Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak często i jak długo jedzą wasze niemowlaki karmione piersia?

Polecane posty

Gość gość

moja ma dwa miesiące i czasem mam wrażenie; ze chce jesc non stop, sa dni kiedy je co 3-4h ale takie wypadaja naprawdę rzadko. bardzo chce karmic piersia; ale też czasem zastanawiam się czy nie zacząć odciagac pokarmu, żeby zjadala wiecej i np dłużej spala w nocy. a może mam za duże oczekiwania? mamy wypowiedzcie sie :)

Gość gość
Deiecko chce być przy piersi nie tylko gdy jest głodne.

Gość gość
tak wiem ale chodzi mi konkretnie o jedzenie

Gość gość
Ja starałam się wydłużać przerwy karmieniem, tzn. nie podawałam piersi przy każdym płaczu tylko sprawdzałam czy nie wystarczy czasem zmienić pieluchy, poprzytulać, pogadać do niego, zabrać z głośnego pomieszczenia, a do uspokajania był smoczek i przytulanka... Zwykle się udawało i karmiłam co 2,5- 3 godz., jadł 20-40 min. w sumie, noce zaczął przesypiać bardzo szybko ale to chyba miałam po prostu szczęście. No i system szwankował przy ząbkowaniu bo ciężko mu było wtedy ssać, jadł zbyt krótko i szybko się robił głodny. Odciągałam jak miałam okazję i mąż przejmował jedno karmienie w nocy, więc te 5-6 godz. mogłam jednym ciągiem przespać, albo jedno karmienie kiedy chciałam wyjść. Z butelki odciągnięte zjadał całe i szybciej niż z piersi, ale też przy ząbkowaniu się wiercił i bywało że zostawiał. Nie wiem ile w tym mojej zasługi a ile tego że dziecko współpracowało, bo jednego wykarmiłam.

Gość gość
Ja przystawiam na żądanie tzn kiedy mały chce. Czasem je dłużej czasem krócej. Jak przysypia przy piersi to ja budz. Sama się z czasem z orientujesz kiedy jest głodna a kiedy tylko chce się napić lub uspokoic- wtedy ssie krócej. Poza tym tak po 3 miesiącu wszystko się unormuje Powodzenia

Gość gość
Aha i to moje 4 maleństwo wszystkie kp wiec mam wyczucie i doświadczenie:)

Gość gość
dzięki dziewczyny :) kp wcale nie jest takie proste jak mi się wydawalo :) mala czasem je krótko (czyli gasi pragnienie) a czasem ponad 30 min, dzis od rana chce jeść co dwie godziny, nie jest to aż tak uciążliwe, ale wiadomo, że w domu też mam obowiązki