Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama idealna jak się tylko chce to się da

Polecane posty

Gość gość
zobaczymy jak z tego dziecka wyrośnie nastolatek jaka idealna bedziesz?:classic_cool:🖐️

Gość gość
Loda swojechu chłopu robisz też jak u buredl mamy? :p Bierzesz z połykiem czy bez? A liżesz mu dziurke od pierdków i ssiesz sutki? Idealna mama ale czy kochanaka? :p A może sikasz na niego moczem co? Ale kolesina buhahahah

Gość gość
Onieeeeeee ssikam się! jaka dziwaczka!

Gość gość
No i dobrze ze chodziaż jedna nie jęczy i jest zadowolona z swojego zycia .

Gość gość
Nie rozumiem co ma seKS (nie sex dziunia) do bycia idealna matką. Widocznie postrzegasz macierzyństwo jako zyciową rolę, boisz się że jak nie będzie seksu to facet odetnie Ci fundusze i nie będziesz mogła zajmować się 24 na dobę dzieckiem siedząc w domu? nie jest czasem tak?

Gość gość
Jeszcze doczytałam że porody domowe odbierasz, masakra, chroń boże przed taką położną od domowych porodów. Takie połozne to muszą byc wybitne humanistki, inteligentne z empatią a nie takie blondi-srondi jak Ty:D

Gość gość
taaa...a potem sie obudziłaś...

Gość gość
Jesteś idealną mamą, bo gotujesz dziecku sama, masz swoje warzywa i radzisz sobie żeby ogarnąć dom? Jak każda z nas ! Jesteś zwykłą przeciętną mamuśką ! :) to żadne osiągniecię..urodziłaś naturalnie, w dodatku gładko Ci poszło? WOW ! Ja też, ale jest wiele kobiet, które nie miały tak dobrze i albo rodziły wiele godzin w bólach albo miały cesarki ze względu na swoje dobro lub dobro maluszka !

Gość gość
O ludzie, aż tyle osób się nabrało na to prowo? Nie wierzę :D :D :D

Gość gość
A dlaczego uważasz że to prowo. Jak ktoś nie pracuje to zaden kłopot posprzątać czy ugotować czy zrobić nawet masło? Dużo ludzi teraz jest świadomych zdrowego odżywiania i sami uprawiaja warzywa itp. Że ma czas dla siebie i męża widocznie jest dobrze zorganizowana. Że urodziła naturalnie - jak większość kobiet.

Gość gość
Strasznie źle mi się kojarzy "teraz mam czas na swoje pasje"

Gość gość
Autorko a ja pracuję i też dbam o zdrowe odżywianie córki, gotuje jej zdrowe posiłki ,robię biały ser i sprzątam, znajduje również czas na czytanie wieczorem książki czy na film czy dla męża. Ale nie jestem idealna bo nie urodziłam Sn , musiałam mieć cesarkę a piersią karmiłam tylko 2 tygodnie, nie uprawiam ogródka ale często od teściowej czy szwagierki dostaję swojskie warzywa :)

Gość Nie kwaś
Ja również czuje się idealna mamą.Takich jak ty jest całe mnóstwo.Nie uważam żebyś się czymkolwiek wyróżniała od innych mam.Z tą tylko różnicą,że ja jestem dama z miasta a ty jesteś sieczko brzękiem z wichury:D

Gość gość
Powiem ci cos ,mimo,że to prowo :classic_cool: Nie jestes idealną matką ,tylko normalną.Nie jesteś idealną kochanką ,tylko normalną.Nie jesteś idealną położną tylko chooyową,bo idealną wiedziałaby ,ze czasem nie ma wyjścia i musi być cesarka.Idealnym doradcą laktacyjnym też nie jesteś tylko przeciętnym.A z tymi porodami domowymi toś doyebała:D akurat co miesiąc masz dwie chętne na poród domowy :classic_cool:

Gość gość
nie dziwę się że nie wróciłaś do pracy - ścierac kupy i inne wydzieliny za 1500/ na rękę współczuję i podziwiam położne, pielęgniarki, nianie w tym kraju, macie syfiastą, ciężka prace a płacą wam grosze

Gość gość
teraz jest moda na rękodzieło, jak nie robisz na drutach czy szydełku to już nie jestes mama idealna :D

Gość gość
żeby byc idealną mamą nie wystarczy zrobic obiad z dwóch dań, a deser? a robisz codziennie inną kuchnię np dziś tajska, jutro włoska? jezeli nie to lipa - słabo, słabiutko, daleko od ideału

Gość gość
ja też uważam się za idealną mamę bo szanuje i kocham swoje dziecko Jestem z nim w każdej ważnej i tej mało ważnej chwili, zawsze gdy tego potrzebuje ma we mnie wsparcie i bezgraniczną miłość Stoje za nią murem i zrobiłabym wszystko by była szcześliwa Nie krzycze na nią Traktuje jak małego człowieka Nie mogę się nadziwić jak jest piękna i mądra Cieszy mnie dosłownie wszystko Każdy dzień to wielka przygoda Macierzynstwo jest naprawdę super Moje szczęście ma 19 mc :-)

