Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wybór mieszkania pomóŻcie

Polecane posty

Gość gość

Mając wybór - mieszkanie 2 pokojowe 50m2 na parterze za 150 000 lub mieszkanie 2 pokojowe 39m2 na II piętrze za 135 000 - co byście wybrali? lokalizacja obu z tych mieszkań jest fajna i oba są w podobnym standardzie.

Gość gość1112332
ja wolałabym większe za 150000 ale ten parter... nie wyobrażam sobie mieszkania na parterze ale z drugiej strony 40 m? to trochę mało, będziesz miała jak w klatce. A ten parter to ma okna od ulicy? Czy to raczej jakieś osiedle?

Gość gość
okien od ulicy nie ma... okna wychodza na dom z jednej strony a z drugiej na stara zaniedbana kamienice... balkon jest maly okolo 1m nad ziemia

Gość gość
a dla ilu osób to mieszkanie? jeśli max dla dwóch, wzięłabym to 39 m2. Jeśli więcej to już to większe, chociaż ten parter.... kiepska sprawa

Gość gość
to dla 2 osob na chwile obecna - a w dalszej przyszlosci dla jednej aha, dodam jeszcze ze to mniejsze na II pietrze jest wspoldzielcze wslasnosciowe i ma grunt w uzytkowaniu wieczystym natomiast to na parterze to odrebna wslasnosc z wykupionym gruntem

Gość gość
Spółdzielcze * - przepraszam za literowki

Gość gość
a nie ma jeszcze innych? to mieszkania w stanie do remontu?

Gość gość
tak - sa do remontu - oba maja przestarzale instalacje... mam tez inne - wyremontowane za 165 000 46 m2 ale rowniez parter

Gość gość
zależy kto ma jakie priorytety , ja nie mogłabym mieszkać na parterze bo nienawidze parteru a mieszkałam troche w mieszkaniu męża na parterze i powiedziałam że już NIGDY , tak że w moim przypadku wybrałabym mniejsze ale na 2 pietrze, przecież to i tak dla dwóch osób tylko

Gość gość
a mozesz napisac dlatego tak znielubilas ten parter?

Gość gość
parter jest spoko ! mieszkałem w PL na parterze później krótko w DE na 3 pietrze i bardzo szybko zamieniłem je parter :) przynajmniej żadna klempa nie marudzi że zona stuka szpilkami po podłodze , dwa mam tak niski parter że przed oknem mam taras i jestem z tego mega zadowolony !

Gość gość
ja wzięłabym parter 50 m2 , przy oknie i drzwiach balkonowych zamontowałabym żaluzje antywłamaniowe , ludzie nie lubią parterów bo inni zaglądają im w okna , że największy hałas,że niebezpiecznie bo nisko. Ale są też plusy, nie dźwigasz siatek po schodach, wózka dziecięcego itp:)

Gość gość
ja mogę wypisać ci minusy mieszkania na parterze: jak wychodzisz z domu to ciągle musisz zamykać okna, zimą jest chłodniej, bo ciągnie od piwnic, ciągle słyszysz trzaskanie drzwi wejściowych od klatki, w nocy w upał,też musisz mieć pozamykane okna bo strach,przechodnie zaglądają ci w okna więc po zmierzchu trzeba opuszczać rolety, odgłosy z zewnątrz słychać bardziej niż na wyższych piętrach, pod twoimi drzwiami ciągle ktoś się kręci,sąsiedzi z góry wchodzą i wychodzą tuż pod twoimi drzwiami.

Gość gość
powyżej sama bzdety rolety są zajefajne opuszczasz i wszystkie okna masz otwarte w nocy w dzien normalnie zostawiasz otwarte uchylone od piwnicy nie ciągnie jak masz docieploną podłoge drzwi żadnych nie słyszych jak masz drzwi a nie stare wrota w domu i na koncu ... jak ktos ma co do roboty to nie slyszy sasiadow ani krecacych sie ani gadających tylko trzeba się skupic na wlasnym zyciu a nie zagladać co kto robi :)

Gość gość
mieszkałam wiele lat na parterze i czynników jest wiele np na parterze jest zawsze ciemniej niz na wyzszych pietrach, masz zawsze pomniejszone dojście słońca, bliskość ludzi którzy chodzą za oknem , bliskość do ziemi , wszelkie odgłosy z dworu dochodzą, psy,ktos z zew widzi dokładnie twoje mieszkanie, umeblowanie, nawet w dzień , dlatego trzeba sie szczelnie zasłaniać, zabezpieczać , jak wychodzi sie do sklepu to na wszelki wypadek zamykałam wszystkie okna.nigdy mnie nie okradli ale pomimo to zawsze otwarte okno na parterze gdy cie nie ma jest ekstrymalne.wszyscy ludzie z klatki przechodza za twoimi drzwiami , stoja za twoimi drzwiami .Na parterze jest zawsze zimniej bo ciągnie od piwnicy, od zew, więc musi być większe ogrzewanie i oczywiście jeśli grasują jakieś gryzonie bo czasami sie może zdarzyć to pojawia sie na parterze. Nie chce obrażać kogoś mieszkającego na parterze bo nie o to mi chodzi , sama mieszkałam wiele lat ale teraz kupiłam mieszkanie na 2 piętrze i widzę różnicę, widno, ciszej, jaśniej i spokój, Mogę balkon zostawić otwarty i wychodze do sklepu. Gdybym nie miała wyjścia to mieszkałabym na parterze ale jeśli ma się wybór to parteru nigdy.

Gość gość
wybrałabym to na drugim piętrze

Jeśli nie jesteś zdecydowana na żadne mieszkanie na 100%, ja szukałabym dalej. Masz jakiś określony budżet? Jakie miasto Cię interesuje? Tu dla przykładu oferty dla Krakowa: http://targimieszkaniowe.net/nowe-mieszkania-i-domy-krakow/ . Jeśli czas Cię nie goni, porozglądaj się jeszcze, akurat z kupnem mieszkania nie warto się spieszyć.