Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milena86

Dobra waga gramowa

Polecane posty

Cześć! Poszukuję dobrej, bardzo dokładnej wagi gramowej do odmierzania jedzenia. Jestem na diecie i chcę się jej ściśle trzymać. Mam nadzieję, że tym razem mi się to uda. Jakich wag używacie? Jakie możecie polecić? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Gość gość
dlaczego kotku jesteś na diecie ?

Gość Wagi Wielkopolska
Witaj. Bardzo mi miło, że może spotykać się z tak miłą opinią użytkownika mojego produktu. Dziękuję za miłe słowa. Jeśli chodzi o wybór odpowiedniej wagi, to jest kilka istotnych aspektów, na które warto zwrócić uwagę. Przede wszystkim należy się zastanowić jaka skala nas interesuje. W przypadku ważenia żywności sugeruję wybrać wagę dokonującą pomiarów z dokładnością do 1 g, ewentualnie 0,1 g, ale ta pierwsza jest w zupełności wystarczająca. Kolejnym parametrem jest maksymalne obciążenie wagi. Do tych celów wystarczająca będzie waga z górną granicą 2 kg lub 5 kg. W praktyce dość rzadko waży się tak ciężkie porcje jak 4-5 kg, ale jeśli chcemy mieć "rezerwę", to można rozważyć tę opcję. Poza tym dostępne są różne rodzaje zasilania wag. Nasze wagi są zasilane bateryjnie i sieciowo lub sieciowo-bateryjnie. Zasilanie bateryjne jest wygodnym sposobem, ponieważ wagę można w każdej chwili przenieść w dowolne miejsce czy wziąć ze sobą w podróż i nie obawiać się o problemy z dostępem do gniazdka. Baterie starczają na dość długo, więc nie trzeba ich często wymieniać. Powyżej przedstawione informacje są najistotniejszymi aspektami, o których warto wiedzieć przed zakupem wagi. W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu. Niezbędne dane znajdują się pod adresem: https://wagiwlkp.pl/kontakt Pozdrawiam serdecznie.