Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prośba o interpretację bety hcg

Polecane posty

Gość gość

Witam, może jest ktoś kto orientuje się w wynikach i przyrostach bety hcg. Ostatnia @ 11.10. Dnia 20.11 Beta hcg wyniosła 27,5. Dnia 26.11- wynosiła 569,6 Natomiast dzisiaj: 7665,0 wszystko w jednostkach mIU/ml 3grudnia byłam na usg. Lekarz stwierdził obecność pęcherzyka ciążowego wielkości 8,6mm- bez echa zarodka :( Następną wizytę mam 16.12. Proszę, powiedzcie mi, czy beta przyrasta prawidłowo? Czy jest nadzieja, żebym zobaczyła zarodek na następnej wizycie? Tracę nadzieję i bardzo się boję :( Proszę o pomoc. Pozdrawiam i miłego popołudnia!

Gość gość
betę powtarza się max po 72 godzinach, a nie po tygodniu, po 48 godz przyrost powinien być o min 66%, więc teraz siedź i licz ile Ci przyrosło

Wynik wskazuje na 7 tydzień.wynik jest niski ale nie beznadziejny. Musisz zrobić uwag i zobaczyć czy ciąża się rozwija. Masz bole krwawienia?

Gość gość
Nie mam ani bóli, ani krwawień. Nic poza objawami typowo ciążowymi (biała wydzielina, ból piersi, mdłości). Nic co mogłoby mnie zaniepokoić! Poza tym lekarz nie powiedział mi, że mam wykonać badanie dzień po dniu. Pierwsze robiłam sama z siebie, prywatnie. Na dzisiejsze dostałam skierowanie. Od roku staramy się o tą ciążę, bardzo martwię się o to, że się nie udało :( A jeszcze te nieregularne cykle,,,, raz 30, innym razem 35 a jeszcze innym 40dni.Więc nawet nie opieram się na wyliczaniu wg ostatniej @

Gość gość
policzyłam Ci to i wychodzi na to że od 20 do 26 CODZIEN beta wzrastała ci o 66% ale codzien. W innym przypadku powinno byc mniej. Aczkolwiek najwidoczniej cięzko to policzyc skoro mi zle wychodzi. Mi się wydaje że przyrost jest ok, nie przejmuj sie usłyszysz bicie serduszka, powodzenia!:-)