Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chcę mieć brzydkiego dziecka :(

Polecane posty

Gość gość

Boję się, że urodzę brzydkie dziecko. I zawsze będzie miało w życiu pod górę, będzie mi smutno i wstyd, jemu także. Wiem, że to niby próżne takie, ale naprawdę się tego boję bo w tych czasach wygląd jest bardzo ważny :(

Gość gość
Był juz taki temat. Chyba kazda matka sie tego obawia wiadomo ładny ma łatwiej w kazdej płaszczyznie zycia. Kompleks np nosa uszu etc potrafi pozbawić całkowicie pewności siebie i taka osoba ma problemy nawet w znalezieniu pracy to fakt, ale nie mamy na to wpływu.

Gość gość
Jesli uroda jest dla ciebie gwarancja szczescia to wspołczuje tobie i biednemu dzieciakowi. Bo nawet nawet jak bedzie ladne to wartosci ktore ty wyznajesz skrzywia go i tak. I genetyka jest okrutna pamietam o tym. Jesli oboje jestescie brzudcy jest duze prawdopodobienstwo ze dziecko tez bedzie brzydkie.

Gość gość
A moje dziecko 20 tc ma wrodzona wadę ... nie wiem czy przeżyje. .. Eh dziewczyny...

Gość gość
ja sama jestes brzydka, to nie ma co oczekiwać że dziecko będzie piękne:D Wyglad wcale taki ważny nie jest, spójrz na tych wszytskich milionerów, niewiele to ładniejsze od diabła:D

Gość gość
Kobiety nie czarujmy sie ze tylko uczucia i inteligencja sie liczy bo to g****o prawda. Co do genetyki bywa róznie mąz jest przecietny z wygladu ja równiez a moje dziecko jest ponad przecietnie ładne,i nie mówie tego rozpłaszcajac sie nad pulchnym bezzebnym niemowlakiem który ZAWSZE jest słodki, tylko o dziecku 10letnim. Jest w klasie dziecka dziewczynka poprostu brzydka natomiast mama naprawde bardzo ładna ojciec przecietny, bywa wiec róznie

Gość gość
* miało byc "jak sama jestes brzydka", hehe ja tez swoją drogą brzydka jestem:D

Gość gość
Tak naprawdę brzydkich dzieci rodzi się niedużo, w klasie mojej córki powiedziałabym ze jedno odbiega od normy , ale nawet nie ze wzglądu na twarz tylko chyba ma cos nie tak z postawą ciała. Reszta jest ok. Poza tym niektóre dzieci, które pięknościami nie sa , baja powalajace charaktery. Nie sposób ich nie lubić. Jak ty nie jestes brzydka i ojciec dziecka tez nie to małe prawdopodobieństwo że dziecko bedzie paskudne.

Gość gość
Dla matki jej dziecko jest zawsze najpiekniejsze... ja przypominam sobie jedno jak ktos byl jest ladnym dzieckiem nie zawsze po okresie dojrzewania ta tendencja sie utrzymuje. Znalam naprawde duzo slicznych dzieciakow ktore teraz wygladaja jak pasztety i odwrotnie, z brzydkiego kaczatka nieraz wyrasta ponadprzecietnie atrakcyjna osoba.

Gość gość
Paskudne z wygladu dziecko ma moja znajoma. Chłopiec ma mysi kolor włosów ogromny nos i małe oczy do tego okropnie zaniedbane żólte zęby i ciuchy ze szmateksu daje efekt naprawde nieciekawy, a znajoma fiu fiu, włosy zawsze zafarbione solarka kolczyk w nosku tatuaż etc i myśli że lśni, zamiast uczyc dziecko myć zęby to udaje pieknośc stulecia bedąc przecietną jak zosia z pipidówy małej

Gość gość
Dopiero gdy dziecku wymieniaja sie zeby na stałe wiec w wieku 7-9l mozna ocenić wyglad i urode. Małe dzieci zupełnie beda przypominac siebie z 5lat, widze to po swoim dziecku, jednak niemowlece fałdy małe zeby robia swoje.

Gość gość
musisz w takim razie sie wysterylizowac

Gość gość
Na operacje bidulki nie stać?

Gość gość
moje dziecko jest przesliczne.. ma 2 miesiace. Wszyscy NAPRAWDE zachwyceni. Ale fakt 90% niemowlakow to pasztety

Gość gość
wszyscy zachwyceni hahaha, a co ci mają powiedzieć? i jeszcze oznajmiasz, że 90% no nie rozśmieszaj mnie

Gość Martamanko
Spójrzcie na prezydenta Francji. Naprawdę uważacie, że wygląd determinuje sukces w życiu? :) Bardziej martwi mnie Twoje podejście do sukcesu. Oczywiście wygląd jest ważny ale jest wielu, wielu, wielu ludzi którzy przy aparycji bankomatu przed toaletą idą naprzód bez jakiegokolwiek ale. Buziaki Słodkie! :D

