Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Atrakcyjna19

Czy kobiety 'przy kości' rodzą ciężej i dłużej?

Polecane posty

Bardzo was proszę o odpowiedzi, jeśli wiecie coś na ten temat. Czy kobiety szczupłe mają zwykle szybki i zwinny poród?Jakie są wasze doswiadczenia?

Gość gość
Ja jestem trochę przy kości a poród miałam szybki (4h) i łatwy. Bolało, wiadomo, ale nie było komplikacji i wszystko "samo" się działo, bez zbędnych interwencji. W ciąży uprawiałam gimnastykę dla ciężarnych, jeździłam na rowerze stacjonarnym i chodziłam na basen. Jak możesz, to zadbaj o kondycję :)

Gość gość
Cała ciąze przesiedzialam na tylku, poród szybki i bez problemów:) Drugi ciut dłuższy , bez komplikacji. W czasie porodu wykorzystujesz miesnie przepony wiec nie masz sie czym martwic :)

Gość gość
Ja miałam trudny poród zakończony cc, jestem bardzo szczupła. Bratowa męża, kobietka przy kości , rodziła dwa razy Sn. Kazdy poród trwał 1.5 h.

Gość gość
ja nie jestem przy kosci ale nie wydaje mi sie zeby to miało znaczenie, bo niby w czym? Mi się wydaje ze to bardziej od budowy kostnej w sensie szeszej lub wezszej zalezy a nie od kiogramów

Gość gość
Jestem przy kosci a 1 poród trwal 5h lacznie z bolalo które mialam w domu, drugi wywolywany oxy, od podpięcia kroplówki do urodzenia sie dziecka minelo 1h55min.

Gość gość
Ja chuda i rodzilam 14 godzin kolezanka z sali 100kg masy i urodzila w godzine po czopku z oksy ..

Gość gość
Te chude mają gorzej jak mają waska miednica to mają ciezki i długi poród