Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka 1990

Długi rodziców i moje! Co radzicie

Polecane posty

Matka -Telekomunikacja Polska 2000 złotych -Era 2000 złotych -Hurtownia 2000 złotych -Provident 3000 złotych Ojciec -Urząd Skarbowy 5000 złotych -ZUS 5000 złotych -Stefczyk 4000 złotych -Lukas Bank 20000 złotych -Hurtownia 6000 złotych Mój dług to nie wiem ile, ale został umorzony, w wieku 16 lat spowodowałam wypadek (uszczerbek na moim zdrowiu), potem w wieku 18 lat w 2008 przyszło pismo, że mam dług a w 2011, że dług został umorzony. List od komornika.

ściema, jak niby narobiła 2000 zł długu w TP czy Erze, musiałaby chyba 5 lat nie płacić abonamentu, a przeciez gdyby tka było to po kilku miesiącach by jej odcięli usługi

Nie ściema. Np. telekomunikacja odcięła jej usługi, nie mamy już telefonu stacjonarnego a dług niestety rośnie, tak samo z erą.

Nie przechodziłam po pasach, nie popatrzyłam w drugą stronę i stało się. Ten dług prawdopodobnie został umorzony, mam nadzieję, że nie będę musiała go spłacać.

Gość gość
Idź do Jarka,to przeciez taki wspaniały człowiek, na pewno ci pomoże,pedał jeden :-)

Gość gość
ERY juz nie ma, od 2010 jest TMobile przez taki czas NA PEWNO nie czekali, tylko dali dług do firmy windykacyjnej a po kilkunastu listach do sadu a potem do komornika. Podobnie z TPSA obecnie Orange

Telekomunikacja i Era oddały długi do windykatorów, matka teraz jest bezrobotna więc nic nie spłaca. Spłacała po dwadzieścia złotych miesięcznie jak była na stażu. Tak, żeby jej komornik stażowego stypendium nie zajął. ZUS jej zabrał całą pensję. Ojciec sobie przerobił umowę! na najniższą krajową, ale pracodawca normalnie mu płaci a ojciec nie musi nic oddawać bo najniższa krajowa jest wolna od egzekucji.

a osobom mającym takie kłopoty radzę nie żyć ponad stan, nie brać kredytów, a wszelkie zobowiązania regulować na bieżąco.

Mnie interesuje co zrobić z długami rodziców w razie ich śmierci. Oni zamierzają spłacić spółdzielnię i mieszkanie przepisać na mnie, by komornik nie miał czego zająć. Na razie to mieszkanie jest lokatorskie (ale potem jak się to spłaci będzie własnościowe). Mam nadzieję, że PZU się nigdy nie będzie upominać o pieniądze.

Fiku Miku Zamiast mnie krytykować powiedz co zrobić z długami rodziców bo ja po ich śmierci nie mam zamiaru ich spłacać. Mam inny plan, chce by długi przejęło państwo. Boje się tylko PZU, że oni się upomną, dług został już prawdopodobnie umorzony.

Gość gość
Stepien, skoncz udawac babe wykastrowana szumowino