Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród horror

Polecane posty

Gość gość

Witam. Licytujmy się kto miał najcięższy poród. Ja miałam wywoływany oxy + masaż szyjki ból koszmaaarny , skurcze trwały 15 godzin wyłam z bólu, krocze nacięte po sam pośladek , 10 szów, szycie bolało gdyz dali mi za mało znieczulenia , nie mogłam ani siedzieć ani stać przez 5 tygodni tak bolało krocze, wypróżnienia masakra

Gość gość
nie rozczulaj się nad sobą :P

Gość gość
trzeba bylo postarac sie o cc

Gość gość
Ja też po oksy, skurcze bolesne ale bez krzyżowych na szczęście, najgorzej bolał początek (tak tak!) czułam jakby mi coś się w środku "oberwało", okropne uczucie!!! Później skurcze ale do zniesienia, bóle parte to już lajcik ale najgorsze było szycie!!! Prawie na żywca, a jeszcze szwy mi się potem rozeszły, zero siedzenia, spania, jeden ból.

Gość gość
ja mialam chyba jeden z gorszych,nawet pielegniarki mnie zalowaly: kleszcze, ciecie krocza stad do krakowa a na koniec transfuzja krwi doszlam do siebie po ok.2 m-cach

Gość gość
Najgorszy horror to miałam ja .byłam po terminie poród wywoływany oxy, skurcze po tym to masakra , co 2 minuty myślałam że umrę z bólu krzyczałam na cały szpital, na szczęscie dostałam znieczulenie ( rodziłam w Anglii wiec nie było z tym problemu). Skurcze trwały 11 godzin rozwarcie postępowało powoli ale w końcu udało się 10 cm, niestety nie umiałam przeć starałam się jak mogłam ale nie parłam efektywnie byłam już zmęczona, po 1,5 godzinie parcia lekarz zadecydował kleszcze , ale niestety nie udało mu się wyjąć synka i w koncu skończyło się cc. Efekt jest taki ze miałam ranę na brzuchu i ranę krocza , krocze zmasakrowane 20 szwów, nie mogłam siadać na tyłku ze 2 miesiące a tu jeszcze rana na brzuchu ciężko się podnieść. Przez miesiąc moja mama była ze mną cały czas i ona zajmowała się dzieckiem ja dużo leżałam . nie wiem co bym bez niej zrobiła

Gość gość
Wstawiajcie zdjecia rozjechanych c**ek i sie licytujcie ktora ma najwieksze wiadro.

Gość gość
do dziewczyny z 9.15, miałas ciężki poród z winy lekarzy, niepotrzebnie wywoływany, ból po oksytocynie jest dużo wiekszy, bez niej prawdopodobnie obyłoby się bez znieczulenia a Ty mogłabyś przeć, co związałoby się zapewne z ochroną krocza przy odpowiedniej pozycji. Naprawdę szkoda mi tych wszytskich kobiet, które się tak "torturuje" na tych porodówkach, w Anglii przynajmniej były miłe połozne pewnie, to jedyny plus

Gość gość
to ja gość z 09:15 tak położne były miłe , było znieczulenie na życzenie i bardzo dobre warunki, mam tylko pretensje o to że nie podjęli decyzji o cesarce od razu , tylko użyli kleszczy !!! na szczęscie dziecko nie doznało żadnych uszczerbków na zdrowiu ale ja bardzo długo dochodziłam do siebie . Teraz już jest w miarę dobrze , ale jeszcze krocze boli przy stosunku, czasem też czuję ranę po cc