Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto potrafi szydełkować? Bardzo proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Słowem wstępu: jakiś czas temu mój facet zobaczył u mnie w domu pudełko z szydełkiem, włóczkami itd kiedyś miałam fazę na rękodzieło, ale jakoś zabrakło mi czasu i cierpliwości :p trochę go zainteresowało. Stwierdził, że chciałby dostać na święta coś co zrobię samodzielnie :) Trochę mi wjechał na ambicję i pomyślałam, że może do świat uda mi stworzyć coś co dorzucę do głównego prezentu. Nie chcę go narażać na noszenie dziurawego szalika :p a siebie na zbytnią frustrację, więc pomyślałam o czymś łatwiejszym i zabawnym: mianowicie o ocieplaczu na klejnoty :p Tutaj przejdę do sedna problemu: znalazłam stronę z opisem jak zrobić coś takiego, ale szybko się załamałam :( niestety, nie rozumiem jak się za to zabrać. Oto opis 1 części: 1 okr. 2 o.ł., 6 p. w drugie oczko od szydełka (6 p.) 2 okr. 2 p. w każdy p., o.z. (12 .p) 3 okr. 3 o.ł., (sł., 2 sł. w jeden p.) – powtórzyć 6 razy, o.z. (18 sł.) 4 okr. 3 o.ł., (2 sł., 2sł. w jeden sł.) – powtórzyć 6 razy, o.z. (24 sł.) 5 okr. 3 o.ł., (3 sł., 2 sł. w jeden sł.) – powtórzyć 6 razy, o.z. (30 sł.) 6-23 okr. 3 o.ł., sł. w każdy sł., o.z. (30 sł.) Ok, czy ktoś może mi to łopatoligicznie wytłumaczyć: 1 okrążenie- robię 2 oczka łańcuszka i co dalej? w co mam się wkuć, żeby zrobić półsłupek? Będę baaardzo wdzięczna za podpowiedzi :)

Gość gość
Podnoszę, może jednak ktoś potrafi :)

Gość gość
Hehe fajny pomysl :D