Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z tymi kotami domowymi, które wychodzą na dwór?

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 koty ale wychodzę z nimi na ogródek tylko czasami i pod nadzorem :P tzn. Pilnuje żeby nie przeszły przez ogrodzenie itp. Jak to jest z kotami, które są wypuszczane na dwór? Wasze koty zawsze wracają? Nie boicie siew, że coś im się stanie?

Gość gość
ja swojego wynosze tylko w transporterze lub na szelkach ale to w pogodne dni bo sie boje żeby sie nie przeziębił, nawet pod nadzorem bym sie bała go puścić tak bez ncizego bo przecież by gdzieś wlazł i jak ja bym go sięgneła

Gość gość
jeśli są kastrowane to powinny się trzymać domu, ale zawsze jest ryzyko. może takiego dorwać i przegonić jakiś pies i zwierzak może mieć problem żeby trafić do domu albo uciec pod koła samochodu :( niekastrowane to w ogóle loteria czy wrócą

Gość gość
NIe, no jesli koty sa typowo domowe to absolutnie ich nie wypuszczac, bo sie przestrzasza i uciekna niewiadomo gdzie. W ten sposob moja mama pozyskala zreszta rasowego kota. Kolezanka karmila dzikie koty i zauwazyla , ze jeden jest to wychodzony i przyjazny rasowy. Nie widomo jak dlugo sie blakal. Zlapala go i przyniosla mojej mamie, gdzie kot w spokoju przezyl reste zycia. Ale zawsze trzeba bylo pilnowac bo glupi zwierzak mial tendencje do uciekania przed siebie. Kompletny brak mozliwosci oceny sytuacji i instynktu samozachowawczego.

Gość gość
Mi jest czasami szkoda moich kotków, że tak siedzą w domu i tylko sobie wychodzą na balkon albo patrzą przez okno :( czasami mam wrażenie, że robię im krzywdę, że one chcialbym się wybiegać połazić po drzewach czy coś... Oba są wykastrowane, jeden ma 4 lata, drugi 1,5 roku i już się pewnie przyzwyczaiły to takiego życia?