Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego patologia nie ma problemu ze spłodzeniem dziecka

Polecane posty

Gość gość

takie kobiety bez problemu zachodzą w ciążę i to często jedna po drugiej, ani przed ani w trakcie w ciąży za specjalnie o siebie nie dbają, a wręcz przeciwnie... Później o te dzieci w ogóle nie dbają, często maleństwa trafiają do domu dziecka. Jeju jakie to jest niesprawiedliwe :( Dlaczego tak jest?

Gość gość
a no niestety tak jest, dlaczego? chyba nie ma racjonalnego wytłumaczenia tej niesprawiedliwości

Gość gość
własnie zastanawiam się nad tym i nie mogę znaleźć odpowiedzi :( Małżeństwa, które pragną dziecka i wychowali by je najlepiej jak tylko można mają problemy z poczęciem, a ta patologia mnoży się jak króliki :/

Gość gośćmagda
Haha, tez się nad tym nie raz zastanawiałam.

Gość paolog pipkowy
wszystko przez patologiczne ci/pki,bo co nie zamoczysz to bachor...:o

Gość gość
natura wie co robi hahahaah bezplodne desperatki

Gość gość
Może to dlatego, że one w ogóle o tym nie myślą?

Gość gość
14.40- jak widać odezwała się patologia

Gość gość
oj tam gadanie takie, różnie jest, przecież są patologie bez dzieci ;)...poza tym jest coś takiego jak blokada psychiczna, patologia raczej jej nie ma ;)

Gość gość
natura wie co robi hahahaah bezplodne desperatki x i dlatego rodzi się coraz więcej idiotów takich jak Ty

Gość gość
14.40 a co ruszyło Cie to? Najwyraźniej o Tobie mowa w tym temacie.

Gość papajeczka
Gość z 14.41 ma rację. Też doszłam do takiego wniosku po tym jak ostatnio podejrzewałam u siebie ciążę (niespodziewaną dodam), mój organizm oszalał przez moje nerwy. Autentycznie moje ciało zaczęło wytwarzać wszystkie możliwe ciążowe objawy, byłam pewna na 100% że jestem w ciąży. Spóźniający się okres, nudności, bóle jajników, brak apetytu i mnóstwo innych. W momencie jak odebrałam wynik badania na obecność ciążowego hormonu, który był ujemny, wszystkie objawy ustały jak ręką odjął, a następnego dnia dostałam okres. To jest niesamowite jak stres potrafi wpłynąć na nasz organizm, sama w to nie wierzyłam. I teraz patrzcie, wejdźcie sobie na jakiekolwiek forum staraczek, ile czasu te dziewczyny siedzą, piszą o tych swoich cyklach, mierzą temperatury, obserwują śluz, każdą anomalię traktują jak objaw ciąży, po czym się okazuje, że jednak to nie to i zaczynają kolejny cykl i od nowa to samo. To wszystko przez stres, przez nieustanne myślenie o tym. Ile już słyszałam historii , że jak któraś w końcu odpuściła i przestała o tym myśleć to zaszła w ciążę? No nie zliczę ich. A takie babki z biedoty i patolki, co to lubią mordkę zamoczyć w procentach, to wątpię aby się jakoś szczególnie stresowały i myślały o tym,że nie mogą mieć dzieci, czy z przejęciem prowadziły obserwację swojego cyklu:> I bach, jedno po drugim. To jest jak dla mnie jedyna logiczna teoria na ten temat, bo wątpię, że ktoś tam na górze decyduje o tym komu dać dziecko i wybiera taką mało ogarniętą rodzinkę pijaków.

Gość gość
papajeczka masz rację :)

Gość gość
Powiedzialabym więcej nie tylko ze splodzeniem ale i donoszeniem. Ile przypadków jest ze rodzą w domu noworodek zdrowy i umiera na śmietniku wyrzucony. Serce sie kraja z bólu.

