Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość claudyna17

17 lat i zgoda rodziców na przepisanie pigułek antykoncepcyjnych to konieczne

Polecane posty

Gość claudyna17

Cześć. Za 5 dni kończę 17 lat i od miesiaca wspolzyję z chłopakiem starszym o 7 lat. Zabezpieczamy się prezerwatywą i globulkami ale nie jestem zadowolona z tych metod ! Globulki, które stosuję pienią się strasznie i powodują podraznienie i pieczenie więc ostatnio w ogóle ich nie używamy. Mój pierwszy raz przezyłam bez żadnego zabezpieczenia ponieważ w gumce mój partner nie mógł wejść we mnie , nawet z płynem czułam suchość i ból a gdy zdjął było zupełnie inaczej. Wiem, że było to bardzo ryzykowne ale chcieliśmy tego obydwoje i zaraz przed wytryskiem wysunał sie ze mnie. Był stres ale na szczęście nie zaszłam w ciążę i przezyłam cudowny pierwszy raz. Boję się o ciążę bo seks przerywany nie daje pewności i nie jest zabezpieczeniem. Chciałabym po raz kolejny udać się do ginekologa i poprosić o pigułki ale moja mama twierdzi, że jestem za młoda i że to niebezpieczne i zwieksza ryzyko raka piersi. Do tego kochamy sie średnio dwa razy w tygodniu więc mówi, że nie ma sensu bym faszerowała się hormonami w tak młodym wieku . Ginekolog powiedział, że potrzebuje zgody moich rodziców i dopiero wtedy przepisze mi pigułki. Czy mając 17 lat potrzebuje zgody rodzica? Mama sie nie zgodzi bo pytałam się i twierdzi nawet, że w takim przypadku powinniśmy poczekac z seksem aż skonczę 18 lat .Tylko, że ja nie chcę czekać zwłaszcza, że mieszkamy daleko od siebie i spędzam u niego jedynie weekendy od piatku do niedzieli

Gość gość
tez uwazam ze powinnas sie wstrzymac ze wspolzyciem. A od kiedy masz regularny okres i czy w ogole masz regularny bo jesli nie to nie mozesz zazywac tabsow

Gość claudyna17
miesiączkuję od 12 rż :) i mój okres jest juz baaardzo regularny:) Ale jak nie uprawiać sexu skoro nocuję u niego?? To trudne...Czuję się gotowa na seks z nim bo wczesniej byłam w innych związkach ale do sexu nie dochodziło i dopiero straciłam dziewictwo z obecnym partnerem

Gość gość
Globułki nie dają dużego zabezpieczenia. Radziłam tobie używać prezerwatywy. Niestety zgoda mamy jest potrzebna na przepisanie tabletek antykoncepcyjnych. Nie ma innego wyjścia. To czy takie pigułki szkodą, niekoniecznie. Są różne powody zrowotne, aby je używać.

Gość gość
Taaa, wstrzymać się ze współżyciem, skąd Ty się urwałaś? Jak już zaczeli, to się nie wstrzymają i dobrze, że przynajmniej myślą o konsekwencjach. Autorko, niestety zgoda rodzica jest niezbędna. Pogadaj jeszcze z rodzicami, bo bez nich nic nie zdziałasz. Dobrze, że jesteś świadoma zagrożeń, bo to nie jest oczywiste w Twoim wieku.

Gość gość
jesli twojemu chlopakowi zalezy na tobie to wytrzyma bez seksu dla twojego zdrowia i bezpieczeństwa

Gość gość
twoja mama ma racje po co masz truc tak mlody organizm tabletkami skoro seks macie tylko w weekendy nie rozumiem cie. na miejscu twoich rodzicow zabronilabym ci spania u tego gościa i tyle

Gość gość
nie bierz pigulek bo to dziadostwo! bedziesz po nich tyć i się zle czuć. skoro tylko w weekend się bzykacie to może seksik analny ;) w dni płodne chociaż próbowaliście?

Gość gość
Zerwij z nim! To jakiś zbok!

