Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kombinezon czy kurtka

Polecane posty

Gość gość

Mam dylemat bo kupiłam kombinezon h&m i dziecku jest w nim zimno ,jest on ocieplony polarem ale na ujemną temperaturę nie nadaje się w ogóle. Jest dobry na plusowe temperatury i nie wiem co kupić by nie stracić znowu tyle kasy. Widziałam dość ciepłe kurtki w terranova ale są takie kolory ze będę musiała kupować nowe buty,czapkę i resztę bo nie będą pasowały. Szukam czegoś na80-86 bo różnie rozm wypada. Córa ma prawie 80 mcy ale nosi rozm 74 i 80. Co Wy maluchom kupiłyście i jakiej firmy

Gość gość
8mcy

Gość gość
kup ocieplany kombinezon. dla niemowlaka kurtki sa bez sensu. moja corka miala ze smyka lub coccodrillo.

Gość gość
Kup ze smyka kolekcja pro range maja ocieplone i z materialu nnarciarskiego nie przepuszczaja wiatru. Ja mam dziecko 2 msc a kupilam 74 bo 68 bylby tylko na miesiąc ; D

Gość gość
takie małe dziecko to leży w wózku, okutane po szyję, a Ty butów pod kolor będziesz szukać?:D takiemu dziecku obojętnie jaki kolor byle ciepło było

Gość gość
aha zapomniałam dopisać, że polecam kombinezon, nic nie zawiewa, nie podwija się itd

Gość gość
to nie widzialas wtedy co kupujesz? oczy w domu zostawilas?

Gość gość
Ja mam i kombinezon i kurtke. Kombinezon zakladam na spaceru a kortke kiedy jedziemy autem w goscie albo do ch bo szybko sie wklada i zdejmuje a gdy dziecko zasnie w aucie mozna zdjac

Gość gość
W h&mie są tylko 2 rodzaje kombinezonów dla większych dzieci: na deszcz do zabawy w piachu i zimowe, nie ma kombinezonów przejściowych jak te miśki dla noworodków, więc coś tu kręcisz, albo sama nie wiesz co kupiłaś. Możesz dać linka do tego produktu? Nie sądzę, że kupiłaś deszczowy bo to sam ortalion bez podpinki. Prawdopodobnie kupiłaś prawidłowy kombinezon tylko ze sprasowaną ocieploną, żeby nie był siermiężny, bo teraz się takie robi. Niektórzy mają chyba z tym problem, bo jesteś już którąś osobą która kupując odzież zimową kieruje się jej grubością. Dziecku najprawdopodobniej wcale zimno nie jest tylko to twoje wymysły. No bo co powiedziało ci że mu zimno? Takie małe niemówiące dziecko? Urojenia matki.

Gość gość
Poza tym jakim sposobem znalazłaś kurtkę w Terranovie skoro oni mają najmniejsze rozm dla dzieci od 2 lat, a nie maluchów.

Gość gość
Oczy to ja mam a z tym chamstwem to do męża a nie do mnie o ile go masz co do butów to muszą być pod kolor bo wiadomo wygląd się liczy tez ma być fajnie i juz:-P niektóre ubierają żółta czapkę do czerwonych rękawiczek i zielonego kombinezonu mnie się to nie podoba wiec gustownie musiał być ;-) Do tej z2.12 z godz po22 nie chce mi się szukać jakichś linków bo pytałam co kupić a nie mam zamiaru niedowiarkowi udowadniać ja w sklepie kupiłam a nie w necie. Taki ciemno różowy kupiłam w drobną karteczkę. A miski chyba są bo ds syna gdy był mały miałam wiec się nie wymadrzaj bo trzeba być mądrym a nie przemadrzalym

Gość gość
A tak swoją drogą gdybym chciała wyglądać jak te dziwaczne mamusie z poduszkami i kocami w wózku to bym dziecko po szyję zaslonila ale po co skoro można kupić ciepłe okrycie wierzchnie. Ja koca nie używam ew w domu na podłodze a nie do wózka bo od tego są śpiwory czy ochraniacze do wózka na nogi

Gość gość
Ja mam z terranova kurtkę dla dziecka ponad rocznego .wszystko zależy od wielkości dziecka a nie rozm na metce. Pierwszy raz kupowalyscie coś dziecku czy co, moja córka nosi 80,86 i ma kurtkę dla dziecka 1,5-2letniego mało tego moja córa ma 12kg a jej kuzynka która w sierpniu skończyła2 lata nosi 86

Gość gość
Niektóre myślą że skoro same nie rozumieją swoich dzieci to inne też tego nie potrafia haha ja jakoś wiem kiedy moje dziecko jest głodne kiedy zmęczone kiedy zalana pielucha a kiedy zimno to przecież oczywiste że rodzice to wiedzą, może przykryla dziecko i przestało np.plakac ? Myśl głową czasami .moje niemowlę nie mówi a wiem o co mu chodzi

Gość gość
A co powiecie o decathlonie? Synowi akurat w smyku kupiłam kurtkę i jest ok a jak mam sprawdzić czy ten kombinezon nie przepuszcza powietrza, niby ma sztywniejszy materiał ale mam wrażenie ze pomiędzy polarem a zew stroną nic nie ma

Gość gość
ja mojemu smykowi kupiłam kombinezon. Dwuczęściowy. Gdy temperatura jest powyżej zera lub nieznacznie poniżej to zakładam kurtkę. Dopiero gdy nadejdą mrozy to cały zestaw. Mały i tak w wózku jest przykryty i jest mu ciepło bo na spacerze zawsze kontroluję jego temp.

No bo właśnie tak to jest z tą ociepliną. Ja chyba wiem o jakim kombinezonie napisała autorka, bo dostałam taki sam, też z hμ dla swojej córki, oddałam. Wcale nie jestem pewna, czy ta ocieplina tam była, bo wszystkie metki od kombinezonów z h&m wyglądają identycznie i na żadnej (a niby to były kombinezony zimowe, tak podpisane) nie było informacji o wypełnieniu. Dlatego kupiłam gdzie indziej, w Crocodillo. Innym razem kupowałam starszej córce kurtkę w Reserved, również z typu narciarek - cienkich, ale b. ciepłych. Nawet niezorientowana osoba będzie czuła pod palcem, że to wypełnienie tam jest. Kurtka nie musi być gruba jak puchowa, ale te wypełnione sprasowaną ociepliną też nie są cieniutkie jak wiatrówki. Co do Decathlonu - nie wiem, nie kupowałam tam takiej kurtki. Ale spójrz na metkę, powinna być informacja o wypełnieniu. Ja niekoniecznie uwielbiam kożuchy i pięciokilogramowe okrycia wierzchnie, ale muszę czuć w ręce, że to co kupuję jest ciepłe.

Gość gość
Na butach cory mam matkę z thinsulate insulation 40 gram i butki cieniutkie a cieplutkie

Gość gość
Ja mam kurtkę z terranovy86-92

Gość gość
Ja również nie jestem zadowolona z kombinezonu h&m córka ciągle katar miała a gdy kupiłam kombinezon innej firmy, grubszy to katarki się skończyły