Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gameover

Teorie spiskowe są śmieszne:)

Polecane posty

już spadasz w te ramiona tyle czasu, że prawdopodobnie ci sie kierunek spadania pomylił:P Jak masz spaść to spadaj w końcu. Dzisiaj byłem u fryzjera ładnie wyglądam. Później zarosne a i na fryzjera mogę nie mieć funduszy:P

jeszcze dodam, że pierwsze sankcje były nałożone na rosje przez ue i USA. już nie wspomne o jabłkach, bez których po prostu rosjanie umrą z głodu i zaczną uprawiać kanibalizm. Poza tym jest szansa, że dominującą walutą w rozliczeniach za gaz czy rope przestanie być dolar, który w ogóle powinien ,moim i nie tylko moim zdaniem, "przestać być". dolar jest głównym narzędziem zadłużania całego świata i rujnowania gospodarek do tej pory sie rozwijających. jedyny cel istnienia tej waluty to okradanie ludzkości z realnych aktywów przy pomocy długu.

Gość gość
a myslisz ,ze nie ma to nic wspolnego z Ukraina?

Gość gość
tu sie z toba nie zgodze ,uwazam ,ze EURO powinno obnizyc swoja wartosc ,jak Europa ma sprzedawac w USA jak EURO kosztuje 1,50

druga sprawa jest taka, że niemcy i rosja są w dobrej komitywie. dodać do tego chiny, iran i pare innych krajów, w których USA nie zdążyło jeszcze narobić burdelu i mamy realną przeciwwagę dla oszustów zza wielkiej wody. Niestety ktoś wycwaniaczył, że polske można oddać na żer.Bo tak to sie skończy jak będziemy chuj wie w czyim interesie nieśli sztandar "wolnej ukrainy w UE" i kilku gigantycznych korporacji amerykańskich pod pretekstem walki z rzekomą tyrania putina.

nie euro powinno obniżyć wartość tylko dolar powinien przestać obniżać swoją na skutek ciągłego dodruku powodującego inflacje. jeszcze tego by brakowało żebym płacił ze swojej kieszeni za dodruk dolara na cele niezbyt zbieżne z moim światopoglądem

Gość gość
dolar -ja nie mieszkam w Polsce odnosze sie do tego co mowia inne kraje UE.

co to w ogóle za myślenie "euro powinien obniżyć swoją wartość" obniży nie przejmuj się. Tak samo jak jen. dzięki umowom swapowym. to wszystko jest jedna sitwa. karmią was propagandą non stop. Jak wy patrzycie sie ze strachem na wschód to oni wam zapyrtalają dudki od zachodu (czyli od tyłu)

Gość gość
dobrze -jak Europa ma sprzedawac wlasne produkty w USA i innych karajach jak EURO stoi tak wysoko ?jezeli chcemy ruszyc gospodarke europrjska musimy zaczac sprzedawac(nie mowie o Polsce bo Polska nie ma EURO)

Jak przestaniemy być zalewani bezwartościowym dolarem w różnych formach (również jako kredyt) to cena sie unormuje sama. W d***e mam taki handel, w którym za towary płacą mi świeżo dodrukowanymi dolarami bez pokrycia w niczym. W zasadzie to nawet tych dolarów nie zobaczymy bo będzie to tylko waluta elektroniczna ew jakieś obiecanki typu obligacje czy inne g****o.

a co ty chcesz sprzedawać do usa? jesteśmy ich kolonią:D jak coś potrzebują to se przyjeżdżają i biorą za darmo:D

Gość gość
zsrr czy nie zgodzilismy sie wejsc do uni na wlasnych nogach? dlaczego ?powodow bylo wiele ,teraz jak zaczely sie problemy zamiast je rozwiazywac plujemy na UE?

Gość gość
my jestesmy kolonia USA -to oni sa kolonia Europy .gdyby nie Europa i Europejczycy nie byloby USA.:)

ja nie pluje na UE ja pluje na tych, którzy ją kontrolują i w czyich interesie powstała i funkcjonuje. Ja wiem, że UNIA brzmi cudnie. zjednoczeni razem itd. tyle, że to kłamstwo. unia rządzą potomkowie bądź spadkobiercy gości, którzy wypromowali hitlera i ich cele ,zpewniam cię, się nie zmieniły. I nie mam zamiaru sie przerzucać pustymi frazesami zaczerpnietymi z propagandy. "plują na unie" masz nasrane we łbie czy udajesz?

pierwsze co zrobiła unia po tym jak już nam "dała wolność" to rozgrabiła na spółe z ubekmi majątek narodowy. lechu był agentem zachodu w strukturach ubeckich. śmieszne nie? ale prawdziwe;)

Gość gość
w du/pie byłeś to i gó/wno widziałeś. nie pisz o rzeczach ktorych nie rozumiesz, wracaj do lekcji. gameover.

co do ukrainy zaś to nepotyzm amerykański przy którym "car putin" wygląda jak wcielenie wolności ekonomicznej, to gdyby jakimś cudem cała ukraina (chińczycy wydzierżawili 3 mln h ziemi na ukrainie) wpadla w ręce nato to już są plany podziału latyfundiów konkretnym gościom powiązanym z rządem. np firma donalda rumsffelda ma plany co do wydobycia gazu łupkowego na ukrainie. i gwarantuje ci, że ukraińcy z racji posiadania takich surowców nie zobaczą nawet peja

Gość gość
"masz nasrane we lbie czy udajesz"-sluchaj malolacie jak chcesz dyskutowac z oslem to ja ci podziekuje ,chcalam tylko opoinie osoby inteligentnej a widze ,ze w dzisiejszych czsach w Polsce wszyscy uwazaj sie sie za wszechwiedzacych .

