Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeeeeeeeee

Sama zrobię paczkę świateczną dla ubogich!

Polecane posty

Gość eeeeeeeeeeeeeee

Co o tym myślicie? Nie ufam w 100 % tym wszystkim fundacjom i akcjom charytatywnym, nie mam też pewności do kogo trafiają te dary... Jestem za tym, żeby pomagac ale lokalnie. Z chłopakiem rozejrzeliśmy się czy ktoś w okolicy jest bardzo ubogi. Znamy jedną rodzine wielodzietną- dobrzy, pracowici, bardzo pomocni tylko tacy niezaradni i niezbyt mądrzy... jest ich kilkoro rodzeństwa, niektorzy mają już małe dzieci (dodam, ze nienawidzę zdrowych, młodych i leniwych ludzi, którzy tylko czekają az ktoś, coś im da) tak wiec zrobimy paczkę, ja przebiorę się za Mikolaja żeby mnie nie poznali i zaniosę (i tak mnie rozpoznają, bo mnie osobiście nie znają) a w paczce będą głownie takie rzeczy jak: -owoce (ananas, granat, mango, papaja) -słodycze - wędliny ( kabanosy, krakowska sucha, itp.) Nie chce dawać jakiejś mąki, ryzu itp. tylko coś, czego sami nigdy nie kupią ani tez od nikogo nie dostaną Co Wy na to?

Gość gość
Myślę, że to dobry pomysł - niech choć raz w roku mają coś innego niż na codzień. Na Święta jak najbardziej wypada im dać owoce egzotyczne, jakieś lepsze wędliny i słodycze, w końcu Święta to nie jakiś zwykły dzień.

Gość gość
bardzo dobry pomysl jak sa male dzieci to moze jakas przytulanke np. misia

Gość eeeeeeeeeeeeee
no właśnie! a może ktoś jeszcze przyłączy się do akcji? :) rozejrzyjcie się wokół, może jest ktoś potrzebujący, kto ucieszy się z takiej paczki wielu z nas na co dzień obżera się rzeczami, które dla tych ludzi są wykwintnymi przysmakami zamiast wydawac w swieta tyle stow na żarcie, którego i tak jest zawsze za dużo, to kupcie trochę mniej i zrobcie komuś jakąś paczke

Gość eeeeeeeeeeeeee
o! nie wiem co z zabawkami... nie znam dokładnej liczby dzieci i płci... ale najwyżej chłopak podpyta i kupimy kilka małych misiów- te chyba spokojnie można dać beż względu na płeć :)

Gość gość
pozytywnie:)ale uwazaj,bo pewnie zaraz cie zjadą paniusie co nigdy nikomu grosza nie dały,ze biednym daje sie mąkę olej i cukier,a nie ''frykasy'':(

Gość gość
Podnoszę, bo fajny temat- może kogos zainspiruje :)

Gość gośćula
oczywiście że jak pomagać to osobiście,prawdziwa bieda siedzi w kącie i roni gorzkie łzy a nie rozbija sie w szlachetnych sraczkach,miałam kiedys sposobność poznać wszelkie know-how kilku znanych fundacji. Dno i metr mułu.Potrzebujący dostają zaledwie 1 do max 10 % ,reszta na mercedesy i panienki założycieli. I nieważne że Twoje dziecko umiera,jesli wygląda za zdrowo ,nie ma szans na pomoc ,bo nie spełnia wymogów medialnych.

Gość gość
dobry pomysł ale mango, papaja to oni wyrzuca do śmieci kup im to co znają - pomarańcze, banany

Gość gość
a moze nie wyrzucą,bo patrzą w sklepie i marzą by spróbowac?juz nie wymyslaj,ja jak czegos nie jadłam marze zeby spróbowac

Gość gość
jesli ty coś myślisz to nie znaczy że wszyscy myślą tak samo jak ty W najbiedniejszym regionie Polski ufundowano obiady dzieciom w szkole i dzieci jadły tylko ziemniaki i surówkę, mięsa nie chciały .

Gość gość
zrób i dla mnie dobre dziecko, razem z mężem jesteśmy bezrobotni, mamy szóstkę dzieci :o

Gość gość
ale za to mysla tak jak ty,zeby wyrzucic co?juz sie zaczyna

Gość gość
im sa potrzebne rzeczy i środki do życia a nie jakies twoje fasmantagorie wymysły , granat, papaja. jeszcze kup kawior, szparagi,ślimaki i krewetki bo to takie super i może chcieliby"posmakować"

Gość gośćula
ja daje 40 kg karmy frolic do schroniska (wsypuje psom OSOBIŚCIE) a jak sie nie podoba to w ogóle. I daje dziewczynce z klasy mojego syna swoje nowe rolki ,założyłam je raz i to sport nie dla mnie ,a rolki bardzo porzadne ,a wiem że ta młoda marzy o rolkach tylko ze u niej w rodzinie cała kasa idzie na przelew.

Gość gośćula
makę ,chleb,makaron,cukier,ryż itp potrzebne do zycia srodki ubodzy ludzie dostają z mopsu czy caritasu. To sa świeta ludzie ! to ma być przyjemnosć dla tych osób ,może taka mama chciałaby choć raz na ruski rok pójsć do fryzjera i warto dać jej bon na te usługę ,może ten jej mały synek chciałby wiedziec co to jest to monte i żelki haribo którym trudno sie oprzec ?Może ten ciężko pracujący facet chciałby mieć porzadna ,ładną ciepłą kurtkę? Są biedni to nie maja prawa do marzeń ,maja sikać ze szcześcia bo dostali pasztet i 10 kg ziemniaków? gdzie wasza empatia ,że o tzw inteligencji emocjonalnej nie wspomnę

Gość gość
pomysł dobry, ale znam ludzi naprawdę biednych, i oni udają że mają i są gotowi się obrazić...

