Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zna się ktoś a eWuś'u?

Polecane posty

Gość gość

Mam mały problem. Jestem ubezpieczona, jako studentka jestem na ubezpieczeniu taty. Ciągle jednak mam problem z tym systemem. Co idę do lekarza to muszę przedstawiać potwierdzenie ubezpieczenia oraz podpisać oświadczenie. Byłam też w zusie zapytać o to, ale otrzymałam informacje "jest Pani ubezpieczona to o co Pani chodzi?", a o to że ostatnio miałam problem, żeby mnie przyjęli do szpitala na oddział(pojechałam ze skierowaniem). Co mogę zrobić w tej sytuacji, skoro cały czas ewuś pokazuje brak ubezpieczenia?

Gość gość
Udaj sie do oddzialu nfz wlasciwego wzgledem miejsca zameldowania w celu rozwiazania swojego problemu z doopy. Nie dziekuj

Gość gość
na ewusiu nie zna sie nikt ale jablka jedz na zlosc putinowi

Gość gość
To nie jest problem z d**y. Ciekawe co byś mówił jakby Tobie odmówiono leczenia.

Gość gość
Zrobilabym to o czym napisakam. Zwrocilabym sie do instytucji odpowiedziaknej za dany rodzaj ubezpieczenia a nie zawracala doope osobom z zusow albo kafeteryjow

Gość gość
Na podsumowanie polecam autorce doglebna analize rozwiniecia skrotu `zus`

Gość gość
Sama weszłaś na ten wątek, to była Twoja decyzja ;)

Gość gość
moja siostra ma często problemy z ewusiem jak z dziećmi do lekarza idzie,szwagier pracuje,dzieci ubezpieczone są na szwagra,ale ewuś odrzuca,wtedy musi do skarbówki jechać wziąść zaświadczenie,że ojciec dzieci pracuje i ubezpiecza dzieci na siebie,chore przwda?ale to polska właśnie...

Gość gość
Składki płacone są do ZUSu i odpowiedni oddział ZUSu zgłasza do systemu eWuś. Z informacji, którą uzyskałam na infolinii tylko mój oddział ZUSu może tą sprawę rozwiązać i polecono mi się do niego udać. Co ma NFZ do tego czy ZUS mnie zgłosił czy nie?

Gość gość
To jest chore. Koleżanka była ubezpieczona, ale bezrobotna. Była zarejestrowana jako osoba bezrobotna, dostawała zasiłek, bo jej przysługiwał, dostała potwierdzenie ubezpieczenia, a po 2 miesiącach przysłali jej rachunek ze szpitala za ten okres. A w szpitalu podpisywała oświadczenie i pokazała potwierdzenie, bo ewuś jej nie wykazał. Musi udowadniać przed sądem teraz, że w tym okresie była ubezpieczona