Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aka29

Jakiego kuriera polecacie?

Polecane posty

Gość marek k
tez polecam DHL. Safepack kiedys był ok, teraz arogancka obsługa, szczególnie jedna pani chyba Diana

Gość gość
Dla mnie o wiele czytelniejsze jest wysylanie przez globkuriera, ceny mają nizsze niz bezpośrednio u przewoźników i jeszcze sie problem z doreczeniem na czas nie zdazyl :)

Gość gość
Nie ma to jak wpisać 5 komentarzy jeden pod drugim i na wszystkie sobie w kolejnych komentarzach odpisywać :D

Gość gość
Paletę nie tak dawno wysyłałem przez kuriera i ze zleceniem dobrze sobie poradzili ludzie z Kurier Polska ( www.kurierpolska24.pl ). Konkretnie, szybko, zgodnie z umową - bez jakiś opóźnień. Poza takimi większymi gabarytami to wiem, że można też u nich wysłać zwykłą kopertę, obsługują różne przesyłki. Na stronie można sobie obliczyć cenę i zamówić człowieka po odbiór towaru.

Teraz najlepiej szukaj przez brokerów lub porównywarki. Duży wybór i niższe ceny.

Nie zgadzam się z Tobą. W zależności od tego kto Cie interesuje, brokerzy mają lepsze oferty. Na globkurier.pl możesz tanio nadać np paczkę w kiosku ruchu czy paczkomat, czego tu nie masz. Alekurier ma a to niższą cenę na inpost. Żaden z nich nie oferuje natomiast np taniego patron serwis.

Gość Mirka34
Ja zazwyczaj zamawiam przez tę stronę https://furgonetka.pl/cennik/ups i wybieram ups przesyłki, bo tak po prostu wychodzi to dla mnie najkorzystniej. Widzę, że macie różne doświadczenia z kurierami, jednak ja muszę przyznać, że zamawiając przez furgonetkę zawsze spokojnie mogę się umówić z kurierem, przyjeżdża on na czas, ale także moja przesyłka dociera w wyznaczonym terminie, więc sama jest mega zadowolona.

Gość Bemol
Wszystko tylko nie DHL. Podzielili przesyłkę i teraz miedzy dwoma oddziałami latają w tą i z powrotem. Do mnie kiedy trafi nie wiem :-(

Gość eleonorenia
Teraz kurierzy mają różne oferty i nie warto przepłacać tylko poszukać takiego który ma najtaniej. Warto przejrzeć cenniki firm kurierskich i wybrać tą najtańszą. Na dzień dzisiejszy to ciekawą ofertę posiada firma https://www.epaka.pl/

Ja osobiście od kilku mieisęcy korzystam z brokera Internetowego: Zlapkuriera.pl Wysyłam Inpostem, tani kurier zawsze na czas. Ogólnie tam mają kilka firm kurierskich do wyboru.

Gość Kaśka

Jeżeli wysyłać, to tylko brokerem. Pośrednicy mają duży wybór usług co do wielkości paczek i ilości firm kurierskich. Ze swojej strony polecam firmę Zlapkuriera.pl. Tani i prości w obsłudze.

Gość smarti

Zobacz sobie u nich www.fastpost.pl .  Można u nich wysłać koperty, paczki, krajowe i międzynarodowe, palety krajowe oraz międzynarodowe, mają tez usługi lotnicze. Dla mnie najlepszy pośrednik w usługach kurierskich