Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mojej rodzinie nie podoba się wymyślone przeze mnie imię dla mojej córki.

Polecane posty

Gość gość

Chcę ją nazwać Nina, bo bardzo podoba mi się to imię i kojarzy mi się z moją serdeczną koleżanką, z którą niestety nie mogę mieć już kontaktu. Rodzice jak się dowiedzieli, powiedzieli, że to ruskie imię i mam zmienić. Siostra tak samo, rodzina od strony ojca dziecka też. Na prawde to takie brzydkie imię?

Gość gość
Pochodzenie imienia Nina Nina jest to imię przekształcone od imienia Janina, pochodzenia hebrajskiego, od słów Jehu (Jahwe) i channah (łaska). Uważane również za samodzielne imię, pochodzące od mitycznego twórcy królestwa asyryjskiego Niniwy lub od greckiego imienia Ninos. Oznacza: Bóg łaskaw. Także nie jest to stricte rosyjskie imię, rodzinka powinna się doszkolić.

Gość gość
śliczne imię, ja jak dawałam swojej córce na imie ...to tez kazali zmienić, bo prawie wszystkie znane im osoby o tym imieniu to straszne zołzy. Po kilku latach - chyba trochę racji mieli :)

Gość gość
ufff juz myslalam,ze patologiczne Nicola

Gość gość
zamiasta radzic jej doszkalac rodzine niech sama sie cofnie do podstawowka"wymyslone przeze mnie",sama tego nie wymyslilas tego imienia bystrzaku

Gość gość
a ja myslalam,ze to imie ma inna geneze a to jednak ty je wymyslilas

Gość gość
a wredoty bez kawy już wstały, a won do garów :p

Gość gość
mi sie bardzo podoba imie Nina :) olej rodzinke, to Ty i mąż wybieracie imie reszta niech spada

Gość gość
To twoje dziecka wiec ty i mąz macie cos do powiedzenia w tym temacie.

Gość gość
pojde do garow raz,dwa,raz,dwa bo takie tematy mnie oslabiaja-jak mamy Ci pomoc autorko postu?uprowadzimy twoich bliskich,zeby nie mieli wplywu na TWOJE WYMYSLONE imie:D

a po za tym co sie przejmujesz ty urodzisz dziecko ty bedziesz sie meczyc wiec tyle z twojej przyjemnosci ze dasz jej na imie jak ci sie podoba:)

Gość gość
My nazwalismy synka Adam. Tez sie nie spodobalo jak oznajmilismy to pod koniec ciazy. Moja mama: "aa myslalam ze bedzie... albo ..." Moja tesciowa "a po kim to? przeciez nie mamy nikogo takiego w rodzinie"A do tego miny dezaprobaty. Tak czy siak zostalo jak wybralismy. A teraz obie babcie "Adas to Adas tamto, wnukiem zachwycone, o swoich humorach nie pamietaja. Autorko, zrob jak Ci sie podoba, jedyne zdanie ktore musisz wziac pod uwage to zdanie meza. Tyle!

Gość gość
My mamy 9 mies Nine. Jest śliczna, kochana i bardzo spokojna. Tylko obsraniec nie z tej ziemi :D

Gość gość
Decyzje o imieniu podejmuje matka i ojciec dziecka, ewentualnie do omowienia z rodzenstwem (dziecka). Reszta rodziny ma po prostu przyjac do wiadomosci. Podobac sie nie musi.

Gość gość
a dlaczego wlasciwie chcesz ich słuchac? co to za problem, zebyście nazwali dziecko tak jak chcecie. I tak wy zgłaszacie ją i jej dane osobowe po urodzeniu. A rodzina i tak pokocha-przeciez nie odrzuci dziecka bo ma ,,ruskie imie". Poburczą kilka dni a potem zaakceptują ją jak każdego członka rodziny.

