Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciągle chcę być w centrum uwagi!

Polecane posty

Gość gość

ciągle chcę być w centrum uwagi. Zawsze myślała, że jestem niesmiała, samotna, skryta etc. i nawet siebie o to nie podejrzewałam, ale teraz wiem, całe zycie ukrywam to co czuję, ten brak pewności siebie i poszukuję uwielbienia innych ludzi, myślałam, że to narcyzm czy coś takiego... muszę być w centrum uwagi, muszę wszystkiemu przewodniczyć, wszystkim kierować, przewodzić jakiejś grupie ludzi, muszę powiedzieć coś śmiesznego żeby się wszyscy smiali, musze być otoczona przez grupkę niepewnych ludzi - moich wielbicieli, muszę otrzymywać zainteresowanie od innych, kiedy nikt się mną nie interesuje jestem sciekła, nie odpowiada mi, że ktoś coś mówi a ja słucham, najlepiej żeby wszyscy mówili o mnie, nie ważne jak, żebym była w centrum, przez to robie masę głupich rzeczy, a ludzie mają mnie dosyć. Nie rozumiałam dlaczego teraz wiem. Na poczatku mnie uwielbiają, że jestem towarzyska, rozmowana etc, ale jak się na nie poznają, że jestem taka bo uwielbiam być w centrum to maja mnie dość!!! Jak to zmienić, jak zmienić zaineresowanie ze mnie samej na innych ludzi>?????

Przez Internet nie da się postawić diagnozy, ale jak sama zauważyłaś, Twoje problemy mogą być związane z narcystycznym zaburzeniem osobowości. Umów się na wizytę do psychologa lub psychoterapeuty. Jeżeli potwierdzą się Twoje przypuszczenia, terapia jest skutecznym środkiem w walce z narcyzmem. W niektórych sytuacjach wskazana jest farmakoterapia. ____________________________________ www.pomocwkrakowie.pl

Gość gość
a ładna jesteś?