Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wmwm

Wynajem mieszkań w Polsce. Czy ten biznes w obecnych czasach ma jeszcze sens?

Polecane posty

Gość wmwm

Ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii? Czy warto w to wchodzić?

Gość gość
Nie, nie warto

Gość gość
Nie warto. Ludzie jeśli już chcą wynająć to bez umowy i taniej. Wtedy eksploatują na maksa mieszkając np. w 5 pracowników, potrafią zarwać lózko i powiedzieć ze tak już było, lub narysować na scianie tarcze i rzucac lotkami które wbijają się w tynk. Jeśli mieszkanie nie jest wynajęte jakiś miesiąc lub dwa w roku to już sa straty, a rzadko udaje się znalesc chętnych natychmiast gdy poprzedni się wyprowadzą. Po prostu sa kilkumiesięczne przerwy w wynajmie miedzy jednymi a drugimi lokatorami.

Gość gość
polskie prawo nie chroni właściciela mieszkania! jeśli wprowadzą się z dzieckiem to nie będziesz ich mógł wyrzucić jak przestaną płacić

Gość gość
Az tak jest z tym zle? Czyli dziki kraj.

Gość gość
na jakiej podstawie niby nie można ich wywalić jak przestana płacić??

Gość gość
Kupiliśmy mieszkanie dla syna gdy był jeszcze w podstawowce i do ukończenia studiów wynajmowaliśmy. Tylko raz natrafiliśmy na osobę nieuczciwą a tak zawsze osoby którym wynajmowaliśmy były solidne i uczciwe.

Gość gość
ja jestem osoba wynajmującą i jak do tej pory spotkałam się tylko z nieuczciwoącią właścicieli. jedna nie powiedziała mi ze ma komorników, którzy zaczęli mnie nachodzić, druga zataiła ze w mieszkaniu są karaluchy!!!!!!!!!! ta druga oskarzę chyba i zarządam zwrotu pieniędzy, teraz znowu szukam mieszkania

Gość gość
Co za bzdury powyżej, jacy robole, jakie lotki na ścianie.wynajmujemy mieszkanie około 40 m studentce z Londynu, ma panią do sprzątania, dna normalnie, płaci 2000 zł miesiecznie, nie Warszawa. Trzeba umieć kupić mieszkanie, które da dobrą rentownosc i poszukać najemcy odpoeidniego do mieszkania, ot cała filozofia. Wyjamujemy mieszkania kilka lat, tylko dwa razy były problemy, ale przejściowe.Nei wymajnumejy nigdy rodzinom, matcom samotny, studentom krajowym w ilosci bliżej nieokreślonej.

Gość gość
a i zawsze mamy umowę, inaczej nigdy nie wynajmowaliśmy.Teraz jest też opcja najmu okazjonalnego,ale w przypadku studentów zagrancznych nie mam potrzeby z nego korzystać.

Gość gość
Up

Gość gość
Z tego co się orientuję to mnóstwo ludzi szuka mieszkania do wynajęcia w moim mieście. Miasto małe pow. 20 000 mieszkańców we wschodniej Polsce. Jest bardzo mało tutaj takich mieszkań, a kiedy się jakieś zwolni to zaraz znajduje się nowy najemca. Nie wiem jak to jest z robotnikami, ale ja mówię o mieszkaniach wynajmowanych na kilka lat tej samej osobie, czy rodzinie. A co do ewentualnych zniszczeń przecież pobiera się na początku kaucję, zależy jak mieszkanie wygląda i co ma w wyposażeniu. Wiadomo, że studentom wystarczą pomalowane ściany żaden luksus, plus podstawowe sprzęty niekoniecznie nowe, jeśli chcą nowe niech przywiozą z domu. Jeśli chce się wynająć porządnej rodzinie wyposażenie może być lepsze. Można też wynająć mieszkanie zupełnie puste, ściany zawsze można odmalować i zaszpachlować. Osobiście uważam, że to się może opłacać.

Gość gość
Tez mysle nad tym biznesem w tych czasach. Mysle ze to dobra lokata kapitalu oraz inwestycja. Bo chyba kazdy wie, jakie oprocentowanie % lokat terminowych jest teraz w bankach.

Gość gość
Niedlugo w Polsce nie bedzie najemcow, bo wszyscy wyemigruja niestety :(