Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nawracające zapalenie pecherza

Polecane posty

Gość sardynka18
niestety często zapalenie pęcherza to przypadłość która często lubi powracać, zwłaszcza u kobiet bo tak mamy zbudowany układ rozrodczy, ale żeby uniknąć ciągle nawracających infekcji można zastosować odpowiednia profilaktykę która wzmocni układ moczowy? Co robicie aby zapobiegać zapaleniom pęcherza?

Gość minionnka
Ale po co wy się tak z tym męczycie. Są leki, takie jak właśnie urafuraginum, bezpieczne, skuteczne, kilka dni i po infekcji.

Gość Jaonna
Poczytaj wątek, jest tu wiele porad na odpowiednią profilaktykę, coś z pewnościa sobie znajdziesz. Moim zdaniem jednak istotne jest to, żeby wyleczyć infekcję, a dopiero później można działać profilaktycznie. U mnie na pęcherz sprawdzony lek to urafuraginum.

Gość norrka44
Jak chcesz się szybko wyleczyć, to urafuraginum, później profilaktyka, sposoby są różne.

Gość ryba99k
Mnie ciekawi, dlaczego ta infekcja wraca? Jakie badania sobie porobić? Może to jakieś bakterie? Ten lek to tylko na przeziębiony pęcherz czy ogólnie na infekcje?

Gość Mallta
Raczej jak już się infekcja pojawi. Asekuracyjnie to trzeba żurawinę.

Gość gość
czesc, jestem farmaceutka, i ja od pewnego czasu tez borykam sie z zapaleniem pecherza. ja zaczełam od tych bardziej drastycznych metod- na furagine i i tego typu podobne preparaty reagowałam strasznie, cipronex to samo- byłam troche zdesperowana, urlop za 3 dni a tu takie cos.... i polecam to co przetestwoałam sama- urosept 3 razy po dwie i nie przrywac odrazu po ustaniu objawów, fitolizyna to taka obrzydliwa pasta i ewentualnie urosal- nie drogo a mnie to zawsze ratuje

Gość gościka
A Urofuraginy próbowałas?

Dołączam się do tych co stosują urofuraginum. Również polecam. Po ciąży często dostawałam zapalenia pęcherza i zawsze używałam urofuraginum. Nie próbowałam innych, bo po co zmieniać dobre?