Gość gość
My daliśmy na imię Pawełek i też wszyscy kręcili głowami. Maly jest teraz oczkiem w glowie calej rodziny. A ostatnio teściowa powiedziala ze to imie tak do niego pasuje ze nie moglby miec innego :-)

Gość Gogolinkaaa
a co cię zdanie babek obchodzi. W tym miejscu przypomniała mi się durna reklama z teściową skrzeczącą basem do wnuka - Zigi, po dziadku Zygfryd( bo pożyczyła pieniądze). Dziecko twoje i imię wybierasz z mężem. Moja, skądinąd kochana mama miała odpały - chciała brata nazwać Narcyz (!!!!!). Tata na szczęście okazał się rozsądny i w USC podał Marek.

Gość gość
naszej rodzinie też nie podobało się imię wybrane dla naszego dziecka (Helenka). teściowa strasznie się burzyła i małą nazywała innym imieniem. teraz czekamy na drugie dziecko, nie sprawdzaliśmy płci, więc nikt się nawet nie pyta, jak dziecko będzie miało na imię:)

Gość cołko prowda
Nikt kur/wa na nic nie daje, w du/pie Cię mają ale jak jesteś w ciąży to każdy nagle jest właścicielem twojego brzucha i czuje się upoważniony do wszelakich komentarzy, porad jak i wręcz decyzyjności. Tak wygląda polski kur/widołek :o W du/pie ich powinniśmy mieć i śmiać się takim hienom w ryj :P

Gość gość
ty powyzej-nawet chomika nie powinnas wychowywac,a co dopiero dziecko z takim podejsciem,slownikiem i pogladami-czasem siebie sluchasz czy tylko tak nawijasz bez zastanowienia swoje rynsztokowe wypowiedzi

Gość gość
mój kostek tez nikomu sie nie podobal. cala rodzina narzekala. bratowej siostra jest obecnie w ciazy i chcą julke i ja jej juz powiedzialam ze julek jest duzo.

Gość jagienkaa
ojj. też się wtrącasz. Chce Julkę - jej rzecz.

Gość gość
Nina to piękne imię :) a córka Twoja i tylko Ty masz prawo decydować o jej imieniu.

moi stwierdzili, ze skrzywdzę syna nadajac mu wybrane przez nas imię :) Syna nie skrzywdziłam, tylko on, na całe przedszkole ma takie imię, a wszyscy już sobie nie wyobrażają, żeby miał inne imię :) Przejdzie im.

Gość gość
A musi się całej rodzinie podobać wybrane przez was imię dla dziecka, gdzieś jest taki nakaz? Mnie to zupełnie nie obchodziło, czy się podoba, czy nie, nawet w sumie nie wiem czy się podobało, bo do nmnie nikt takich uwag nigdy nie kieruje.Traktują was jak dzieciaki i się wtrącają, zadbaj o pozycję w rodzinie o asertywnosć, a nie o to czy się podoba, czy też nie.

Gość gość
Ninka super imie :) pasuje do malej dzieczynki jak i do staszej i powaznej pani Niny. Wiem cos o tym, ze rodzinie sie nie podobaja imiona u nas jest tak samo Ksawery - nie bo jak to zdrobnic itp, Maksymilian - nie bo jak dla psa. Z tego co wiem to jest to imie a ze sobie ludzie zwierzeta nazywaja imionami ludzi to nie moja wina.. i tak wiem ze postawimy na swoim i wybierzemy ktores z tych :)

Gość gość
bardzo ładnie, nie słuchaj doradców, Twoje dziecko Twoja decyzja, kobieca intuicja podpowiada kobiecie jakie imię ma nosić dziecko, sama niedawno urodzilam i już od początku ciąży wiedziałam, że chce Krystianka mimo , że nie podobało się rodzicom . Jak patrzę na niego to wiem, że żadne imię inne do niego nie pasuje. Nie wyobrazam sobie innego imienia po prostu... a jak poczytałam jacy są mężczyźni o tym imieniu to takiego syna właśnie chcę wychować.

Gość gość
Nina ,Nadia ,LEna rosyjskie prostytutki :O