Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze matki też mówią, że macie urodzić bez znieczulenia i cesarki?

Polecane posty

Gość gość

W sumie dlaczego aż takie ciśnienie jest na to? Czasami czytam komentarze, że znieczulenie to już norma poza Polską, cesarka też nie jest taka zła, a jednak ze strony matki odczuwam wielką presję, że mam rodzić naturalnie.

Gość gość
bo twoja matka głupia jest i tyle. mi moja nawet doradzała cc argumentując że nie chciałaby żebym się męczyła ponad 20h jak ona :) no i miałam cc :) wszystko super@

Gość gość
Sama niedawno zostałam szczęśliwą babcią i nigdy nie dyktowałabym córce jak ma postąpić w tak ważnej sprawie. Musisz mieć swoje zdanie i postąpić tak jak chcesz ty,a nie inni.

Gość gość
Moja mama tez mi nic nie sugerowała, miała 3 dość ciężkie porody SN.. Ja rodzilam w prywatnej klinice, miałam CC, wszystko ok.

Gość gość
mi mówiła o tym i matka i teściowa, ale sama chciałam rodzić sn, ale znieczulenie wziełam, tylko trochę nie pomogło, bo zaraz po znieczuleniu zaczełam rodzic drugie dziecko, przy pierwszym dali mi głupiego jasia, czyli dolargan i powiedziałam, że nigdy więcej bo wpłynął na dziecko, urodziło się z bezdechem, najgorsza chwila w moim życiu jak nie słyszałam płaczu córci, nie polecam nikiomu.

Gość gość
moja z kolei mowila o sn,ze moze sprobuje rodzic normalnie mimo,ze bylam po operacji i tylko cc wchodzilo w gre.niewazne,ze bylo ryzyko,ze kopne w kaledarz ona swoje,teraz w drugiej ciazy czeka mnie kolejne cc.uslyszalam od partnerki tescia,ze nie wiem co to porod i bol:/

Gość gość
jakbym sluchala to co mowi moja matka siedzialabym w wariatkowie juz dawno

Gość gość
mi moja cc doradzala

Gość gość
Moja rodziła dwójkę naturalnie, radziła mi kupić sobie cesarskie cięcie.

Gość Komandor Zielononóżka
a to jest macica twojej matki czy twoja?

Presja to nic dobrego, ale poród siłami natury - jeżeli nie ma przeciwwskazań - zazwyczaj lepiej wpływa na matkę i dziecko. Komplikacje mogą się pojawić po każdym porodzie, częściej po cesarkach. I nie wiem, gdzie rodziły te panie co się męczyły po 20 godzin, chyba u weterynarza, przy braku postępu w porodzie robi się cesarkę ze wskazań medycznych..

Gość gość
Moja mama powiedziala-jak Ty dziecko dasz rade urodzic naturalnie? Wtedy bralam tylko taka opcje pod uwage mimo ze kiedys zarzeklam sie ze tylko cc. To byla taka burza hormonow i naplyw tej naturalnosci-poniej mibprzeszlo i tylko cc! Zalatwilam, a tesciowka jak mialam wczesniej bole powiedziala-oby urodzola teraz naturalnie-dodam ze to byl 7 mc ciazy.. i caly czas do cesarki trula ze zobacze co to porod jakie to wspaniale itd. Wszystkim opowiadala jaka ze mnie glupia cipka bo chce cc. I co, urodzilam przez cc wszystko super. Po porodzie jak przyszli dziecko zobaczyc to opowiadala jak ona sie czula po swoich porodach-ze wys:rac sie nie miala jak bo tak ja bolalo wszystko i ze na zadku mc nie siedziala... taka to zyczliwosc kobiet!

Gość gość
Moja matka też się lubi wtrącać. U mnie akurat nie było tematu CC (chciałam SN) albo znieczulenia ZO (nie wchodziło w grę, bo szpital nie dawał takiej możliwości), za to przyczepiła się do porodu wspólnie z mężem. Oj ileż ja się nasłuchałam, że to taka moda, że po co facet na sali itp. Tłumaczyłam jej, jak wołu, dlaczego taką podjęliśmy decyzję, nie za wiele z tego pojęła, ale w końcu to nie jej życie i poród. Nie ma co się przejmować, niektóre matki/teściowe mają skłonność do narzucania swoich decyzji. Sposoby postępowania są dwa: albo tłumaczysz za każdym razem ,albo raz a potem każesz spadać;)