Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wege , karmicie swoje psy karmą wege ?

Polecane posty

Gość gość

Tyle się teraz słyszy o wege karmach, które dostarczają takich samych składników odżywczych (a nawet więcej), pozwalających na humanitarne żywienie zwierząt. Pozwala to też nie przykładać ręki do tego by wspierać produkcję zwierząt rzeźnych. Co o tym sądzicie, jak podchodzicie do tego problemu ? Jak karmicie swoich pupili ?

Gość gość
chyba kogoś p****ało

Gość gość
Ja na razie jeszcze nie całkowicie. Wtapim się w dietę wegetariańską a na całkowitą vegan nie jestem gotowa. To jest dość złożony temat. Psi system pokarmowy różni się od ludzkiego. O ile mogę sobie pooeksperymentować z moim ciałem, o tyle nie nie mogę na moim ukochanym psie. Uważam że jest bardzo trudno znaleźć prawdziwe źródła psiej karmy. Ktoś (koncern, korporacja, farmaceutyka) zawsze stoi za plecami danego produktu, często rozmijającego się z prawdą. Pies nie mówi ludzkim głosem i mi nie powie o co chodzi. Oczywiście w ludzką diecię można zastłpić roślinną. To jest wiadome w 100%, co nie jest wiadome, to sposób uprawiania roślin. Nie oszukujmy się, wiadomości na ten temat nie ma końca, a żeby znaleźć te prawdziwe, potrzeba bardzo wiele nakładu czasu. Sądzę że prędzej umrę zanim dokładnie przestudiuję wszystkie "za" i "przeciw", a mój pies jeszcze szybciej. Ech, temat rzeka!

Gość gość
humanitarne karmienie zwierzą :O wam się juz serio wszystkim jeeebie we łbach :O psa trawą karmić weźcie się w końcu ludziska pieerrddolnijcie porzadnie w łeb czymś twardym :O co za czasy czasy debilizmu wszechobecnego nastały

Gość gość
ja mam Goldena Retrievera najchętniej bym go niczym nie karmił bo nienawidzę ch...ja :D jest tak zj*****m kundlem że aż rzygać mi się chce jak się na niego patrzę wiec jakby jadł trawę wcale bym się nie pogniewał :D

Gość gość ja
gość dziś humanitarne karmienie zwierzą pechowiec.gif wam się juz serio wszystkim jeeebie we łbach pechowiec.gif psa trawą karmić weźcie się w końcu ludziska pieerrddolnijcie porzadnie w łeb czymś twardym pechowiec.gif co za czasy czasy debilizmu wszechobecnego nastały X A dlaczego Ty tak od razu z czubem wyskakujesz? Czasy się zmieniły a wraz z nimi wiedza. Tylko nierozgarnięty człowiek nie chce przyjąć do wiadomości że są inne wyjścia czegokolwiek by one nie dotyczyły. X Gość od Golden Retrievr, szczerze współczuję psu że jest skazany na życie z takim imbecylem jak właściciel.

Gość gość
G.Retriever*

Gość gość
czasy się zmieniły i owszem dla tych zwłaszcza co wszystko łykają jak pelikany :) a co do gościa od G.Retievera - szczerze współczuję ,wiem doskonale i znam doskonale te głupią infantylną rasę. Dziwię się zawsze kto się daje nabrać na te ochy i achy wypisywane po forach, to są serio bardzo debilne psy :)

Gość gość
Psy nie są debilne, Debilami są ludzie którzy nie wiedzą do czego została stworzona rasa taka jak G.R. jakie cechy były pożądane, jakiego zachowania wymagano.

Gość gość
Co za snobizm.

Gość gość
Trzeba pomyslec czym pies sam naturalnie by sie zywil i taka karme stworzyc. Nie wierze w vege zarcie dla psow, uwazam ze to nie jest pelnowartosciowe jedzenie. Rasa golden retriever to piekne i dobre psy. Skoro pies jest glupi musi miec takiego pana. Wiekszosc ludzi mysli ze lagodny piesek to zabaweczka pod choinke i zapomina co to tresura, potem sa talke kwiatki ze pies boi sie przejsc przez jezdnie. Ludzie powinni przechodzic testy psychologiczne na to czy moga miec psa.

Gość gość
Tylko kretyn może karmić psa taką karmą

Gość Kaśkaśkaś
Że co??? Pies i żeby mu mięsa nie dawać? To absurd, ludzki wymysł. Pies potrzebuje mięsa! No ale w sumie ludzie jak karmią marketówkami to też za bardzo mięsa nie dają, to chyba nieświadome wege hehe :) Ja tylko i wyłącznie karmą z naturalnych składników, z dużą zawartością warzyw, witamin i MIĘSA karmie mojego pisaka. http://doctordog.pl/ jak ktoś też chce dobrze karmić swojego pupila. P.S. Już widzę jaki mój owczarek byłby szczęśliwy jakbym mu mięso przestała dawać, absurd

Gość Kosmooosik
oczywiście że nie! przecież nie ma możliwości dostarczyć psom wszystkich niezbędnych składników. Na apetete.pl znajdziesz fajne karmy, bogate we wszystkie składniki