Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda wasz codzienny makijaż?

Polecane posty

Gość gość
Zależy. Jak dziewczyna ma ciemne i długie rzęsy to nie wygląda źle, gorzej jak białe rzęsy i prawie niewidocznie, wtedy wstyd :O

Gość gość
wstyd bo co? Bo ma jasne rzęsy? Mam taki średni/ciemny blond włosy, więc oczywiście, że nie mam ciemnych rzęs i brwi i jakoś nigdy mi wstyd z tego powodu nie było.

Gość gość
Bo beznadziejnie to wygląda, mdło i nijako.

Gość gość
sprawdź lepiej co znaczy beznadziejnie. Nie zawsze trzeba wyglądać "wystrzałowo", a niektórym pasuje taki wygląd (zwłaszcza jak mają delikatne rysy twarzy). Na pewno nie ma się czego wstydzić, nie bądź śmieszna.

Gość gość
Do tej pory nie spotkałam nikogo kto lepiej by wyglądał bez pomalowanych rzes więc się nie zgodzę. Zawsze można użyć brązowego tuszu a nie czarnego jeśli ma się włosy w kolorze jasnego blondu.

Gość iwcia 123456789
na co dzień w ogóle bez makijażu chodze tylko olejek na twarz i odrobina matu domowej roboty

Gość gość
Współczesne kobiety nie mają za grosz naturalności:-(.Ja się wcale nie maluję,mam naturalne brwi itp. i mężczyźni mówią,że jestem piękna,a wy może też spróbujcie to zobaczycie,że od razu będziecie piękniejsze,niż z tą tapetą.

Gość gość
krem , fluid rozświetlający na całą twarz, szyję i dekolt, podkład mtujacy na czoło, nos, pod oczy i koło oczu, róż na policzki, tusz do rzęs, eye-liner ,kredka do ust i błyszczyk

Gość gość
a jak ja wcale nie chcę być naturalna?

Gość gość
a i jeszcze kredka do brwi

Gość gość
Tona gładzi szpachlowej Cement Wapno i ide na miasto

Gość gość
No akurat widzę jakie kobiety mężczyźni najczęściej podrywają i to nie są szare myszki bez makijażu :)

Gość gość
No chyba,że mówicie o starszych facetach +45 ,takim to sie faktycznie mozna podobac bez makijazu,ale oni zbyt wybredni nie sa.

Gość gość
Baby bez makijazu to pasztety i lenie bo nie chce im sie pomalowac ryja dlatego mowia ze wolą naturalnosc

Gość gość
mój codzienny makijaż: krem nawilżający z pigmentem puder matujący pomadka ochronna

Gość gość
Tutaj gość z 16.59 - czyli jak w jeden dzień mam swój pełny makijaż, a w innych wychodzę bez to jestem...no właśnie, kim?

jak mi sie chce to podkład,na to puder,lekkie cienie tusz i lekko brwi kredka atak jak dzis to krem,troszke pudru prasowanego i tusz

Gość gość
Faceci może i lubią wymalowane lala,ale do łóżka.Do związków wolą skromne i naturalne dziewczyny:-)

Gość gość
to nie wygrasz - bo albo będziesz tylko taką do łóżka albo taką co wziął bo wiedział, że nikt inny jej nawet nie spróbuje ruszyć. Cieszysz się? Bo mnie by to uwłaczało gdyby facet w ogóle oceniał mnie na podstawie mojego gustu względem wyglądu.

Gość gość
- przede wszystkim wolą MĄDRE, oczywiscie ci wartościowi :) a ty swoim postem, oceniając ludzi stereotypowo udowadniasz, że mądra nie jesteś i nawet brak makijażu ci nie pomoże.

Gość gość
krem CC, korektor pod oczy, puder mineralny, kredka do brwi, tusz do rzęs i na koniec róż.

Gość gość
nie wierze w to, ze faceci wola bez makijazu kobiety :O nie powiem tez, ze uwazaja je wszystkie za brzydkie czy nie zadbane, ale miedzy ladnymi i tak wybiora te z 'tapetami' . ja sie podobam facetom, moze nie jestem pieknoscia i na pewno sama siebie nie nazwe piekną, ale glupia i falszywie skromna tez nie jestem, i skoro faceci mowia mi ze jestem sliczna, albo widze, jak sie gapia to nie bede sie tu zapierac rekami i nogami, to ich ocena nie moja, ale do rzeczy, odkad uzywam i podkladu i pudru matujace, tak ze mam gladkie lico wiecej facetow zwraca na mnie uwage niz wtedy kiedy zdarzalo sie miec jakis wyprysk, cien czy przebarwienie :O miec ladne i regularne rysy to jedno, ale wygladac idealnie to inna sprawa i cokolwiek prawiki nie beda tu mowic, kiedy jada na recznym pod gwiazdki po/rno na pewno nie sa to naturalne pasztety bez makijazu :P

Gość gościuwka000
fluid (i bardzo chciałabym już wyjść z tego nałogu) eyeliner do oczu (tego też bym się chciała oduczyć) kredka do brwi tusz do rzęs róż na policzki

Gość gość
mma permanentny makijaz ,tuszuje zesy i fluidu troszke i gotowa do wyjscia, amkijaz moj trwa 3 minuty

Gość gość
Odkąd mieszkam w DE, na co dzień praktycznie się nie maluję (krem cc i pomadka ochronna) i nie mogę narzekać na to, że mężczyźni nie zwracają na mnie uwagi, co ciągle jest dla mnie zaskoczeniem, bo w Polsce coś takiego nie przechodzi. I wcale nie u facetów- to kobiety w PL dają mi odczuć, że kiedy jestem nieumalowana, jestem nieatrakcyjna i ogólnie zapuszczona

Gość gość
Jak masz dość fluidu to polecam Ci kupić albo krem BB/CC albo krem z pigmentem/tonujący. Ja takiego używam i jestem zadowolona. Do tego odrobina pudru, róż/brązer, trochę żelu na brwi, kreska eyelinerem/kredka na linii wodnej, tusz i pomadka ochronna. Do niekumatych - puder się kładzie na podkład, aby go utrwalić. Podkład nie utrwala pudru. Poza tym nie każda kobieta ma cerę, która potrzebuje krycia podkładem. Tak samo nie każda kobieta potrzebuj***azy pod cienie, aby te się nie osypywały.

Gość gość
cienie osypują się zawsze albo zbierają się w naturalnych zagięciach - chyba, że masz skórę suchą jak papier. Wygląda to ŁADNIEJ kiedy cienie mają bazę, skoro tak bardzo ktoś nie chce nosić makijażu to po co kłaść go byle jak?

Gość gość
jeszcze jedno pytanie - skoro skóra nie potrzebuje podkładu to po co jej puder?

Gość gość
Grunt to pomalowac sie tak ze makijaz jest nizauwazalny a cera piekna. Ja daje krem z podkldem, na wypryski, przebarwiena wcieram korektor dermacol. Cala twarz pociiagam grubym pedzlem z naturalnym matowym pudrem. Brwi cieniem, mam geste i tylko mocniej je uwidaczniam. Do tego podkrecajacy tusz do rzes. W usta czesto za pomoca palca wcieram matowe pomadki w naturalnych odcieniach. Nigdy nie uslyszalam ze mam za mocna tapete. Mam 28 lat, wvsklepach bardzo czesto jestem pytana o dowod

krem na twarz krem na oczy podkład puder sypki cienie na powiekę górną i na brwi (brąz) róż pod policzki tusz do rzęs