Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy poszlybyscie do pracy gdyby

Polecane posty

Gość gość

Otóż, w moim miescie mam szanse tylko na prace np w sklepie odzieżowym w godz 10-18 plus 2 soboty 10-14 za ok 1600zł. Mąż zarabia ok 6-7tyś. Mamy dziecko. Czy poszlybyscie do takiej pracy w mojej sytuacji, co wiaze sie tym ze praktycznie nie widywalabym dziecka na codzien. Bylabym w domu kolo 19 niestety. Czy warto?

Gość gość
zdradzisz męża z szefem w gumce dopipkowy seks?

Gość gość
Miec swoje pieniadze i doswiadczenie zawodowe zawsze warto miec. W przeciwnym razie jestes tylko kurka domowa, ktora bez meza jest nieporadna. I nie chodzi tu o ta symboliczna sume pieniedzy.

Gość gość
mam swoje pieniadze, bo to co zarabia mąż jest wspolne, nie mamy rozdzielnosci:) tylko ze jak dla mnie praca w sklepie nie jest doswiadczeniem zawodowym:(

Gość gość
A ile lat ma dziecko? Kto by sie nim zajmował? Chodzi do przedszkola, szkoły, często choruje? Ja tak pracowałam, jak syn miał rok, 2 lata. Wtedy miał 2 drzemki w dzień, wstawaliśmy o 6, mieliśmy czas dla siebie do 9-920, wracałam przed 19, wtedy do 21.30 z nim.

Gość gość
ma 3 latka i poszedl do przedszkola, narazie na 6h. Jakbym poszla do pracy to maz odbieralby go o 16:30

Gość gość
Moja siostra pracuje od pon-pt 8:00-17:00 i w sobote 8:00-13:00 + dojazdy 3h dziennie za 850 zł :D

Gość gość
No to skoro masz wyzsze aspiracje zawodowe, nie rozumiem jak w ogole mozesz brac pod uwage siedzenie w domu z dzieckiem jako opcje?? Wspolne pieniadze -- wlasnie o to chodzi zeby muec swoje

Gość gość
mam SWOJE:) to co zarobi maz jest nasze, wszystko jest wspolne, pisalam przeciez. Jak wczesniej pracowalam to tez nie mialam SWOICH tylko byly nasze, bo mamy wspolne konto i nikt nie liczy i nie rozdziela:)

Gość gość
mam swoje gdybym nie miala swoich szanowny malzonek wydalby to co przeznaczamy na wyzywienie rodziny na d***** :classic_cool:

Gość gość
Ale po co do roboty będziesz szła?lepiej bądź leniwa krową.. Faceci uwielbiają takie..

Gość gość
Szczerze? Nie poszłabym. Masz z czego żyć, ten rok szkolny dałabym dziecku na wychorowanie się, przyzwyczajenie sie do przedszkola, zastanów się nad czymś własnym, albo poszukaj ciekawszej pracy. Na spokojnie..

Gość gość
Ja bym poszla do pracy, po to, zeby byc miedzy ludzmi i zarabiac. Przeciez ty moglabys odprowadzac dziecko do zlobka, a maz by je zabieral. Takie podejscie uczy tez faceta obowiazkow, czego czesto nie ma, gdy kobieta siedzi w domu. Warto pracowac zawsze, bez wzgledu na problemy. Liczy sie tez staz pracy, doswiadczenie.

Gość gość
moze na poczatek pol etatu albo 3/4?Czy tylko na cały?Mając 7 tys nie musisz pracować .Teraz pytanie czy ty chcesz bardzo pracować i przychodzić po 8 godz do domu .I potem szybko w biegu gotować sprzątać zakupy dziecko.Czy chcesz spokojnie żyć .Dziecko w przedszkolu a ty masz 6 godzin na spokojne ogarnięcie.Ja bym wybrała pol etatu.

Gość gość
nie, właśnie ze względu na małe dziecko, będzie musiało długo siedzieć w przedszkolu, poczekaj jeszcze rok, dwa ... szukaj jak ktoś radził innej pracy, ja musiałam wrócić do pracy, dziecko na początku sporo chorowało, więc stres, czy brać zwolnienie czy kogoś prosić :( nie polecam

Dziecko ma już 2 lata, najwyższy czas na pójście do pracy. Tym bardziej, ze upływ czasu coraz bardziej będzie wykluczał cię z rynku pracy