Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub w ciąży tak czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Hej, ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży, ślub z narzeczonym planowaliśmy na lipiec, ale wtedy byłabym już w 8 miesiącu ciąży? Czy wzięlibyście ślub w ciąży czy po porodzie?

Gość gość
Jeśli miałby to być 8 miesiąc to poczekałabym i wzięła ślub jak już dziecko się urodzi.

Gość gość156
po :) ja bralam ale w 4 miesiacu do tego czulam sie super. teraz bym nie dala rady a zaczal sie 7 miesiac:)

Gość gość
to zalezy.. nie wiesz jak sie bedziesz czula i wygladala w 8 miesiacu ciazy, mozesz tez wyladowac w szpitalu. roznie moze byc, ja jestem w ciazy i nie mam slubu i nie chcialabym go teraz brac nawet jakbylby wczesniej juz planowany. Wolalalbym jednak po urodzeniu dziecka

Gość gość
Tez mialam taki dylemat i ostatecznie termin przesunelismy. Nie wiem jak Ty ale ja na swoim slubie chce czuc sie atrakcyjnie a w 8 miesiacu moze byc z tym ciezko. Pozdrawiam :)

Gość gość
przełożyłabym ślub, po pierwsze to jest stres- czy się chce, czy nie, to mimo wszystko człowiek się denerwuje, po drugie nie wiesz jak się będziesz czuła, po trzecie- każda panna młoda chce wyglądać pięknie, a w 8 miesiącu ciąży różnie może być, no i po 4 - ja na swoim weselu bawiłam się super, gdybym była wówczas w ciąży to nie byłoby tak samo

Moja przyjaciółka brała ślub w 6-7 miesiącu. Stwierdziła później że żałuję że nie poczekała do porodu :) Natomiast mój kuzyn miał się żenić w maju. Ale okazało się że ..... w maju jego przyszła żona rodzi :) Przełożyli ślub. Maluch miał 3 miesiące. Podczas wesela i poprawin małym cały czas zajmowała się wynajęta położna środowiskowa .

Gość gość
Ja bralam slub w koncowce 5 miesiaca bo planowalismy wczesniej a ciaza poprostu tak wyszlo i nic nie przekladalismy ale jesli bym mialabyc w 8 to jednak bym przelozyla. Wczesniej bym tylko cywilny wziela i tyle a potem na spokojnie ogarnela wszystko .

Gość gość
O matko od paru dni mam ten sam dylemat, wlasnie jade na bete bo obawiam sie ciazy. Wesele i slub mamy zaplanowane na poczatek czerwca. Jesli by sie okazalo ze jestem w ciazy to przelozylabym slub, ale na teraz jakos styczen moze i bez wesela. Ale ja sie kieruje kwestia finansowa. Po prostu teraz mieszkamy w kawalerce i jesli mielibysmy teraz spodziewac sie dziecka, to nie wydawalabym kasy na wesele tylko wolalabym to przeznaczyc do wkladu wlasnego na wieksze mieszkanie. A wolalabym byc juz po slubie rodzac dziecko. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam

ja bym poczekała do porodu,bedziesz sie kiepsko czuc do tego duży brzuszek,urodzisz na spokonie a potem ślub

Gość cołko prowda
A planujecie huczne wesele tzn ta cała otoczka + tańce czy tylko zwykły ślub i obiad w restauracji? bo jak skrome przyjecie to chyba nie robi ci to różnicy. Tylko, ze własnie niewiadomo jak będzie ciąża przebiegać może np trafisz do szpitala albo zaczniesz rodzić i lipa, a goście się najedzą, wybawia bez ciebie i pojadą :P zastanów się

Gość gość
oczywiscie że po porodzie,może czuć sie jak słonica a nie panna młoda odradzam. ja mialam termin na luty urodziłam w styczniu a slub bralismy w sierpniu i bylo super slub to duzy stres a 8 miesiacu to nie wskazane

Gość gość
Pisałam dzis o 10.33 , beta ujemna, bedzie wesele:D hehe uff napiecie opadlo!