no jak ktoś mi zaczyna cytować kawałki z wieców partyjnych to raczej sie domyślam, że z osobą mającą chęć do dyskusji nie rozmawiam.

to wygląda tak. Czerpie informacje z różnych źródeł. w jednych bez specjalnej troski o to czy czytelnik zrozumie o czym się pisze jest logicznie wyjasniona sytuacja w kilku kontekstach. ekonomicznym, politycznym, gospodarczym etc. Co więcej implikacje i wnioski pokrywają się z rzeczywistościa. Jak i większość faktów. Co więcej nikt tam nie dokonuje podziału na tych złych i dobrych. NIe. kwintesencja merytoryki. I są drugie publikacje. Pełne fraesów, propagandowego bełkotu bez znaczenia, przeinaczania faktów, odwołań do patriotycznego, globalistycznego, kapitalistycznego, socjalistycznego, marsjańskiego i psiego sumienia (niepotrzebne skreślić) są również publikacje mieszane. mające udawać że są obiektywne. to ku dezinformacji. Nietrudno stosjąc jedynie logikę wysnuć kto wciska kit. Co więcej to dosyć proste. Wystarczy kilka prostych zasad aby uniknąć próby prania mózgu. Pierwsza: Zero telewizji. Druga: zero prasy. Trzecia: zero stron rządowych, partyjnych, narodowych, bądź podpiętych pod jakąkolwiek ideologię. czwarta:Jak zobaczysz, że gdzieś co chwila występuje para: demokracja, terroryzm okraszona dodatkami typu solidaryzować się, pomagać, walczyć....Odpuścić sobie. świat makro nie kieruje się w działaniu takimi pierdołami, które z definicji są napiętnowane moralnie. jest jeszcze kilka jak mi sie przypomni to napisze:)

dobry przykład dała pani,która zbulwersowała sie mom chamstwem ciut wyżej. "pluć na unie" to gdzie mam wyjechać zeby se splunąć? do australii? po takiej populistycznej gadce z daleka poznaje róznej maści agitatorów i zawodowych propagandystów. niskiego lotu ale zawsze:) dodatkowa nieodłączną ich cecha jest to, że nie są zaangażowani nigdy i w nic. niektórzy mieszkają poza polską inni wpadają w celach rekracyjnych w przerwie między golfem a sauną. krótko mówiąc reprezentują sobą autorytet ludzi sukcesu:classic_cool: np założe się że ten pan który nie mieszka w polsce i odsyła mnie do szkoły jest przedstawicielem dobrze prosperującej jak wiemy:) klasy średniej w holandii bądź niemczech. to tylko my polaczki mamy problemy. cały świat cieszy się radując wiwatuje opływa w dostatki:) p********ie

Gość gość
a z jakich źródeł czerpiesz wiedzę, z naukowych zapewne. Czy możesz podać kilka tytułów? Masz naprawde ciekawe wnioski i obserwacje.

Gość gość
ze stron internetowych o spisku iluminatów i reptilianach. daj spokój, to czubek :D p.s. zaniżanie cen ropy-tak się teraz toczy wojny, kacapie ;/

Gość gość
Pierwsza: Zero telewizji. Druga: zero prasy. Trzecia: zero stron rządowych, partyjnych, narodowych, bądź podpiętych pod jakąkolwiek ideologię. czwarta:Jak zobaczysz, że gdzieś co chwila występuje para: demokracja, terroryzm okraszona dodatkami typu solidaryzować się, pomagać, walczyć....Odpuścić sobie. świat makro nie kieruje się w działaniu takimi pierdołami, które z definicji są napiętnowane moralnie. jest jeszcze kilka jak mi sie przypomni to napiszeusmiech.gif To tak na serio, z czego czerpiesz swoją wiedzę? Zgadzam się że to co dzisiaj podaje na tacy tzw.mainstream jest może w 20 proc. zgodne z prawdą,reszta to bełkot.Świat makro - ciekawy termin,sam go wymyśliłeś? Ale co on oznacza. To co piszesz to bardziej filozofia niz coś konkretnego namacalnego. Odrzucasz walkę jako środek do realizacji celu - ale walki uniknąć się nie da Każdy dobrze o tym wie. Skoro jesteś apolityczny ( a odnoszę wrażenie że starasz się tutaj uchodzić za apolitycznego nie związanego z jakąkolwiek ideologią filozofa-myśliciela) to dlaczego tyle w twoich wypowiedziach odniesień do polityki? Wybacz ale to co piszesz to typowy bełkot,filozoficzne wodolejstwo,Ciebie tutaj chyba nikt tak naprawdę nie rozumie.

Gość gość
Kennedy'ego zabił po prostu Oswald,nie było tam żadnego spisku. Amerykańscy debile uwielbiają tworzyć spiskowe mity i teorie bo maja ku temu powalone mózgownice i chcą wierzyć w coś co jest ciekawe i daje pożywkę sensacji. Idiotyczny naród, jak kiedyś jeden z polskich internautów napisał na stronce amerykańskiej o zamachu na JFK,że niemożliwością jest by przy kamiennym murku stał zabójca z mundurem gliny którego ochrzczono "badge manem" bo murek miał zaledwie wys.1,20 i gość byłby widoczny jak na dłoni to konto tego Polaka zbanowano:) To po prostu idioci którym odwaliło od ich kultury masowej,gdzyby Kennedy'ego chciano zamordować zrobiono by to o wiele wcześniej i na pewno inaczej niż w jakimś tam Dallas,na oczach setek ludzi. Po cichu,spokojnie,niby zatruciem. Ale w USA politycznie się przeciwników kompromituje,nie zabija.