Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie umiem zrobić prezentacji pomocy

Polecane posty

Gość gość

czuję się bardzo niepewnie jak mam robić prezentacje na temat którego nie mam zielonego pojęcia, akurat temat dotyczy dynamiki eksportu i importu Polski z zagranicą , podzieliłam się z kolegą kto co ma robić i na mnie padł temat związany z eksportem, nie mam pojęcia co mam tam w tej prezentacji przedstawić , póki co zrobiłam schemat o czynnikach, które mają wpływ na eksport( czyli tarnsport, dostępne zasoby, technologie, czynniki polityczne( cło) , itd. mam z GUSU jakieś zestawienie na I kwartał 2014 roku danych związanych z obrotami , z wywozem konkretnych towarów.. ale co jeszcze mogę dać? znalazłam taką stronę na której mowa jest o firmach Polskich, które własnie wybiły się na taką skalę, że ich eksport bardzo wzrósł, mowa tu o obuwiu (CCC, Gino Rossi, Bartek itp.) jakieś firmy ubraniowe, kosmetyczne (Inglot, ziaja , dr irena eris) ... i kilka jeszcze innych, ale nie wiem czy nie wstyd o takich głupotach pisać...

Gość gość
noo pomóżcie ludzie, zna się ktoś na tym??

Gość gość
Na początek pojęcie eksportu. To chyba oczywiste. Jak rozwijał się eksport przez lata. W skrocie lub nie zależy jak szeroki ma być temat i czy tematem jest tylko to co napisałaś w poście. Czy są jest szerszy i czy ma jakieś wymogi jeszcze. Podpunkty czy coś. Jak nie, najbardziej skup się na ostanich latach, pisząc o tym jak sie rozwijał eksport z jaką dynamiką, jak szybko. Co ten eksport spowalnia, co go napędza. Podawaj przykłady, statystyki..