Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość24

żeń szeń, czy działa?

Polecane posty

Gość gość24

Czy ktoś bierze jakieś preparaty z żeń-szeniem np. na przemęczenie spowodowane np. ciągłą intensywną pracą (fizyczną/psychiczną)? Np. żeń szeń firmy olimp (to chyba taki najpopularniejszy)? Czy wg. Was one działają?

Gość gość
nie wiem czy żeń-szeń działa ale na przemęczenie polecam magnez np. chlorek magnezu (delbet) tylko najlepiej kupić chlorek magnezu na allegro farmaceutyczny a nie delbet w aptece, dużo taniej wyjdzie, poczytaj o nim w internecie

Gość gość
dziala pod warunkiem ze sie go spozywa 🖐️

Gość gość24
Czy przemęczenie... Chodzi bardziej może o takiego kopa czy coś. @gość dziś - no od patrzenia działać nie będzie :P. Wiem, że trzeba regularnie

Gość gość222
To już prędzej aminokwasy, typu karnityna, arginina, tauryna. Tauryna daje dobre efekty, więcej siły i energii. Wypróbowane ;)

Gość gość24
Ojej, hehe. Chodzi mi o takiego kopa w sensie takim, że poprawi się ogólnie samopoczucie, będę mieć więcej energii, lepszą koncentrację itd. Czasem jest ok, a czasem w pracy jestem taka skołowana, że nie wiem co się dzieje. Wiem, że ważna jest dieta itd. A te wszystkie tauryny itd. to zawsze mi się kojarzyły z suplementami dla facetów jak chodzą na siłkę.

To się jedno z drugim wiąże ;) Te aminokwasy to niekoniecznie tylko dla facetów i na siłownię ;) Na pewno dodają energii, poczytaj sobie o nich. Na takie ogólnie lepsze funkcjonowanie i kojarzenie to polecam ashwaghandę. Jest jeszcze l-teanina. Musisz poczytać o obu ;) pozdr.

Gość gość
Stosuję Guaranax z Olimpu:http://www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/6674/olimp-guaranax-60-kaps.html. Jestem z niego zadowolona. Szybko działa i ładnie pobudza. Na cały dzień stosuję 2 tabletki. Nie piję już wtedy kawy, bo mi wystarcza. Używam już dłuższy czas i organizm się nie przyzwyczaił. Moje znajome też zaczęły używać i mają dobre opinie.

Gość gość24
O też chyba wypróbuję. Zastanawiam się na ile to efekt placebo takie tableteczki :). Na razie sobie kupiłam znowu ten ginseng olimpu, biorę 2x dziennie. Może sobie wmawiam, ale mam wrażenie, że mam więcej energii. Ale ze mną to różnie. Czasem mam super formę np. w pracy, a czasem zamulałam :P heh