Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jelenkaaa

"luksusy" starszych pań

Polecane posty

Gość Jelenkaaa

przypadkiem parę dni temu obejrzałam bodaj w telewyzyjnej "dwójce" reportaż o paru kobietach po 50 z Torunia które lubią "luksus" - w ich pojęciu do kupowanie badziewia podczas prezentacji - a to koszmarnie drogie garnki, a to "cudowne" urządzenie które ma uzdrawiać. A w międzyczasie uprawiają swoisty "shopping" tj,. oglądają ciuchy w ciucholandach. Przygnębiające. A przecież zamiast kupować na raty to g...no wciskane przez oszustów mogłyby odłożyć na wczasy np. w Egipcie. I to byłoby lepsze dla nich....

Gość gość
niech kazdy robi , co lubi

Gość gość
Dziecko ! starsze, to są panie po 70 a nie po 50, sio do lekcji.

Gość gość
mogłyby odłożyć na wczasy np. w Egipcie xxx to samo pomyslalam oglądając ten program :) niestety to tylko pokazuje na jakim poziomie intelektualnym są Polacy :O bida, dno i nędza... jakie życie taka starość, jakie życie taka śmierć :D

Gość gość
...i zapomniałam dopisać, panie po 50 lecą na Karaiby a nie do Egiptu

Gość Jelenkaa
nie chciałam obrazić kobietek po 50 :D Chodziło mi o to, że to takie smutne - zamiast kupować za 5000 gary i spłacać je 3 lata ta pani mogłaby pojechać do Turcji czy Egiptu za 1500 zł i popluskać się w ciepłym morzu , zwiedzić . A dla niej luksus to gary....

Gość gość
Jelenkaa, zgadzam się z Tobą. Powinny pomyśleć o sobie nie tylko przy kupowaniu absurdalnie drogich badziewi od handlowców-oszustów,ale i przy sponsorowaniu swoich dzieci nawet gdy te są dorosłe i same powinny sobie radzić, a nawet pomagać rodzicom.

Gość gość
Padłem na kolana ze śmiechu - luksus elity intelektualnej - wczasy w Egipcie - zdjęcie na obesranym wielbłądzie pod piramidami wstawione na fb :)

Gość gość
no i jeszcze i love "Habibbi". hahaha

Gość gość
BUahahaha :-)

Gość Jelenkaa
no to z tych kolan powiedz, gdzie TY SPĘDZASZ WAKACJE? Na dziełce u teściowej z kaszanką na grillu i piwem z biedronki? Egipt cie w zad uwiera? Siedzisz bezrobotny cieciu przed kompem w przepoconym podkoszulku, masz zepsute zęby i pijesz najtańsze piwo.

Gość gość
noo siedz tu na forum,a maty sie nie ucz ,to starsi ci neta zabronia, i bezdie spokoj bez ciebei!!

Gość gość
właśnie. Albo na brudnej plaży nad rzeką ob...rana przez psy, z nalewka za 4 złote. :D)))

Gość gość
a moze one nie chca jechac na zadne wczasy? Nie kazdy lubi podrozowanie, a juz na pewno nie do Egiptu :O

Gość gość
no to w Zakopanem . Za 600 zł tydzień. Lepsze niż pościel z wełny wielbłąda za 4000 zł. Ale chyba tacy ludzie n ie umieją inaczej. I handlarze szajsem mają klientów. A potem płacz, ze emerytury na zycie starcza.

Gość gość
a ja tez uwazam ze autorka ma racje lepiej zamiast tych badziewnych garnkow i innych bibelotw, gdzies wyjechac, egipt to byla tylko propozycja ale ludzie starsi wychowani w komunie cierpia na pewien niedostatek, wiec moze na starosc sobie to odbijaja i tym samym gromadza niepotrzebne rzeczy, zamiast wspomnien smutne, ale coz zroobic, kazdy ma prawo zyc jak chce

Gość gość
ale moze oni nie lubia w ogole wyjezdzac. Wiem ze Egipt to propozycja ale moze oni nie lubia wyjezdzac w ogole ani do Egiptu, ani do Zakopanego ani nigdzie indziej. Nie kazdy lubi podrozowac ;)

Gość gość
do gość dziś ok, wiadomo ze nie kazdy lubi wyjezdzac, ale mozna: isc do kina, teatru, na wystawe, na aerobic, do muzeum, do galerii sztuki, na basen, na masaz, na saune, do groty solnnej, jechac na wycieczke rowerowa, na wycieczke piesza, do restauracji na obiad, do cukierni na kawe, ciasto i plotki:), do biblioteki, czytelni, na kurs jezykowy lub jakis inny i tak dalej.. a te panie starsze zazwyczaja ograniczaja swoje zycie do kupowania garnkow i seriali wyrazam tylko zdanie, ze mi szkoda takich ludzi;/

Gość gość
Nie każdy lubi podróżować, znam gościa, który ma kasę jeździ nowym mercedesem, ale na wczasy nie wybiera się nigdzie, tylko żona

Gość gość
Niech każdy żyje, jak chce.

Gość Jelenkaa
dokładnie o to mi chodziło! Moja babcia (73 lata) dużo czyta, jeździ rowerem a co roku na tydzień z dziadkiem jada za granice, do Turcji, Tunezji czy Grecji. Kosztuje to ich ok. 4 tysięcy, sa zadowoleni i w dobrej formie. Nie mają żadnej działki. Lubią zwiedzać.