Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elfik27

Nie cieszę się z bycia w ciązy...

Polecane posty

Myślałam o tym. Chodzi o to, że boję się, ze sobie nie poradzę. Moje zdolności nie są aż tak dużo. Prawdę mówiąc przebalowałam trochę studia. MOją specjalnością jest grafika komputerowa. Zawsze marzyłam, żeby pracowac przy tworzeniu gier komputerowych.

Gość gość
Skoro jesteś grafikiem komputerowym (choć wcześniej pisałaś coś o programowaniu.....) - to tym bardziej nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem zleceń. Pytanie tylko jest takie - czy Ty coś w ogóle potrafisz? Bo mam wrażenie, że nic.

Programowanie podałam przykładowo jeśli chodzi o informatykę. Co do grafiki to potrafię sporo, ale mam wrażenie, że to i tak zbyt mało na obecne wymogi. Tym bardziej jeśli chodzi o gry komupterowe. Wiem jakie są moje prace i porównując je z innymi uważam, że nie mam szans...

Gość gość
To np. zajmij się przepisywaniem tekstów. Do robienia grafiki w grach jesteś za słąba - więc może grafika w fotografii?

Myśłam kiedyś nad otworzeniem własnego studio foto. Kupiłam sprzęt, miałam dobry aparat. Zaczęłam nawet robić dziewczynom z "odlotów" zdjęcia. Ale rozeszło się to po kościach. Odka zostałam bez kasy musiałam sprzedac sprzęt do lombardu i nie zostało nic... Patrzyłam na allegro na oferty innych, którzy oferują obróbkę zdjęć za marne grosze... 10 zł za zdjęcie... Przeciez toż to śmiech na sali...

Gość gość
Uważasz, że 10 zł to mało? No tak. Przecież lepiej nic nie robić.

Gość gość
A jaki miałaś aparat?

W sumie znam się na "wszystkim" po trochu. Nigdy nie umiałam doprowadzić niczego do końca. Zawsze miałam słomiany zapał. Fotografia, rysunek, śpiew, malarstwo. Ba! Nawet książkę napisałam 560 stron, która zalega w szufladzie...

Gość gość
hahahhahaahahahhaahahahhahahah :D :D :D

Gość gość
To taka amatorska lustrzanka. Jakie miałaś do tego obiektywy?

Może nie była z najwyższej półki, ale jak na 2012 rok całkiem dobrze służyła. Miałam jeden kitowy obiektyw i jeden tele. Sigma 70-300

Gość gość
Szału nie było. To prawda. Jakieś filtry, lampy?

Na początek kupiłam najprostsze dwie parasolki z boxem statywy, tła, Lampe do rpześwietlania tła. Nie chiałam na początek inwestować zbyt wiele zważając na mój słomiany zapał.

Gość gość
Lubiłaś focić, prawda? Może to jest Twoją przyszłością?

Lubiła i nadal lubię. Zawsze miałam pomysły na świetne fotomontaże. Teraz to już chyba po ptokach... Nie posiadam ani sprzętu, ani pieniędzy na jego zakup...

Gość ubawiona
Czytam to i pękam ze śmiechu, najlepiej tu pasuje pisanie książek, bo zmyślasz przecudnie, choć nad tym żeby zdarzenia były wiarygodne musisz jeszcze popracować , chyba, że pójdziesz w fantastykę... :D I jeszcze jedno masz rację k...a to charakter i żeby się wziąć za prostytucję , trzeba taki właśnie charakter mieć. Żal mi twojego dziecka, gdybyś naprawdę była w ciąży radzę oddać dziecko do adopcji, a ty wróć sobie do najstarszego zawodu świata i rób facetom laski do późnej starości, w wolnych chwilach pisz książki, bo widać do tego jesteś stworzona. :)