Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ogarnąc jadlospis dla roczniaka jesli nadal karmie piersia

Polecane posty

Gość gość

powinno byc 5 posilkow stalych dziennie, a moje dziecko pije ze 3, 4 razy mleko w ciagu dnia

Gość gość
Na pierwsze sniadanie karmic piersia i na kolacje. Drugie sniadanie i podwieczorek cos na mleku matki np kaszka na mleku matki albo papka biszkoptowa na mleku matki. A na obiad to wiadomo, jakies miesko, zupka warzywna czy cos

Gość gość
Miałam ten sam problem, wszystko przeszło kiedy ograniczyłam karmienie piersią do 2 posiłków: rano i wieczorem (a później tylko wieczorem). Wiadomo, że na początku było darcie (bo płaczem trudno to nazwać;) ), ale ta zmiana ładnie uregulowała nam cykl dnia i jedzenie. Póki karmiłam piersią to ciągle wpadał gdzieś ten "cyc", przesuwały się pory obiadu, dziecko nie było głodne, potem nie chciało zasnąć popołudniem bez piersi, normalnie nic nie szło ogarnąć. A potem luzik:) Posiłki o mniej więcej stałej porze, spanie podobnie.

Gość gość
A ja juz nie karmie piersia moj synek ma roczek.Jak tylko skonczylam z piersia u syna pojawil sie apetyt je wszystko i wszystko mu smakuje.A jak byl na piersi to byl niejadek i w nocy niespal,bo budzil sie do piersi co godz.A jak odstawilam od piersi to po kilku dniach zaczal przesypiac noce no i mam spokojna glowe ,bo wrescie sie najada w dzien. U nas piers zaczela negatywnie wplywac na malego po 10m zycia.