Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja córka się tnie

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj zobaczyłam na nadgarstkach swojej 15 letniej córki głębokie rany,ona twierdzi,że kot ją podrapał ale ja wuem,że sama sobie to zrobiła.Rany były zbyt głębokie i symetryczne jak na kotan.Nie che ze mną o tym rozmawiać,cały czas wmawia mi,że jest w porządku, ja wiem,że tak nie jest.Ostatnio strasznie opuściła się w nauce.Chciałam iść z nią do psychologa,ale powiedziała,że nigdzie nie pójdzie.Co zrobić?

Gość gość
pewnie chłopak ją rzucił :)

Gość gość
Z tego co wiem to nadal są razem.Jeszcze dzisiaj był u nas na obiedzie

Gość gość
i pewnie łyka hurtowe ilości tabletek na kaszel

Gość gość
normalka w tym wieku, u znajomych jak tatuś u ukochanej córeczki zobaczyl pierwszą sznytkę, to jak 15 lat ręki na nią nie podniósł, tak złapał pasa i złoił dupsko ile weszło, pannicy piorunem problemy egzystencjonalne przeszły w obliczu bolącego tyłka

Gość gość
To może zaliczyli wpadkę :D

Gość gość
poj/j/ebana i tyle

Gość gość
POROZMAWIAJ Z NIA; ale serio,powiedz jej ze juz jest dorosla i moze sie ciac i moze wszystko robic nawet sie z domu wyprowadzic, sama zobaczysz jak jej dasz wolna reke to albo albo,noo chyba ze jestes tokjsyczna matka, to bedzie sie ciela itd..i pwoiedz jej ze razem sie potniecie bo ci tez top sie podoba i chcesz ybc trendy:-P moze zmeini zdanie

Gość gość
Mi nie wydaje się to normalne.Nie mam pojęcia dlaczego ona tak robi.W domu niczego nam nie brakuje,spędzam z nią dużo czasu.Podejrzewam,że ma jakiś problem tylko nic nie chce mi powiedzieć

Gość gość
jak się ma 15 lat to samo życie boli, więc szukają bólu fizycznego dla odmiany

Gość gość
pewnie jest w wieku gimnazjalnym, też sama to przechodziłam przejdzie jej samo, mi głupoty wywietrzały z głowy jak skończył się ten gówniany wiek

Gość gość
Poradze, najpierw sama idz do psychologa ,opowiedz w czym problem,psycholog ci pomoze. Sama niedasz rady.

Gość gość
co z tego ze wam w domu niczego nie brakuje, jej organizm produkuje burzę hormonalną i wasz status majątkowy nic do tego nie ma, przecież nie zoperujesz jej przysadki mózgowej żeby odłączyć hormony bo sie przestanie rozwijać

Gość gość
nie doczytałam, no tak 15 🖐️ nie masz sie co przejmować, obecnie moja kuzynka jest w tym wieku i różne akcje z nią rodzice przechodzą, to taki wiek byle tylko żeby głupstw nie narobiła bo różne rzeczy wtedy do głowy przychodzą a cięcie to standart ja też sie ciełam i zmagałam się z ''bólem istnienia'' nawet depresje miałam

Gość gość
Nie wiem już co robić.Boję się,że miże zrobić sobie poważniejszą krzywdę.Próbowałam z nią rozmawiać to stwierdziła,że wszystko w porządku i zamknęła się w pokoju

Gość gość
jak mialam 13/14 lat tez sie ciełam, taki wiek. Teraz mam 20 i wiem ze to byla straszna glupota

Gość gość
przywiąż ją do łańcucha i zamknij w piwnicy o chlebie i wodzie :classic_cool: za 3 lata może się ogarnie :D 🖐️

Gość gość
Ona nic sobie nie zrobi, gdyby chciała to zrobiłaby to za 1 razem, a nie robiła małe cięcia. Też to przechodzilam, zwracaj na to uwage i rozmawiaj z nia, ale nie panikuj;)

Gość gość
Wiem że to taki wiek,ale nie rozumiem jak można samemu robić sobie krzywdę.Chciałabym jej pomóc,ale nie wiem jak,ona nie daje mi na to szansy

Gość gość
Rozmowy nic nie zmienią, to tak jakbyś po japońsku mówiła, nie zrozumie, mam obecnie to samo z synem też 15 lat. Czekam spokojnie aż mu przejdzie, bo to jest normalny etap rozwoju.

Gość gość
Dla mnie robienie sobie krzywdy nie jest etapem rozwoju tylko świadczy o zaburzeniach emocjonalnych.Nie mam pojęcia dlaczego ona to robi.Nie che dać sobie pomóc

Gość gość
nie rozumiem jak można samemu robić sobie krzywdę x po prostu nie rozumiesz że dla niej w tym wieku samo życie jest bardziej bolesne niż te pocięte nadgarstki, przestań dramatyzować tylko pilnuj żeby czegoś głupszego nie zrobiła

Gość gość
serele morele.. Przejdzie jej i tyle

Gość gość
Boję się,że nie przejdzie i będą powstawać nowe blizny.

Gość gość
Jak do cholery można być takim tępym mając 15 letnią córkę??? Naprawdę nie odróżniasz zaburzeń hormonalnych od emocjonalnych z tym właśnie związanych? Jak masz okres i cholera cie bierze z byle powodu to lecisz na terapię czy po tampony do apteki? Tak durne baby mają dzieci, że nie powinny się w ogóle rozmnażać. Oddaj ją do sierocińca durna krowo jak nie wiesz co masz zrobić.

Gość gość
A może ma jakis poważny problem? Lepiej idz z nią do psychologa

Gość gość
Rozumiem zaburzenia hormonalne w tym wieku.Sama miałam 15 lat i różne durne pomysły,ale okalecznie własnego ciała nie jest normalne.Świadzczy to o głębszych problemach emocjonalnych

Gość gość
Chciałam z nią uść do psychologa,ale stwierdziła,że nigdzie nie pójdzie,siłą jej nie zaciągnę

Gość gość
Dlaczego nie? Nie prosbą to groźbą. Albo chcesz jej pomóc albo niech się tnie dalej

Gość gość
Chcę jej pomóc,ale ona nie daje mi na to szansy