Gość mama piżama1
Za duża spinka i parcie na dziecko znacznie utrudnia nawet zdrowym ludziom zajście w ciążę ale wy sobie nie dacie powiedzieć albo wręcz krzyczycie i się wściekacie, że przecież jesteście wyluzowane i odblokowane hahaha kpina :P ja się pogodziłam z bezdzietnością i dałam za wygraną po czterech latach spiny i leczenia. Zrezygnowałam z leków, hormonów, wspomagaczy olałam temat i za 7 miesięcy już byłam w ciąży wcale tego nie chcąc, wręcz zdziwiona byłam jak zobaczyłam test, myslałam, że zepsuty :) ale ja wyluzowałam NAPRAWDĘ!

Gość gość
15:02 dokładnie :(

Gość gość
Ja pochodzę z rodziny alkoholików. Jak byłem dzieckiem bywało strasznie. Potem zrozumiałem o co chodzi. Teraz dobrze mi się powodzi, mam własną firmę, dwoje dzieci i kochaną żonę. Lubię swoje życie, jednak gdyby nie moi rodzice, nie miałbym tyle szczęścia, nie byłoby mnie i mojej rodziny. Dali mi co mogli mimo, że było źle. I dziękuję im za to. A mógłbym narzekać, biadolić że miałem ciężkie dzieciństwo przez nich, ale po co ? Nie każdy ma łatwy start, życie.

Gość gość
mama piżama łatwo powiedzieć

Gość gość
mama pizama, ale jezeli przeszłaś 4 lata leczenia, to doskonale wiesz, że nawet jak się chce, to wtedy nie mozna wyluzować i spuścić z tonu, bo leki, wizyty itd., sama przerabiałam to dokładnie tak samo długo

Gość gość
15:14 no dobrze, tylko temat dotyczy czegoś innego

Gość gość
mama piżama nie podoba mi się ton Twojej wypowiedzi, a szczególnie pierwsza część. Teraz jesteś mądra... a sama przechodziłas przez to samo...

Gość gość
zawsze gotowy- kto chciałby mieć dziecko z takim bezmózgowcem, jak ty???

Gość mama piżama1
Tak ale zrezygnowałam, bo dotarło do mnie, że nic z tego. Pomyślałam cóż widocznie nie taka jest moja droga nie będę tupać nóżkami i wariować, bo nie da się żyć z taką osobą, sama ze sobą nie mogłam już żyć i tak poczułam, że autentycznie rezygnuję. No trzeba to poczuć i tyle. Wiem przez co przechodzicie ale to bez sensu.

Gość gość
ale potrzebowałaś na to aż 4 lat, więc nie pisz tak, jakby Cie to nie dotyczyło

Gość gość
15 21 dokładnie tfu :o

Gość mama piżama1
No ta potrzebowałam 4 lat ale teraz widzę jaka głupia byłam :o opisałam wam tylko swoja historię :)

Gość papajeczka
Mamapizama masz racje tak jak ja;) Ale pewnie też zdajesz sobie sprawę z tego, że jak siedzisz w czymś po uszy, w tym przypadku w staraniach o dziecko, to naprawdę jest bardzo ciężko olać nerwy i stres i przestać o czymś myśleć, dlatego mamy tyle tych tematów staraczkowych, bo te dziewczyny mają w tej chwili jeden cel. I niby są wyluzowane, ale wcale tak nie jest, w głębi serca tylko czekają na dwie kreski, ich mózgi są zaprogramowane na ciążę. Trzeba chyba stracić nadzieję i zająć się czymś innym. Niewiem sama, bo nie jestem staraczką, więc łatwo mi mowić. Ale poniekąd rozumiem te dziewczyny, że ciężko odpuścić.

Gość gość
skoro 4 lata się leczyłaś, to powinnas dobrze wiedzieć, że problemy sa różne, a i diagnostyka długa, a jak słyszałam teksty "wyluzuj", to nóż mi się w kieszeni otwierał

Gość gość
wsadź sobie tego kutafonga miedzy drzwi i mocno nimi trzaśnij

Gość gość
tępy chu/ju tylko na tyle cię stać :D ?