Gość gość
haha idealna mama bo urodzila naturalnie i gotuje obiady:D Jestem pewna, ze nie jestes zadna polozna, w ogole temat to prowokacja oczywiscie, ale mnie smieszy gadanie" jak sie chce to sie da". Ja akurat nie chce byc kura domowa wiec mam wywalone na sprzatanie i obiady, gotuje nam codziennie niania (dostaje za to extra pieniadze a obiady robi na 2 dni), sprzata raz w tygodniu tez pani sprzataczka i tak jest dla mnie idealnie. Ja tam nie mam zamiaru" chciec" latac ze sciera czy stac nad garami dzien w dzien:D

Gość gość
a ja nie muszę pisać NA FORUM że jestem idealną mamą żoną gospodynią domową czy kochanką.Są osoby które przypominają mi o tym codziennie.A cudzą opinię mam w dooopie ;-) :classic_cool:

Gość gość
Autorko to co robisz przy jednym dziecku i nie pracując to się dziwię że się tym chwalisz bo to jest takie minimum. Ja pracuje (kierownicze stanowisko), 2 dzieci rok po roku, opiekuje się schorowaną teściową, mam dom 220m, działkę, ogródek, męża ciągle nie ma albo odsypia nocki (lekarz) i mam jeszcze czas 2x siłownię, 1xbasen w tygodniu i nie wydaje mi się że mam się czym chwalić. Robię normalne rzeczy, normalnie żyje. Aha i seks tez uprawiam a min. raz w tygodniu kino z mężem czy kolacja.

Gość gość
Krocze ci nie pękło i nie byłaś nacinana! Doprawdy, powinnaś dostać Nobla za to osiągnięcie (tylko jeszcze pokaz srake i udowodnij). Osoby ktore "pękły" bo miały np. duze dzieci popłakują sobie teraz cicho ze wstydu. I słusznie, gdyby naprawde chciały to by mogły doścignąć wyżyn i nie pęknąć . Są dalekie od ideału bo jak się chce to się da wzmocnic krocze sila woli. Nie mogę ci jednak wydrukować dyplomu bo daleko ci do idealu - pierwszą urodziłaś corkę (a pierwszy powinien byc syn, corka rowno 2 lata pozniej, inny układ to porażka a wręcz patologia). Do tego nie polujesz a wiec nie chce ci sie uszczesliwic męża od czasu do czasu smacznym i zdrowym posiłkiem z świeżej dziczyzny. A wiec nie jestes mama jak z reklamy.

Gość gość
a ja byłam nacinana i szyta i nie miałam na to wpływu czyli nie zawsze się "DA" jak się chce :o lecz się autorko

Gość gość
Niektore kobieta nie wiedza co to ironia. Jakie to smutne.

o wow! to teraz ogłoś to całemu światu: jestem mamą idealną BO NIE PĘKŁO MI KROCZE :D

Gość gość
A ja rodzilam naturalnie nie karmikam cycem daje czasami słoiczek dziecku mam jej czasami dosyć wieczorem padam na twarz ze zmęczenia i nie zawsze chodzę na spacer z dzieckiem jak jest zimno. O ale jestem chuj/o/wa mamuska zaraz ktos napisze. Wes się rozpędz lala i jeb/nij głową o sciane! Właśnie takie nawiedzone matki polki które. Za grzech śmiertelny uwazaja znieczulenie przy porodzie mnie wkurzaja naj bardziej.

Gość gość
Moja siora bedzie lepsza niz ty bo ostatnio mnie sie pytacjska ksiazka bedzie najlepsza przy porodzie jak juz jej sie skurcze zaczną. Taka wyluzowana jest haha

Gość gość
Buahahaa! Mojego znajomego żonka też była taka "IDEALNA"- obiadki, sałatki, dekoracje na talerzach podczas zwykłego codziennego obiadu, domowe ciasta, dzieciak przylepiony do jej spódnicy... I wiesz co? Bardzo szybko się znudził taką "żoneczką"- zero ambicji, zero luzu, tylko swój "idealny świat". Do złudzenia mi ją przypominasz:) I suma sumarum- Twoją zasługą jest codzienny obiad, niepryskane warzywa+ seks (wooow- my nieidealne mamusie się nie kochamy), więc powiem Ci, że lista Twoich "zasług" jest raczej mierna:) A co z dzieckiem, bo nie piszesz. Wie, że ma mamę, czy Twoja rola matki ogranicza się do nosa w garach, uprawiania warzywek i seksu z mężem:) Oj, jakaś Ty malutka, autoreczko:)

Gość gość
jak się chce to się da :D a ja nie chcę i dobrze mi z tym no i nie jesteś idealna, bo IDEALNA MAMA NIE WIE CO TO KAFE muahahahahaha

Gość gość
Autorka ma trochę racji wszystko się da pogodzić jak tylko się chce, a jak ktoś jest niezorganizowany i narzeka to niestety. Ja pracuję zawodowo , mam małe dziecko półtora roku które jest absorbujące i w domu syfu nie ma, obiad jest i dla nas i męża ( nie gotujemy co dzień tylko raz na 2 -3 dni), czasu dla siebie nie za duzo ale znajdzie się a i także dla męża. A ser biały też sama robię.