Gość gość
Niby stosunek przerywany jest zawodna antykoncepcja a my przez 15 lat nie wpadlismy jakos. :-P Wiem,wiem kazdy jest inny ale moze tez wam sie nic nie przytrafi. Chyba lepiej gumki:-)

Po glubulkach się sporo dzieci rodzi :D a tabletki w tym wieku to może się zły pomysł okazać, im później zaczyna się ingerować w hormony tym lepiej. No i faktycznie słabo opłacalny biznes z tymi 2 dniami w tygodniu, choć mnie w ogóle dziwi taka dokładność relacji dla matki :D Ja bym gum próbowała lepszych poszukać.

Gość claudyna17
11:26, chłopakowi zależy na mnie a ja byłam gotowa by rozpocząć wspólzycie z nim więc to robimy bez żadnego nacisku z jego strony !!! Spedzam u niego noce więc teraz byłoby ciężko zaprzestac uprawiać sex :) Pragnę go wtedy najbardziej gdy dziele z nim łożko. Fakt, że nie kochamy sie codziennie ale gdy u niego jestem mamy po kilka zbliżeń i nieraz tez w tygodniu gdy ma czas to po mnie przyjezdza i spędzamy razem dzień ale to rzadko... Nie uprawiałam jeszcze seksu analnego i raczej nie wiem czy szybko do tego dojdzie skoro dopiero co zaczełam swoje przygody seksualne hihi na razie sie wdrażam i dopiero w zeszły weekend minąl miesiąc od mojego pierwszego razu . Wczoraj nie mogłam u niego nocować ale nadrobimy sobie dzisiaj wieczorem bo jadę do niego. Dzieki za odpowiedzi xx

Gość claudyna17
kapellus, moja mama jest bardzo w porządku i mi ufa:) Twierdzi, że zakazami nic nie wskóra a jedynie pogorszy nasze relacje.Ona wie, że jestem rozsądna i mam z nia bliski kontakt i zawsze jej powtarzałam, że powiem jej gdy będę chciała rozpocząc współzycie z nowym partnerem.Poznała go równiez i zaufała mu :) Mama nie widzi sensu w zabranianiu mi spędzania czasu w jego domu bo wie, że i tak będziemy sie spotykać chocby po kryjomu i że bedzie sex

Gość małarudamaruda
odpowiem na pytanie. ja poszłam do ginekologa też jak miałam 17 lat. nie pytał i nie potrzebował żadnej zgody od rodzica. idź do innego lekarza.

Gość claudyna17
małarudamaruda bez problemu zapisał Ci pigułki?

Gość gość
I dobrze że bez zgody rodziców ci nie przepisał ... hormony to nie przelewka , potem będziesz miała masę problemów zdrowotnych. To bardzo poważna ingerencja w młody organizm . Kochaś niech sie przemoże i używa gum -jest olbrzymi wybór . A jego rodzice co na to że posuwa nieletnią ? Mieszka z nimi czy już sam ? Bo widzisz Klaudio jest pewien problem. Niestety mama ci czegoś nie uświadomiła .Facet 24 lata i panna co ledwo gimbazę skończyła -kumasz już ? On albo pracuje albo już po studiach .Ty jeszcze długo -szkolna uczennica . Jak ludzi maja 34 i42 to nic ale W TYM twoim przypadku to różnica bardzo duża. Mówiąc wprost 95% takich przypadków takich jak Twój polega na tym że koleś chce wybzykać "świeżą i nieużywaną "małolatę . Co was poza popędem łączy / Jakie zainteresowania ? On jest w stanie Ciebie utrzymać ? P.S jeszcze coś -czy on miał partnerki przed tobą ? Przebadał sie chociaż ? Choćby z tego powodu guma lepsza . Pamiętaj o HPV . Nikt tu cie nie straszy po prostu tak bywa .

