Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda wasz codzienny makijaż?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja używam podkładu, pudru, kredki do brwi, tuszu do rzęs, cieniu do powiek (zwykle czarny lub szary), i szminki :)

-podkład -puder transparentny -róż -eyeliner -tusz -kredka do brwi -szminka-zawsze czerwona

Gość gość
zależy od dnia, czasami wcale się nie maluję, ale ostatnia wersja "codziennego"makijażu wygląda tak: -podkład -korektor -puder matujący -róż na policzki -baza pod cienie -delikatne, brązowe smokey eye -kreska eyelinerem ("kocie oko") -kredka/cień na brwi -no i oczywiście mascara -pomadka ochronna.

Gość gość
Do pracy podklad i tusz Na luzne wyjscia podklad, tusz, eyeliner i kulki brazujace na poliki.

gosc 16.59 masakra jakas musisz wygladac strasznie jak mozna taka tpete nakladac ja tam delikatnie cien tusz puder i tyle dopiero jak mam wyjscie to mocniejszy makijaz robie ale tez z umiarem nie zeby,,cieklo"mi z twarzy to brzydko wyglada UMIAR drogie panie jest nawazniejszy

Gość gość
podkład, puder brązujący, czarna kredka, tusz czarny, brązowa kredka do brwi, pomadka ochronna na usta

Gość gość
Malag - nie wyglądam strasznie, a to nie jest ciężka tapeta :)

Gość gość
Jasny, porcelanowy podkład, korektor, rozświetlacz (dosłownie odrobinka pod łukiem brwiowym i w kącikach oczu), tuszuję górne rzęsy, przyciemniam brwi o ton i to tyle:) Mam 19 lat i jestem jasną blondynką.

Gość gość
każdy niech się maluje jak chce, jesli tak się czuje dobrze to dlaczego ma tego nie robić? bo ty uważasz, że tak jst źle? poza tym nie widzialaś jej makijażu na żywo ;/

Gość gość
Ja bardzo podobnie jak gość z 16.59 i wszystko zależy od ilości użytych kosmetyków, duża ilość różnych rzeczy nie oznacza tapety. Można użyć podkładu szminki i tuszu i się wytapetować, także bez przesady.

Gość gość
No właśnie ja nieraz widzę nastolatki, które mają tylko podkład ,ale za to jest go za dużo i zbyt pomarańczowy i kreskę na linii wodnej - niby tylko dwa kosmetyki a wygląda jak najgorsza tapeta...

Gość gość
-korektor pod oczy -podkład -puder -róż -beżowy cień do powiek -maskara

Gość gość
Ciekawe jak wam sie ten puder trzyma bez podkładu?:-P.Pewnie za 1h zmazuje sie z geby?:-D :D

Gość gość
Odezwała sie zazdrośnica :) co Ci do tego kto jak się maluje. Widać masz nikłą wiedzę na ten temat skoro uważasz,że użycie wielu kosmetyków gwarantuje maskę na twarzy. Obejrzyj sobie filmiki instruktażowe, nieraz używają o wiele więcej kosmetyków a efekt i tak jest naturalny. Nie każda babka się maluje niebieskimi cieniami jak pani ze spożywczaka.

Gość gość
to samo pomyślałam o cieniu bez bazy czy chociaż podkładu - chyba, że ona nie pracuje i może co dwie godziny poprawiać.

Gość gość
Ty mala_a jesteś dorosla baba czy chodzisz do gimbazy? Bo za chu/ja sie chyba nie umiesz malowac.Mazesz po tym suchym ryju pudrem czy jak?

Gość gość
Ten cien to jej sie ze slepiow szybciutko musi obsypac na jape skoro kladzie go na sucho.

Gość gość
Ja tylko maluję rzęsy tuszem. Nie używam ani pudru ani podkładu. A żeby twarz wyglądała ładnie to co kilka dni smaruje ją lekkim samoopalaczem na noc. Na codzień nakładam tylko krem dla dzieci Ziajka lub Bambino. Od kiedy nie używam podkładu nie mam żadnego problemu z cera. A od zawsze miałam problem z wypryskami i przetluszczajaca sie twarza. Teraz wiem że używanie podkładu było dużym błędem.

Gość gość
Dokładnie, najpierw trzeba przykryć co nieco, bo żadna cera nie jest idealna albo chociaż wyrównać koloryt. Dodatkowo rozwala mnie gdy ktos mówi na dziewczynę, ze jest "tapeciarą" bo ma np. mocno pomalowane oczy :D niech sie z definicja tego słowa najpierw zapozna!

Gość gość
-kamuflaż (taki korektor ale wiecej pigmentu ma) -podklad -roz na policzki -kredka na bri -cienie -tusz do rzes -pomadka ochronna

Gość gość
Ja jestem bardzo blada. Latem też unikam podkładu (i tak nie utrzymałby się na tej ilości kremu z filtrem :P) ale latem stanowi on dodatkową ochronę i trochę maskuje czerwony nos. Mam też zimną większość skłonność do niedoskonałości skóry, więc tym bardziej chętniej używam.

Gość zakrecona82
a ja się wcale nie maluję

Gość gość
No właśnie, nałożenie samego pudru wygląda nieraz dużo gorzej niż podkład i puder z różem razem wzięte. Sam puder osadza się na mini włoskach na skórze i widać go bardziej.

Gość gość
Ja uwielbiam się malować, jakbym miała przez połowę mojego życia wyglądać identycznie to dziękuję bardzo :) Dla mnie makijaż jest dopełnieniem stylizacji tak samo jak fryzura;)

Gość gość
Chciałabym zobaczyć te geby pomazane pudrem i cieniem bez żadnej bazy.Te wszystkie pryszczochy,zaczerwienienia i cienie pod oczami:-D

Gość gość
Ja zazwyczaj używam podkładu,pudru,różu,eyelinera i tuszu do rzęs.

Gość gość
kobietabez podkladu umalowanych brwi i rzes wyglada zle bardzo zle/jak wogole na ulice mozna isc

Gość gość
tu się nie zgodzę. Nie wygląda źle, po prostu wygląda jak człowiek i oczywiście, że może wyjść w ten sposób! Nie zawsze się maluję i jakoś nie czuję się źle z tego powodu.