Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowuglodowka

NIE mam pieniedzy na jedzenie:(

Polecane posty

Gość znowuglodowka

W domu bezrobotna mama, tata odszedl kilka lat temu, placi alimenty, ktore do reki dostaje mama, pali duze ilosc***apierosow, a lodowka pusta:( juz sama nie wiem co mam robic wczoraj zjadlam tylko bulke z koncowka paprykarza, dzis nie mam juz nic:( z tata nie mam kontaktu, ma juz nowa rodzine, nowe piekne zycie , a nas juz ma gdzies. Co miesiac 10 przesyla pieniadze i nie chce o nas slyszec:( nie mam sily nawet myslec w szkole:(

Gość gość
to idź zarób na doopie

Gość gość
nie wiem co mam zrobic:( Tata wie jaka jest mama, dlatego ja zostawił, nie chce miec z nami kontaktu, przesyla tylko pieniadzei doladowanie telefonu dla mnie, bo mama nawet komputer sprzedala:(

Gość gość
a ile masz lat? Pójdź na Policję, że mama Cię zaniedbuje. Jak masz 17 lat najlepiej znajdź faceta do którego się wyprowadzisz.

Gość gość
jak kcesz pięć dych to możesz mi obciągnąć.

Gość gość
mam 14lat:(

Gość gość
gdzie mieszkasz ?

Gość znowuglodowka
jak pojde na policje, i zobacza jak mamy w domu to zabiora mnie dodomu dziecka:(

Gość gość
ło to za mało zgłoś się do mnie jak skończysz 16 lat.

Gość znowuglodowka
z malopolski

Gość gość
no a nie masz ciotki jakiejś? poza tymzadzwon do taty powiedz ze jestes glodna, ze mama tak cie traktuje mysle ze się zlituje nad toba

Gość gość
nie mam w nikim wsparcia:( moje kolezanki z klasy maja kochajace rodziny, ja nawet nie mam cieplych butow na zime:(

Gość gość
tata juz rozklada rece, ostatnio powiedzial mi ze przesyla alimenty, i swoja rodzine tezmusi utrzymac dal mi 50 zl wtedy ipowiedzial ze jak to sie powtorzy, to zadzwoni na policje. Ale wiem ze wtedy mnie zabiora a tata powiedzial ze nie ma miejsca wiecej zebym zamieszkala z nimi.

Gość gość
To zadzwoń do ojca nic innego nie poradzisz, a ci do domu dziecka to mialabys i cieply posilek i cieple buty.

Gość gość
powinnas dostawac pieniadze od ojca do reki, jestes bardziej odpowiedzialna niz matka wiec lepiej zagospodarujesz kase

Gość gość
Zagroz matce ze jak tak dalej będzie fi na nią doniesiesz.nie masz dziadków?

Gość gość
tacie niemowe powiedziec,ja nie chce trafic do domu dziecka, mama tak naprawdfe jest dobrym czlowiekiem, nie moge jej zostawic:( czy moge zglosic sie gdzies po jedzenie nie podajac zadnych danych?

Gość gość
nie masz nikogo,kto może ci pomóc?? rodzina,dziadkowie? może rodzice jakiejś dobrej koleżanki mogą zaprosić cię na obiad,jeśli opowiesz im szczerze twoją sytuację

Gość gość
mam tylko wujka od strony mamy, ale on jest za granica, wyjechal dawno, jeszcze za zycia babci. Powiedzial ze nasza rodzina to patologia.Wyjechal nawet nie wiem gdzie.

Gość gość
a z jakiego miasta w ogóle jesteś? Kurcze musisz pogadać z tatą, zeby dawał Ci pieniądze do ręki bo zwyczajnie nie masz co jeść. Jeżeli nie zrobi to na nim wrażenia to chyba jest nienormalny

Gość gość
najgorsze sa swieta:( Nie ma prezentow, nie ma jedzenia. Tylko laurka ode mnie dla mamy, i jej papierosy:(

Gość gość
wszędzie gdzie pójdziesz po pomoc,będziesz musiała opowiedzieć o swojej sytuacji i podać wszystkie dane,ale może warto. Ktoś musi ci pomóc

Gość gość
p*********z dziecinko

Gość gość
bardzo Tobie współczuję. Mam dziecko w Twoim wieku i nie wyobrażam sobie, aby mogło chodzić głodne. Tym bardziej, że Twoja mama przeznacza większość pieniędzy na papierosy. Wiesz ja także paliłam nałogowo i właśnie sytuacja finansowa zmusiała mnie do rzucenia tego nałogu. Niestety muszę Cię zmartwić, gdyż sama nic nie zdziałasz. Najpierw porozmawiaj z mamą. Dlaczego ona nie pracuje? czy Ona wie, że jesteś głodna? Mama może starać się o dofinansowanie z mopsu. Mozesz dostawać obiady ze stołówki za darmo! Twoja mama tylko musi wciąż się w garść i szukać pomocy, wsparcia finansowego w Urzędach oraz w opiece społecznej i oczywiście szukać pracy. Jeśli te argumenty nie docierają do twojje mamy, chyba nie masz innego wyjśćia jak pogadać z tatą lub niestety zgłosić ten fakt chociaż pedagoga szkolnego. Szkoła również moze tobie pomóc i twojje matce. Nie musisz od razu isć na policję czy do domu dziecka. Moze pedagog szkolny porozmawia z twoją mamą

Gość gość
a twoja mama też nic nie je,skoro w ogóle nie macie jedzenia w domu?

Gość gość
z okolic Zakopanego. Slyszalam kiedys rozmowe mamy z tata. Tata powiedzial ze jak mama nie bedzie dbala o mnie to zglosi to do opieki i mnie zabiora( strasznie po tym plakalam ze on mnie nie chce) a mama powiedziala do niego ze przeciez wie jakie zyciejest drogie, i ze on nie ma prawa jej mowic jak ma mnie wychowywac skoro sam mnie nie chce wziac do siebie. I poszedl... nie moge nikomu nic powiedziec.. szukam tylkomiejsca gdzie dostane jesc bez podawania danych

Gość gość
a w Twojej szkole można wykupić obiady na stołówce?

Gość gość
mam wrazenie ze dla mamy papierosy to jedzenie:( tez jest strasznie chuda. Wstydze sie powiedziec mamie zeby nie palila, tylko kupila mi jedzenia:( czyli nie ma zadnego miejsca gdzie dostane jedzenie bezpodania danych?no szkoda. DZIEKUJE za dobre slowa.

Gość gość
dowiedz się czy można u Ciebie w szkole wykupić obiady i zapłacić przelewem.

Gość gość
tak mozna wykupic. Jedza tam tez dzieci biedne. Nie wiem skad onemaja na to pieniadze. Kiedys Pani zapytala pry mnie mame czy chce zebymjadla w szkole i ktos to oplaci( nie wiem kto) ale mama powiedziala ze nie chce, ze mamy obiady w domu, mnie zabronila mowic Pani, i powiedziala ze mnie zabiora:(