Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koty co zrobic proszę mądrych o radę

Polecane posty

Gość gość
to ja autorka: czy osoba która pisze o statusie opiekuna społecznego dla zwierząt może mi podpowiedzieć coś więcej tzn. jak zacząć od czego i gdzie konkretnie ( mieszkam pod dużym miastem i już wiem, ze miasto mi powie ze to niech ich teren) poza tym , no cóż fakt,ze trafiłamna kafeterię nie powinien znaczyc dla Was,ze w internecie trafię na wszystko. Po prostu niektórych rzeczy nie wiem. Dziękuję za dyskusję bo to pokazuje mi ze jest jakas droga. Dzisiaj tez przyszły , fajne są , ocierają się o moje nogi, miałczą , cieszę się ze mogą u mnie coś zjeść:-)

Gość gość
to ja autorka :miałczą czy miauczą :-)? obojętnie byle było im ok mam nadzieję ze nikt się nie obrazi

Gość gość
Moje tez już nakarmione, przychodzą zawsze o 8 rano, wiec nie ważne czy sobota, niedziela czy święto,muszę sie zwlec z łóżka i iść je nakarmić Mruczenie szczęśliwego kota to najwspanialsza muzyka na swiecie

Gość gość
a nie mogła byś wziąśc tych 8 do domu zabrać do veta zaszczepić odrobaczyć wsyterylizowac itp kupić dobrą karme i dbać o nich wtedy bedziesz miala tylko 8

Gość gość
Na naszym osiedlu kobieta codziennie karmi 6 bezdomniaków - wszystkie wysterylizowane więc nie ma kociaków. A ze są terytorialne to nie pokazują się kolejne obce koty.

Gość gość
nie mogłabym wziąć ósemki kotów i wysterylizować oraz odrobaczyć i nie wiem co tam jeszcze bo to dla mnie zbyt duża akcja, poza. Jak to logistycznie rozwiązać , gdzie potem je trzymać aby doszły do siebie a poza tym wet nie robi tego za darmo sterylizacja 8 kotów to koszt 1000 zł . Wiem, to dobry pomysł aby "zamknąć" rozmnażanie ale mnie przerasta

Gość gość
no to niech jej ktoś cos podpowie jeszcze w końcu te koty to nie tylko jej sprawaa

Gość gość
w góre

Gość gość
Skontaktuj się z TOZ. Są fundusze na sterylizację bezdomnych zwierząt.

Gość gość
dziękuję jutro tam zadzwonię, w ogóel dzięki za rady bo ta rozmowa mnie przekonała aby kotom pomagać nadal, tylko muszę zatrzymać rozmnażanie i będzie ok. Mam nadzieję ze mi pomogą bo bo sama tego nie dzwignę