co ty wstajesz????. Chyba z nudów:-) moja od zawsze się kręciła w nocy teraz MMA rok i jak SPI łóżko sto razy przejdzie w każda stronę tez marudzi ale SPI. Raz wstaje dac jej Pic około 1 i o 6 mlekoi na spiocha i odkąd miesiąc skończyła zasypia 21 wstaje 9 rano. Myślisz ze jak ty Spisz to się. Ie ruszasz?? Daj jej spokój i nie wstawaj. A kręci się bo może jest jejh za ciepło niestety w pl mamy lubią ubrać na noc dziecko w trzy warstwy i skarpety obowiakowo:-)

Gość Werka 123
moj synek ma 18mies i za noc potrafi wypic 3 duze butli Awent 330 ml kaszki . W sumie to prawie lirt kaszki. No i 3 pieliuchy mam mokre do wymiany.Super mam.

Gość gość
Musimy dłużej nosić- no i widzisz problem już? Przyzwyczajać do noszenia przed snem ja kładę i dziecko mi albo zasypia albo marudzi jak marudzi znowu poprawiam i przykrywam ale to nie trwa dłużej niż 15 min Kto powiedział ze dziecko ma przesypiac noce. Mi syn zaczął przesypiac gdy miał ponad rok a do cory wstaje 2 razy a ma8 miesięcy

Gość gość
Problem bo nie przesypia nocy?zastanów się czy jesteś gotowa na macierzyństwo bo sen to najmniejszy problem.

No własnie gdybym nie zareagowała na to wiercenie to by sie zaraz rozbudziła, napewno nie jest przegrzane na noc jest ubrana tylko w body i rajstopki i do polnocy zazwyczaj jest odkryta bo jest ciepło u nas w pokoju. Dodam jeszcze ze moję dziecko jest strasznie nerwowe,******iwe nie potrafi minuty spokojnie uleżeć. Chyba musze spróbować z melisa

Gość gość
Dziecko śpi w rajstopy?? A czy tobie byłoby wygodnie spać w rajstopach?

Dodam jeszce że jest strasznie strachliwa wystarczy że cos stuknie i już jest wystraszona w nocy zdaża się że płacze przez sen

Gość gość
Skoro twoerdzisz ze robicie wszystko by spala a i tak sie budzi widocznie taki typ. Moja zaraz konczy rok i sa rozne okresy. Na poczatku spala ladnie, zęby potem jej dokuczaly to spała niepokojnie, potsm zmowu okres wzglednego spokoju, a teraz znowu powtorka z budzeniem w nocy. Potrafi sie kilka razy w nocy wybudzic i zanim zasnie mija troche czasu. Nic z tym nie zoribsz, jedyne co to probowac na noc dac kasze, skoro kleiku nie chce. Tylko pamietaj o innym smoczku bo przez normalny kasza nie przejdzie:-) wiem ze to oczywiste ale uwierz nie dla wszystkich:-)

Gość gość
Zrozum tępa dzido, ze dziecko 5 miesięczne nie będzie ci przesypiać nocy. Dziecko reguluje swój sen do 3 roku zycia. A ty wymagasz od 5 misiecznego dziecka aby spali cala noc? Natura tak to wymyśliła, ze dziecko powinno spać z matka przy jej cycku i ssać kiedy potrzebuje bez budzenia matki, ale wy pierdoly chcecie naturę oszukać to teraz macie swoje problemy. Nie dojrzałaś do macierzyństwa i tyle po samym fakcie karmienia mm to stwierdzam. Co pewnie mleka nie miałaś? Kretynki,

Gość gość
Przecież to jest normalne! Moje dziecko miało 2 lata i dopiero przestało się budzić w nocy. A ty od 5 miesięcznego niemowlaka wymagasz jak większość mam żeby dziecko nie płakało w dzień spało całą noc bez ruchu. No bez przesady. Co wy macie z tymi nockami no jedno dziecko jest takie drugie inne. Mi mama też mówiła że po 3 mcach będzie spać a się okazało ze po 2 latach spał synek i co miałam zrobić? Nie latałam pi neurologach i nie faszerowałam lekami. Raz tylko pytałam się pediatry jak synek zaczął budzić się co pół godziny jak miał około roku. Powiedziala mi żeby przeczekać Bo tak się rozwija układ nerwowy u roczniaka. I minęło po miesiącu. Ciężko było. Ale co mieliśmy zrobić. Obserwuję często ze kobiety panikuja latają po lekarzach faszeruja dzieciaki psychotropami a potem martwią się ze dzieci mają problem na przykład z koncentracją i nauką. To tak jakby gadać że lampka wina nie szkodzi dla płodu i jeden papieros też nie. Sorry Ale to często widać dopiero po latach te skutki.

ja rozumiem każde dziecko jest inne tylko własnie od urodzenia wstawałam do małej 3 razy póżniej coś sie poprzestawiało i tak z 10 razy trzeba wstawac i jest tez problem bo jednorazo nie jje wiecej mleka tylko jest różnie raz zje 60 a raz 90max i za chwile domaga sie znowu

Gość gość
karmiłabyś piersią to nie miałabyś problemu. a takw ybrałaś mm więc masz to na własne życzenie.

Wy drogie mamy byście chciały by niemowlaka można było zaprogramować jak robota który będzie ciągiem przesypiał 10 godzin,jadł i robił kupkę wg waszego polecenia. Ale tak się nie da ! Po prostu CIERPLIWOŚCI . Każda z nas przerabia ten problem i on prędzej czy później minie.