Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezfunduszy

Brak funduszy na uzębienie

Polecane posty

Gość bezfunduszy

Witam, jestem młodym mężczyzną 18-23 lat, jeszcze się uczę - nie pracuję, w moim domu nigdy nie panował dobrobyt, czasem zdarzało się żyć o przysłowiowej kromce chleba - gdy nastały ciężkie czasy.. Sytuacje finansową oceniam na poniżej średniej. Ubrań nie kupowałem już od kilku miesięcy, nie poddaje się rozrywkom typu kino, dyskoteka, siłownia(to już sport..;) ) bo mnie nie stać, po prostu. Wyjdę ze znajomymi raz na 2 tyg, wypije 2 piwka dla towarzystwa i to wszystko. Niech nie brzmi to jako użalanie, bo przywykłem. Dodam, że nie mam rodziców i wychowywany byłem zawsze przez rodzinę(prawnie jako rodzinę zastępczą). Średnie miesięczne zarobki to około ~2600 zł na rodzinę pięcioosobową (osoba pracująca, emeryt, niepracująca, dziecko kilkunastoletnie i Ja). Więc dla ludzi posiadających większe zarobki, wyobraźcie to sobie :/ Czasem myślami obserwuję życie znajomych, to robi mi się po prostu przykro. A teraz przechodząc do meritum, pomimo codziennego szczotkowania zębów (robię to dobrze), nie jedzenia zbyt wielu cukrów, słodyczy w ogóle prawie robią mi się te brązowe plamki, malutkie - próchnicy, oraz jeden ząb jest w gorszym stanie, bo miałem go zrobić chwilę temu ale cały czas w portfelu pustka(dodam że sam stomatolog powiedział że mam słabe zęby). Stąd moje pytanie, czy ktoś mógłby mi doradzić jak wytrzasnąć te kilka stów, na zrobienie zębów? Poradzić? Może jakoś sfinansowanie dla rodzin ubogich(o ile się zaliczam?)? Nie mam pojęcia co robić, a chce w przyszłości pracować, gdzie zdrowy uśmiech to podstawa. Może ktoś bez odpowiedzi na pytanie coś innego mi zaleci? Proszę o pomoc, naprawdę. Pozdrawiam

Gość bezfunduszy
ktoś? coś?

Drogi Autorze, zainwestuj ok.10 zł (szukaj w promocji), płyn do płukania zèbów Colgate, Oral. Poza szczotkowaniem zèbów, plucz regularnie zèby. Noś przy sobie małą plastikową buteleczkè z tym płynem, i plucz po kazdym jedzeniu. Spróbuj dogadac siè z jakim prywatnym dentystą, niech zrobi Ci ten ząb na raty. Po 20 zl miesiècznie. Ja mam genetycznie slabe zèby, podatne na próchnicè, i płyn do plukania uzywany od lat, w ciągu dnia, bardzo zahamowal powstawanie plamek, ubytków na moich zèbach. Pozdrawiam.

Gość gość
możesz sie jeszcze prostytuować ,płaca nie żle , faceci maja niezłe wzięcie zarobek szybki i łatwy:-p

Gość gość
Cześć:) spróbuj może zainteresować się na wydziale stomatologicznym na uniwersytecie w swoim mieście. Studenci w ramach praktyk pod okiem profesorów leczą zęby pacjentom. Z tego, co się orientowałam, zabiegi nie są bezpłatne, ale oferują spore zniżki. Tutaj masz przykładowy link do topiku http://kopernika.pl/index.php?topic=26414.0

Gość bezfunduszy
to że w dentyści w nfz robią na odp*****l

Gość bezfunduszy
nie chcący mi się wysłała nie pełna wiadomość. A dwa to to, że nie zrobią wszystkiego i do tego jakie kolejki.. Prostytuować? Facet i forsa za seks? Gdzie za to płacą? :D haha Szukałem może jakiejś drogi dofinansowania mnie ze strony państwa/miasta/fundacji czy czegoś z racji dochodu ale nic znaleźć specjalnie nie mogę. Nie miał by ktoś >5 000 zł nie potrzebnych? Od razu bym sobie aparat założył.. :/

Gość gość
znam to. Ja dlugo odkładałam na zrobienie solidnych koron. Znalazalam tez dobrego denstyste tu http://dentarama.pl/dw-oferta.html który mi doradzil lepsze rozwiązania niż poprzedni lekarz.