Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam zaplacic firmie windykacyjnej

Polecane posty

Gość gość

kase za nie zaplacony mandat z sprzed prawie 9 lat.

Gość gość
Nie bo mandaty przedawniają sie po trzech latach No chyba ze windykowali zanim sie przedawnil

Gość gość
a jesli ja zobowiazalam sie do splaty zadluzenia czy przerwalam bieg przedawnienia. non stopdomnie dzwonia z itrium justica. i mam dosc.

Gość gość
Zapłać bo się k***y nie odczepią. Potrafią nawet dzwonić przed 22.

Gość gość
dzis ta babe zrypalam. powiedzialam ze nie zaplace. i jesli nie przestanie mnie nekac, dzownic wysylac pisma. zglaszam sprawe do prokuratury.

Gość gość
I co ci na to powiedziala????

Gość gość
w takim razie ona odblokowuje odsetki i mam czas do 12 grudnia na splate. niech sie goni.

Gość gość
Kodeks wykroczeń mówi: Art. 45. § 1.Karalność wykroczenia ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynął rok; jeżeli w tym okresie wszczęto postępowanie, karalność wykroczenia ustaje z upływem 2 lat od popełnienia czynu. § 2. W razie uchylenia prawomocnego rozstrzygnięcia, przedawnienie biegnie od daty uchylenia rozstrzygnięcia. § 3. Orzeczona kara lub środek karny nie podlega wykonaniu, jeżeli od daty uprawomocnienia się rozstrzygnięcia upłynęły 3 lata. Powiedz jej ze twoj prawnik kazal to przekazac jej. Jakiekolwiek dalsze dzialania prawne beda na ich koszt i ze jestes swiadomym obywatelem. Powinno pomoc.

Gość gość
tez jej powiedzialam ze dlug dawno zostal przedawiony. a ona ze kto mi takie glupoty powiedzial odpowiedzialam moj adowkat. ale twarda babka.

Gość gość
powiem tak jesli sie przyznalas to przerwalas bieg przedawnienia nie wysylaj zadnych pism jak se dzwoni nie odbieraj a jak odbierzesz nie wdawaj sie w mediacje rozmowy bo to tez przerywa bieg przedawnienia .jak zloza pozew powinnas dostac wezwanie zglaszasz sprzeciw .o ile sie nie myle choc do konca nie jestem pewien .jak.wystapiom do sadu o zawezwanie ugody wtedy w.ciagu 14dni skladasz zarzut przedawnienia .nie przyznawaj sie do dlugu .

Gość gość
wiem cos o przerwaniu biegu przedawnienia. ale czy ja go przerwalam kiedy dopiero po prawie 9 latach sie odezwali?