Gość gość
Temat jak najbardziej wazny.Mam niestety takie same obawy jak autorka.Mam 10-cioletniego synka ktory jest bardzo urodziwy.Ale ja tez jestem ladna a jego ojciec jest mwgaprzystojniakiem.Natomiast teraz spodziewam sie coreczki.Moj obecny partner jest czlowiekiem raczej przecietnej urody.Kiedy dowiedzialam sie ze urodzi sie corka oblecial mnie strach.Martwie sie o jej urode i o jej....wage w przyszlosci.Od lat cierpie na zaburzenia odzywiania wiec strasznie sie boje zeby corka nie musiala w przyszlosci przezywac tego co ja.Miaalm straszne wyrzuty sumienia z powodu swoich mysli bo mowie sobie:inne matki martwia sie o zdrowie dziecka i wychowanie a a ja mysle i jej urodzie i figurze.Podzielilam sie jednak swoimi przemysleniami ze swoja pania psycholog i powiedziala mi ona ze mam sie nie przejmowac gdyz moje obawy sa zupelnie naturalne(tym bardziej biorac pod uwage moja chorobe)i ze tak napraede wiele kobiet i matek mysli o tym ale niewiele wypowiada te mysli na glos.... Wiec te co mowia ze dla nich jeat wazne tylko zdrowie i wychowanie albo nie do konca mowia prawde albo...sa megaszczesliwymi osobami gdyz calkowicie niewazna jest dla nich uroda w zyciu...

Gość gość
Do kobietki powyżej - myślę, że jak zaszczepisz dziecku prawidłowe marki żywieniowe plus będziesz dbała o dziecko, to wszystko powinno być ok. Musiałoby urodzić się mega brzydkie, żeby brzydota się pogłębiła

Gość gość
Nie marki tylko nawyki :-) sorka

Gość gość
Wiec te co mowia ze dla nich jeat wazne tylko zdrowie i wychowanie albo nie do konca mowia prawde albo...sa megaszczesliwymi osobami gdyz calkowicie niewazna jest dla nich uroda w zyciu... Typowa głupia dziunia. Nie mają obsesji na punkcie tego, jak dziecko będzie wygladało przy średniej jakosci genach, będzie średnie.

Gość gość
Ech autorko rozumiem cię. Twoje obawy są naturalne podobnie jak troska o zdrowie, też miałam takie dylematy. Mój mąż nie jest przystojniakiem, dużo ludzi komentowało go w sposób mniej lub bardziej przykry. No i po wielu latach miałam już naprawdę dość tego. Zaszłam w ciążę i tym bardziej bałam się że dziecko będzie kopią ojca. W sumie to brat mój też próbował sobie wyobrazić jakież to moje i męża dziecko będzie. Próbował to powiedzieć jak najdelikatniej ale ja dobrze wiedziałam o czym on myśli. Tak to wszystko brzmi pusto i próżnie ale wynika właśnie z troski o dziecko bo ludzie wokół potrafią naprawde dosrać co świadczy o tym że cały świat jest w pewnym sensie pusty. Przyszedł dzień porodu i po wielu godzinach mordęgi miałam okazję zobaczyć swoje dziecko i ku mojemu zdziwieniu okazało się ono ładne, wręcz niezwykłej urody. Wszyscy się nim zachwycają, niektórzy podkreślają z naciskiem że mówią to szczerze mimo że ja nigdy o nic nie pytam. Chłopczyk jest przeuroczy, ma duże oczyska i co tez dziwne do nikogo niepodobny ani do męża ani do mnie, kolor oczu ma tylko mieszany po mnie i po mężu. Zapowiada się na niezłego przystojniaka. No więc co ja chciałam powiedzieć że ta genetyczna ruletka potrafi płatać figle.

Gość gość
A ja sie nie zgadzam z tym że jeśli rodzice są piękni to dziecko też bedzie śliczne i na odwrót..osobiście znam małżenstwa które za urodzajne nie są a dzieci mają śliczne..no większość tych dzieci już jest nastolatkami i jeśli chodzi o dziewczyny to są ekstra laski a chłopaki mega przystojni choć po rodzicach tego nie widać.. ja za niedługo rodzę i w sumie nic nie mam do swojego wyglądu ale bardzo bym chciała żeby córcia odziedziczyła wygląd po mężu..śliczne zielone oczka, śliczny nosek,usta i karnacje:)

Zobaczysz twój maluszek będzie piękny. Wiadomo wiele matek zaraz po urodzeniu tak myśli bo bobasy nie wyglądają tak jakbyśmy chcieli ale z czasem Twoje maleństwo będzie piękniało a Ty będziesz dumna. Życzę odwagi.

Gość gość
Autorko pamiętaj, że z niezbyt urodziwych niemowlaków wyrastają piękni dorośli :)

Gość gość
12.16 co za stek bzdur

Gość gość
Trzeba mieć ładnego męża, pierwsze dzieci prawie zawsze podobne do ojca.

Gość gość
Uroda niczego nie przesądza. Wiadomo że aktorka, aktor, modelka dobrze jak ładny i tu rzeczywiście uroda jest ważna, choć i tu nie zawsze. Za to popatrz na wszystkich polityków :) wszyscy oni są ludźmi, którym jakby nie patrzyć powiodło się w życiu, osiągnęli jakiś sukces, a mało który jest "ładny".

Gość gość
różnie to jest

Gość gość
Nie wiem ile w tym prawdy co napisał gość wyzej ale moja nadzieja na urodę córeczki po tatusiu wzrosła:)

Gość gość
P********e ma człowiek, który nie jest ładny, albo wymowny, albo inteligentny, albo nie ma śmiałości do ludzi. Sama uroda to niewiele.