Gość gość
Powyższa rada 100% pomocna moim zdaniem powinnas zerwac z nim

Gość gość
Dlatego właśnie nie chcę dzieci, wyrośnie z nich rychło taka obca patologia z którą będzie można pogadać tylko o antykoncepcji. Jak czytam takie posty to po prostu nie rozumiem tego świata...Dla mnie 17 latka powinna zajmować się czymś innym niż regularnie walić. Rozumiem nawet, że się tam jakieś szczyle zakochają i czasem, w wielkiej tajemnicy przerypią w krzakach, ale żeby tak regularnie? Oficjalnie? Jak stare pryki? To takie przykre i wg mnie głupie pchać się do dorosłości jak ćma do ognia, bo czas i tak upłynie więc lepiej przeżyć młodość bez takich głupot jak rozbudowane związki przed 20. Ale widać, że tego jest coraz więcej, coraz więcej 12, 14 itd., latków "ma związki", "jest po związkach" itp. Cóż, biorą przykład z rodziców, wszędzie obecnie zdrady, rozwody, niewierności i infantylizm. Ta nasza rzeczywistość jest taka trywialna i odpychająca, a będzie gorzej, coraz słabsze związki międzyludzkie, wszystko oparte na seksie i szpanie, brr i dlatego nie chcę dzieci, po co komu obce potomstwa na tym przeludnionym świecie. I tak będzie się głównie "związkami" zajmować, od ukończenia przedszkola.

Gość claudyna17
On jest zawodowym sportowcem i ma własny dom. Akurat jego rodzice nie maja nic przeciwko naszemu zwiazkowi.Przede mna spotykal się z dziewczyna starsza ode mnie o 6 lat i gdy z nia zerwał to tworzyła fałszywe konta na twitterze i mnie atakowała i wyzywała od szmat i dziwek więc może i jestem młodziutka ale bardziej rozsądna i poważna niz nie jedna 20 + Nie mówię, że jest idealnie bo mam z nim inny powazny problem ale akurat strach przed chorobami wykluczam bo sie bada regularnie. Nasz związek jest poważny i nie wierzę, że jest ze mna jedynie dla seksu! Ale dzieki za rady :)

Gość gość
jest z toba dla seksu i dla pokazania sie przed kumplami że puka nastkę :D sportowcy maja niezle namieszane w głowach i to psychole zazwyczaj

Gość gość
jeszcze będziesz plakać zobaczysz to facet nie dla ciebie

Gość Migea
Cieszy mnie to, że jesteście odpowiedzialni i myslicie o antykoncepcji, z drugiej strony hormony w Twoim wieku nie są też zbyt korzystne. Wiesz o wszystkich zagrożeniach jakie niesie ich stosowanie? Poczytaj o skutkach ubocznych ale tez o sposobach im zapobieganiu, stosowaniu osłony do antykoncepcji na: http://www.harmonella.info/Harmonella. Skoro masz taki świetny kontakt z mamą to może idźcie razem do ginekologa, może on coś podpowie, może pigułki o bardzo niskim stężeniu hormonów, może inne metody.

Gość claudyna17
Migea, dzieki kochana za link ale od nie działa :( Moja mama twierdzi, że nie powinnam zażywać żadnych hormonów w tym wieku a o pigułkach mam zapomnieć. Dzisiaj stwierdziła , że zbyt często chodzę smutna z jego powodu i powinnam sie zastanowić czy ten związek ma sens :( Ojciec nie pozwolił mi dzisiaj jechac z nim do niego po tym jak dowiedział sie że tydzien temu rozwalił samochód:( ktos mu doniósl, że jezdzi bardzo szybko... Nie mam weny na nic a w piatek miałam z nim jechać na kilka dni na romantyczna wyprawe i chyba nic z tego

Gość gość
pigulki sa juz od 100 lat nie jestes wystarczajaco podniecona i dlatego sucha i boli matki nie prowadzaj po ginekolog.to twoja c'i'p'a a nie matki. zapytaj sie dr.o spirale czy mozesz miec w twoim wieku,spirala jest najlepsza .to nie jest tak ze masz z nim stosunek tylko zeby mu dogodzic?a ty nic nie czujesz