Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem odnaleźć się w nowym miejscu i jeszcze ciąża.

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż dostał propozycję z Hiszpanii. Nie odmówił. Wcześniej mieszkałam 5 lat w Niemczech. W Hiszpanii nie mam pracy, kiepsko znam Hiszpański tylko podstawy, ale dogadać się dogadam. Do tego jestem w 15 tygodniu ciąży. Mam dość wszystkiego, mąż musi często wyjeżdżać, a ja zostaje sama. W Niemczech miałam koleżanki, a tutaj dopiero wchodzę w towarzystwo. Mam dość.

Gość gość
Przestań. Tez jestem na emigracji a jak przyjechałam kilka lat temu też języka nie znałam

Gość gość
To nie chodzi o język. Coś tam pamiętam z liceum. Ale tu chodzi o własne samopoczucie. Które mam do d**y.

Gość gość
Jak dałaś rade w Niemczech to dasz i w Hiszpanii. Ja to nawet w Polsce nie znajdę wspolnego języka z nikim nawet po polsku. Zawsze tak było

Gość gość
To właśnie Niemcy to moje miejsce na ziemi. Wyjechałam tam mając 20 lat na studia. A tutaj nic mi nie wychodzi. Brak pracy i jeszcze ciąża.

Gość gość
Znajdź sobie hobby

Gość gość
15 lat trenowałam karate i co ? Zaszłam w ciążę czyli koniec ze sportem.

Gość gość
Tylko na czas ciazy i pologu. Chyba za bardzo pesymistycznie jestes nastawiona. Wilu chcialoby sie z toba zamienic miejscami.

Gość gość
Ostatnio tak. Nie do końca. Bo kto będzie z dzieckiem kiedy ja będę wyjeżdżać na jakieś zgrupowania, zawody ? Koniec będę musiała zostać tutaj zapomnieć o karate.