Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekka ciąża

Przytyłam w ciąży 5kg

Polecane posty

Gość lekka ciąża

Może trudno w to uwierzyć, ale tylko tyle przytyłam. Przed zajściem w ciążę nie byłam osobą z nadwagą, ważyłam 52kg (160cm), a w końcówce 57kg. Jestem juz 4msc po cesarce, dziecko ważyło prawie 3500kg, ze szpitala wyszłam z wagą ponad 53kg. Jak byłam w 9 miesiącu to nikt mi nie wierzył, mały jest zdrowy, ja też:) Są tematy o tym, ze kobiety przytyły po 25kg, a ja zakłądam dla tych co mało w ciąży przytyły. Znajdę takie?

Gość lekka ciąża
błąd wyszłam z wagą prawie wyjściową ponad 52kg- miało tak być:)

Gość gość
ja mialam 55kg(164cm) obecnie w ciazy 31tydzien i mam 7 na plusie :(

Gość klaudiaaaaa1009
przed ciążą ważyłam 52kg,dwa dni przed porodem 58kg :-)

Gość klaudiaaaaa1009
przed ciążą ważyłam 52kg,dwa dni przed porodem 58kg :-)

Gość gość
ja przytyłam 5,5 kg. Bałam się, że coś jest nie tak ale lekarz uspokoił mnie, że jesli wyniki badań są dobre, dziecko rozwija się prawidłowo i przybiera na wadze to nie ma powodu do zmartwień. U mnie to rodzinne.

Gość gość
Ja jestem w 34 tc i do dziś spadło mi 1,5kg od wagi wyjściowej. Jem normalnie. Co ciekawe w 1. ciązy przytyłam 14kg.

Gość lekka ciąża
już myślałam, ze temat cąłkiem padł:) Ja tez sie najadłam mnóstwo strachu, ze coś jest nie tak ze mną, z dzieckiem:( chciałam zacząć więcej jeść, ale lekarz mnie uspokoił, że jesli wyniki są w porządku to nie ma co się na siłe objadać.

Gość gość
Zobaczcie jakie to dziwne.Wychodzi na to,że autorki wody płodowe,powiększona macica i łożysko ważyły 1,5 kg.Ja dzień po cc miałam 11 kg mniej a dziecko ważyło niecałe 3700.U mnie to wszystko ważyło ponad 7 kg?Nie czaję tego.

U mnie 7 kg: 56kg przed ciążą, 64 kg przed porodem, dziecko 3350g . Czułam się fantastycznie przez całą ciążę, zero opuchnięć mimo, że 9 miesiąc przypadał na sierpień. Do wagi wyjściowej wróciłam po jakichś 3 tygodniach.

Gość gość
Ja jestem w koncowce 29tc i mam 2.5 na plusie. Tez sie bardzo martwilam ale wyniki ksiazkowe wiec lekarz kazal sie nie niepokoic.

Gość gość
Chociaż w pierwszej ciąży przytyłam sporo (waga wyjściowa 75, końcowa 93), to w drugiej ciąży w zasadzie nie tyję, już połowa, a ja jestem 2 kg na plusie. Jem normalnie, słodkie też (ale śmieciowego jedzenia nie!). Jedyna różnica jest taka, że jeszcze karmię piersią i nie mam czasu na lenistwo zajmując się małym dzieckiem, cały dzień w ruchu, a w czasie drzemki dziecka mega szybkie wykonywanie zaległych czynności domowych :) :) Tym razem wystartowałam z wagi 65 kg (nie odchudzałam się, waga sama szybko spadła po porodzie i podczas karmienia piersią). Tym razem najpierw w ogóle nie tyłam, teraz tylko 2 kg na plusie. Z dzieckiem wszystko ok.

Gość gość
ja co prawda mialam nadwage zawsze.w pierwszej ciazy przytylam ok 20 kg,ale w drugiej juz nie chcialam dopuscic do takiego przytycia i uwazalam na to co jem.efekt jest taki,ze jestem 3/4kg na plusie w 36tc.na poczatku duzo schudlam,a teraz powoli waga rosnie.urosl mi biust i brzuch,widze,ze troche spuchly mi dlonie i stopy,ale to juz normalne na tym etapie.sama jestem dowodem na to,ze jak sie nie chce duzo przytyc w ciazy trzeba kontrolowac co sie je i czasami odmawiac slodkosci itp:)