Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leworęczne dziecko...

Polecane posty

Gość gość

Moja córka jest leworęczna, ileż to ja się nasłuchałam o przestawianiu od babć i innych ciotek... co wy o tym sądzicie?

bzdura , nic nie musisz u corki przestawiac a babcie i ciotki niech sobie przestawia piata klepke w glowie

Gość gość
dziecka leworęcznego nie da się przestawić, to raczej te głupio mądre babki i ciotki bym przestawiła- raz a porządnie

Gość gość
wiesz, pracuje w firmie z samimi inzynierami i jest taki jeden wydzial gdzie naprawde nie przyjmoja byle kogo. Trzeba byc naprawde bystrym i znac sie na rzeczy zeby sie utrzymac. Pracuje tam ok. 30 ludzi a znich blisko 80% jest wlasnie leworecznych. Ja nawet bym chciala zeby moje dziecko by leworeczne.

Gość gość
Ja jestem leworeczna. Moim rodzicom nigdy to nie przeszkadzało i nie próbowali przestawić mnie na prawą rękę, ale moja pani w szkole była bardzo ambitna i próbował to zrobic. Pamiętam jak się wtedy męczyłam szczególnie na plastyce bo ona potrafila mi sama przekładać kredke z lewej do prawej ręki a później mi mówiła że brzydko rysuje. Dla takiego małego dziecka to jest bardzo stresujące i niezrozumiałe. Wiec moja mama powiedziała jej że nie zyczy sobie aby ona mnie tak meczyła i mam pisać lewą ręką. To nic strasznego byc leworecznym wiec nie próbuj jej przestawić, a ciotkom powiedz ze jak są takie mądre niech same się przestawią na drugą ręke.

mnie też próbowali przestawić w szkole :O co za bzdura. To tak jakby praworęcznego przestawiać na leworęczność. Myślałam, że czasy tej ciemnoty już dawno za nami... autorko poczytaj o zgubnym przestawianiu z leworeczności

Gość gość
ponoc leworczne są inteligenrniejsi :) Nie przestawiaj, absolutnie, to zaburza motorykę i kaligrafie , szkodzi dziecko rozwojowi

Gość gość
Też jestem leworęczna, i niby już nie "ciemnogród" ale w 2002 roku w 4 klasie podstawówki pani wychowawczyni kazała mi założyć sobie "zeszyt do pisania prawą ręką" i tak przez cały rok się męczyłam. Porażka dla dziecka bo wszyscy ładnie i szybko piszą a ono nie dość że wolniej to jeszcze nie tak ładnie jak lewą ręką.

Gość gość
Moja córka jest leworęczna a właściwie to obureczna ale woli lewa rękę. Nigdy mi nie przyszło do głowy by ją na sile zmuszać do prawej ręki. To tylko krzywda dla dziecka ale owszem kiedyś tak się robiło .mój mąż był jako dziecko też leworęczny ale właśnie mamusia z babcia na sile go przestawiły. Poza tym mój mały synek tez wykazuje skłonności do lewej ręki wiec pewnie będzie kolejny lewak domu:)

Gość Babcia Jagna
Znam mnóstwo osób leworęcznych, w tym mąż mojej wnuczki.Wszystkie te osoby sś z wyższym wykształceniem, iinteligętne.Nie uważamm żeby to było coś niepokojacego.