Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błagam szybkie pytanie kązdy moze odpowiedziec ..prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

ile macie zębow zaplombowanych a ile usunietych w dolnym łuku ?? nie u góry tylko na dole.. bardzo prosze powiedzcie i wymiencie jaie to zęby chodzi tylko o zęby w dolnym łuku szczeki.

Gość gość
wszystkie

Gość gość
nie wiem po co ci to ale napiszę:):) w dolnym łuku: nie mam dwóch szóstek i mam az 3 inne zęby plombowane(dwie siódemki i czwórka lewa) masakra,wiem:(

Gość gość
24 lata kobieta 1 zab usuniety, 6 zaplombowanych :O

Gość gość
ale z was zaniedbane baby....... jak mozna nie miec az dwoch zebów i to tylko w dole szczeki? szok.. u gory to sie psuja zeby ale na dole te przednie nigdy sie nie psuja ..chyba ,ze ktos fleja jest.nie wyobrazam sobie zeby ktos mial popsute jedynki ,dwójki ,trójki w dolnej szczęce..

Gość gość
6 plomb mam usunięte 2 czwórki

Gość gość
21 lat :) 0 usuniętych 0 zaplombowanych

Gość gość
jakie 6 zaplombowanych?chyba ci sie cos pomylilo..moze piszesz ogólnie a autorka prosila tylko o dolny łuk. w dolnym łuku 6 zebów az zaplombowanych..???nie wierze..które to zeby???

Gość gość
JA TEZ NIE WIERZE

Gość gość
to ja od 6 plomb..a co w tym z zaniedbania? myje codziennie, niejem slodyczy, chodze do dentysty lepiej jakby byly nieplombowane? i czarne? ot slabe geny.. a ktore? wszystkie pokolei z ostatnich a wyrwana 6

Gość gość
pocieszcie sie moim pechem idiotki 🖐️

Gość gość
tak mam usunięte 2 czwórki z przyczyn ortodonycznych (zęby nie mieściły się w łuku) i zapolombowane trzonowe-6. Nie świadczy to o zaniedbaniu- jako dziecko miałam aparat stały przez bardzo długi czas- kiedyś były naprawdę inne aparaty i zdjęcie go na czas leczenia było problemem. Stąd ubytki. Wypełnienia mam najlepszej jakości i oczywiście ich nie widać. Ten kto pisze że zaniedbana baba nie ma 2 zębów- nie mam ale tego nie widać, musiały być usunięte bo reszta się nie mieściła. Za to mam wszystkie tzw zęby mądrości- i nie musiałam ich jeszcze usuwać a większość znajomych jest już po. Poza tym nie mam ani jednego ubytku!

Gość gość
Ja mam przebicia korzeni do zatok więc i tak prędzej czy później czeka mnie sztuczna szczęka. U mnie w rodzinie kobiety przed 30 rokiem życia miały usuwane resztki zębów. Ja jeszcze się jakoś trzymam,ale boje się że mi kiedyś same wylecą te jedynki. Na dole nie mam 3 zębów,u góry jednego. Jeszcze muszę iść wyrwać 4 zęby 'mądrości' bo są spr*****ałe i zarażają mi resztę

Gość gość
ja mam 25 lat i jeden ząb nadlewany (jedynka:D) ósemka lakowana, a plombowana tylko szóstka ;)

Gość gość
nie mam juz zebow na dole. Na gorze z reszta tez:)