Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Jest na forum architekt wnętrz lub ktoś kto ma smak?

Polecane posty

Gość gość

Jaka tapeta dekor będzie pasowała do jasnego wnętrza w ciepłym kolorze pisaku wpadającego w krem? W dodatkach będzie jasna zieleń. i ciemny brąz wymieszany z czernią w melanżu Dywan to również melanż czerni brązu i beżu. Tak się zastanawiam czy nie ożywić, nadać pazura jakąś ciekawą tapetką w miejscu wypoczynku? Jaką wybrać?

Gość gość
Ta od prześcieradeł w oknach ma ponoć smak, bo wpiernicza tynk ze ścian :D

Gość gość
musi być tapeta? trochę tych kolorów:zieleń,brąz,czerwień może to wystarczy i ściany w jednym kolorze? zajrzyj na to forum, http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html zarejestruj się, wklej choć jedną fotkę swojego wnętrza tam ci na pewno pomogą tutaj chyba architekta nie znajdziesz

Gość gość
gość dziś Ta od prześcieradeł w oknach ma ponoć smak, bo wpiernicza tynk ze ścian smiech.gif x x bardzo mądra i pomocna wypowiedź

Gość gość
No to nie wiem. Jak by ktoś chciał pomóc to ja chętnie skorzystam z porad. Ja również udzielam tutaj darmowych porad jako specjalista. A w tym temacie specjalistą nie jestem stąd pytania moje:) Nie chcę popełnić błędów a wiadomo że jeśli o akcentowanie chodzi to można przedobrzyć chcąc zrobić dobrze:) Wolę uniknąć wpadki.

Gość gość
Smak to se mam kurde ale architeky niejestem. To sie nienapijem?'-(

Gość gość
Jeśli dywan masz wzorzysty, to wnętrze będzie raczej wymagało uspokojenia a nie ożywienia. Nie dawałabym żadnej tapety,

Gość gość
Ale ja nie pisałam o czerwieni. Myślałam o niej ale nie pisałam. Myślisz że powinnam ją wprowadzić na stałe? Może coś zaproponujesz? Znasz się na tym? Urządzałaś kiedyś jakieś wnętrze? Wyszło?

Gość haluszka
nie dawałabym żadnej tapety bo ci się znudzi, będziesz mieć problem z doborem dodatków itd jaki efekt chcesz uzyskać? nowoczesny mieszany glamour może styl angielski, coś już masz, czy kupujesz wszystko od podstaw co to za pomieszczenie ma być,salon a może sypialnia jaka jest podłoga i stolarka (kolor,faktura) nie widząc żadnej fotki trudno doradzić

Gość gość
Nie wiem jaki efekt chcę uzyskać Myślę tylko o tym, że każdy efekt będzie lepszy niż to co w tej chwili; Mieszkam w wynajętym mieszkaniu w kamienicy o północne strony. Nie chcę efektu nory-to chyba dla mnie najważniejsze Resztę jestem w stanie temu podporządkować:)

Gość gość
Ale tak sobie myślę że lepiej bym sobie jakiś obraz na ścianie zawiesiła niż pchała tapetę, faktycznie masz rację. W końcu to ma być akcent tylko. Jednak nie wiem jak to coś dobrać i co wybrać.

Gość gość
idź z tym na forum wnętrzarskie - tam ci najlepiej doradzą.

Gość gość
Ja jestem architektem, ale nie ma jak radzic, skoro nie wiadomo, jaki charakter ma wnetrze, jaki jest jego styl - bez zdjecia się nie da. W związku z tym bezpieczna porada - daj duzy obraz w razie czego zdejmiesz. Ew. pomaluj jedna sciane na ktorys z wystepujacych kolorów.

Gość gość
Charakter ma taki jakiś nijaki- jak to w starych kamienicach; Ja nie lubię antyków więc w takim wysokim wnętrzu wśród poniemieckich drzwi czuję się tak średnio dobrze, ale trudno, niskim nakładem też można coś zmienić żeby nie mieszkać jak dziad. W najbliższych latrach mam się przeprowadzać ale do tego czasu gdzieś żyć trzeba..

Gość gość
Ale wiecie co? Nie wiem co jest w tych grubych murach, takiej starej kamienicy ale, przywiązałam się do niej bardziej niż do domu rodzinnego przez 20 lat życia! Mieszkam tu zaledwie kilka lat i takie coś-nigdy bym nie przypuszczała że to tak będzie... Najchętniej wszystko bym tu przerobiła za jakieś 50 tys. co najmniej, jednak jak nie mam tu mieszkać to będzie to daremny wydatek, pomijając już fakt że to nie moje mieszkanie. Zresztą i tak zawsze będzie mi tutaj brakowało dodatkowych 40metrów, tarasu i wanny w łazience:P.