Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co chodzi w tym przysłowiu?

Polecane posty

Gość gość

''To kobieta wybiera sobie mężczyznę''

To powiedzenie a nie przysłowie a chodzi o to że pozwala się poderwać temu który jej się podoba czy coś koło tego :)

Można dojść do łatwej konkluzji, że ludzkie zaloty zależą głównie od kobiety, ale widzę też drugie dno tego powiedzenia, że kobiety są bardziej zaborcze.

Gość gość
O to, że nie wystarczy żeby mężczyzna sięstarał i nawet jeśli jest stroną zabiegającą i wygląda jakby to on wybierał w rzeczywistości wyboru dokonuje kobieta, która pozwala na to żeby sie do niej zalecał.

Gość gość
No dobrze, ale odwróćmy sytuację, jakaś kobieta zaleca sie do mnie a ja daję jej tak zwanego kosza. Czy wtedy to nadal ona wybiera czy może to jednak ja wybrałem?

Gość gość
To przysłowie dotyczy czasów, kiedy kobiety nie brały się za podryw, były skromne i nie wypadało im wprost dowalać się do konkurentów :p

Gość gość
No chyba to powiedzenie jest właśnie z tamtej epoki i nie jest już aktualne, chociaż nawet wtedy mężczyzna też mógł ''wybierać'' i wcale nie musiał się zgadzać na czyjeś zaloty. Więc nadal nie ogarniam.

Gość gość
Te powiedzenie to bzdura wyssana z palca. To tak jakbym ja mężczyzna nie miał prawa wyboru i musiał brać byle kogo kto podpadnie, bo to ona mnie ''wybrała''. Bezsens

Gość gość
Taki głupi teskt został wymyślony przez nadmuchane lalki które myślą że są pępkiem świata i mogą przebierać w facetach jak chcą