Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy któraś mama się zna na przelewach?Błąd w przelewie i co dalej?

Polecane posty

Gość gość

Witam, może któraś mama się zna.Robiłam wczoraj przelewy za rachunki, przez pomyłkę wpisałam w rubrykę Odbiorca złego odbiorcę-zamiast P4 sp. z o.o. (PLAY telefon) wpisałam właściciela spółdzielni mieszkaniowej ( czynsz), oczywiście poszła kwota jaką miałam zaplacic za telefon.Czy taki przelew przejdzie do playa czy zwrócą mi jakoś pieniądze na konto?Pozdrawiam

Gość gość
Ale numer rachunku bankowego byl ktorego odbiorcy?

Gość gość
a co wpisalas w tytule przelewu? mysle ze wszystko bedzie ok.

Gość gość
nie ma znaczenia jakiego odbiorcę wpisałaś tylko jakie KONTO czy tego Playa czy właściciela.

Gość gość
Podejrzewam ze wstrzymaja przelew i zadzwonia z banku do Ciebie. Mi tak kiedys zrobili jak omylkowo zamiast nazwiska odbiorcy walnelam sie i napisalam inne imie i nazwisko. Numer konta nie zngadzal sie z nazwa odbiorcy i zadzwonili do mnie z banku by potwierdzic ten przelew na cane konto.

Gość gość
rachunek bankowy play, kwota rachunku za telefon, po prostu zagadalam sie z mezem i wpisalam odbiorcę wlasciciela spoldzielni:) mała pomyłka i zastanawiam się czy mi uznają to w playu czy gdzieś trzeba to zgłosić?

Gość gość
teraz nie sprawdzają czy konto się zgadza z nazwą. czyli poszło i OK> Ksiegowa

Gość gość
gosciu z 8:54:) dzięki mam nadzieję że to przejdzie, nie lubię takich sytuacji, bo zapewne musialabym czekac na zwrot kasy niewiadomo ile :P

Gość gość
nie ma sprawy, mnie się też zdarzył taki błąd, ale na odwrót miałam tzn. właściwa nazwa, konto kogoś innego, nawet nie wiedziałam kogo. Po czasie znalazłam błąd i tamten obcy musiał mi zrobić zwrot. Trzeba uważać, pozdrawiam Ksiegowa

Gość gość
k***a

Gość gość
Zgadza się. W tej chwili banki nie sprawdzaja czy nazwa właściciela rachunku zgadza się z numerem konta. Dla mnie to absurd, ale tak jest - info potwierdzone z banku. Jedyne wyjście to napisac pismo do spółdzielni z prośbą o zwrot (na telefon raczej tego nie zrobią).

Gość gość
Jedyne wyjście to napisac pismo do spółdzielni z prośbą o zwrot (na telefon raczej tego nie zrobią). chyba nie zrozumialaś wpisu autorki.Ona zrobiła dobrze przelew-konto i kwota prawidłowe,ale tam gdzie wpisuje sie nazwę odbiorcy wpisała złe dane:)

Gość gość
Idz do banku i anuluj przelew. Zaplacisz pare zl i po sprawie

Gość gość
mam wrażenie że niektóre z Was mają problem z czytaniem ze zrozumieniem.Autorka DOBRZE zrobiła przelew, wpisała tylko złego odbiorcę-konto i kwota są prawidłowe!!!!!Po cholerę anulować?

Gość gość
To przelew pojdzie bez problemu. Ja kiedys dostalam na allegro przelew na moje konto z danymi kolegi ktory wystawial na moim koncie przedmiot. Nie bylo zadnego problemu :-)

Gość gość
Liczy się nr konta, nazwa odbiorcy i adres jest nieistotna. Pracowałam w banku na kasie.