Gość gość
jesli sa ludzie naprawdę biedni którzy wstydza sie swojej biedy, udają że mają to trzeba to w inny sposób zorganizować, najlepiej dać dzieciom zaproszenie na świetlice, domu kultury lub klubu na mikołaja , bal, dyskoteka, cokolwiek i dać im paczki

Gość gość
no i sie zaczyna,dziewczyna chce zrobic przyjemnosc na SWIETA,na SWIETA ludzie a takie co pewnie gowno daja każą by dala na te swieta make i cukier:(Dziewczyno jestes super a tych dewotek nie sluchaj,one wolą walic kase na tace ksiedzu niz dziecku czekolade dac

Gość gość
12.09 - nie zesraj sie z przejęcia kwoko , kto tu lubi księdza ? chyba ty obciągasz księdzu na plebanii i jeszcze kase za to bierzesz

Gość gość
one nie mają zadnej inteligencji,a co dopiero mówic o emocjonalnej,nawet pewnie nie wiedzą co to:(

Gość gość
haha moja ciotka wali ksiedzu co niedziela,10,20 nawet 50zł,a predzej by sie zesrala niz dala dziecku jakiemus na batona,bo jak kiedys w pewnej sytuacji powiedziała''po co mu to''?

Gość gość
12:12-nie,ja obciągam za darmo aby było mi to policzone jako wielka zasługa w niebie

Gość gość
Autorka:)fajnie pomyślała:classic_cool: Co do tych,którzy piszą że mąka,cukier,olej to szajs....Wy nic nie wiecie o biedzie?Prawda?Piszecie,że MOPS daje....Nie wszystkim daje.Caritas?Nie wszędzie działa Caritas.Nie wiecie,co znaczy nie mieć z czego zrobić obiadu....choćby naleśników posypanych cukrem....I obyście nigdy nie musieli się dowiedzieć;ale tych ,którzy biedę znają nie wyśmiewajcie, bo to oni mają rację a nie Wy-wypasieni od dzieciństwa aż po dziś -dzień.

Gość gość
umiesz czytac ze zrozumieniem?nikt nie piszze ze maka i cukier to szajs,tylko ze swieta są 2 razy do roku i z tej okazji mozna by dac cos lepszego,np slodycze wlasnie czy misia,a nie tylko ten olej.Wiesz jak sie dziecko ucieszy z misia?Ja wiem jak sie potrafi rozpłakac ze szczescia,widzialam sama

Gość gość
Fajny pomysl, a jak znalezc taka rodzine w okolicy? Kiedys przegladalam ogloszenia na mojej dzielnicowej stronie w dziale "potrzebuje pomocy" i chcialam pomoc mlodej dziewczynie, ktora pisala ze jest bez srodkow do zycia i w ciazy, jak zadzwonilam pod podany numer to odebral jakis mlody koles, ja mowie ze w sprawie ogloszenia, on cos tam a to moja dziewczyna zaczal cos krecic i podal mi inny nr. Stwierdzilam, ze skoro ma przy sobie mlodego faceta ktory moze isc do pracy no to nie bede z siebie frajerki robic. Nie chce trafic na naciagacza. A osobiscie nie znam takich potrzebujacych rodzin. No i zastanawiam sie czy jak autorka pojdzie jako ten mikolaj czy ja wpuszcza?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeee
tu autorka, a myślicie ze ludzie przed swietami nie wpuszcza Mikolaja do domu? :) tak się się zastanawiam, może po prostu zostawię worek pod drzwiami... ale z drugiej strony taki Mikolaj to frajda dla dzieci do gościa z 13.14 ogłoszenia dają oszuści i naciagcze, ci naprawdę ubodzy nie rozgłaszają dookola o swojej biedzie zapytaj rodzine albo znajomych, a może gdzies obok mieszka jakaś stara i niedolezna osoba, której można pomoc w porządkach lub zrobić zakupy jednocześnie dorzucając cos od siebie

Gość Natalia 0235
Witam od dawna pomagam pewnej rodzinie z 7 wspaniałych dzieciaczków, Rodzina nie ma dużych dochodów zasiłek rodzinny + dod dla rodzin wielodzietnych 1055zł , 360zł zasiłku okresowego z OPS oraz 150zł zasiłku. Po zakupie leków i opłatach zostaje im 450zl na jedzenie.O węglu nawet nie wspomnę, może ktoś chciał by przesłać im trochę żywności na święta sprawmy aby w te święta na ich twarzach pojawił się usmiech i aby choć przez chwilę zapomnieli o smutkach jakie ich ostatnio spotykają. Z chęcią podam dane rodziny można ich odwiedzić osobiście bardzo by ich to ucieszyło natalia0235@onet.pl

Gość Pomoge0000000
W mojej wiosce mieszka matka z trójką dzieci,jej mąz został zasypany na Nowym Stylu Warzycach 3 lata temu.Ten wypadek jest dosc znany zgineło wtedy 2 facetów jest nawet jescze w internecie.Ta rodzina poczebuje pomocy nie jest to patologia tylko normalna biedna rodzina ktura wynajmuje dom.Byly nawet po wypadku zbierane pieniodze w kosciele dla nich.Proszę o pomoc dla nich finansowo czy materialnie.Wszelka pomoc prosze dostarczyć do sołtyski Warzycach ona dostarczy tej rodzinie.Naprawde ta rodzina potrzebuje