Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dopiero 30 lat a juz mialam 3 zeby leczone kanalowo masakra

Polecane posty

Gość gość

smutno mi ale dbam jak cholera o nie i g owno z tego pusly sie od korzenia:(

ahhaha ale bredzis zznam takich co maja juz sztuczne wiec przestan pierdzielic i szukac problemow z doopy

Gość gość
mloda jestes bardzo ja nie znam kogos mlodego co ma sztuczne nie w tym wieku chyba ze patologia na wsi.

Gość gość
Czy mozna wyleczyc zeba po kanalowym czy taki juz tylko do wyrwania

Gość gość
ja mam 28 i 3 kanalowo, pewnie 4 ty tez sie szykuje do kanalowego. Za tydzien wizyta u dentysty wiec na pewno wynajdzie cos. Najgorsze, ze chodze systematycznie do dentysty i gdy mnie bolalo wielokrotnie sygnalizowalam a dentysta( 1 prywatny i 1 panstwowy) tylko, ze mam zmienic paste. Gdy udalam sie do innego dentysty okazalo sie, ze 2 zeby sa puste w srodku, az tak wielka dziura byla.

p************z glupoty ja znam dziewczynie po porodzie ta polecialy zeby ze ma 2 sztuczne i mam tez kolege ktory mial wypadek na motorze i ma cala no prawie gore sztuczne ale Ty pewnie myslisz o sztucznej szczence takiej wyjmowanej bos ze wsi zacofana patologio i nie wiesz ze sa inne sposoby buhahahah :classic_cool:

Gość gość
spokojnie!! ja mam 28, dbam jak cholera o zeby ale niestety, taka moja przypadlosc, ze zeby psuja mi sie tak, ze tego nie widac, robia sie drobnie dziurki pomioedzy zebami, nawet dentysta nie raz przeoczyl, bo jak to dojrzec??wogole mnie nie bola mimo,ze w srodku zeba rozgrywala sie cala akcja...1 zeba spirprzyla mi dentystka szkolna, musiala go niedoleczyc, a potem zamknac,odezwal sie po 6, 7 latach mam od 5 lat 80 % odbubowanego zeba, czyli niedlugo szykuje mi sie koronka, plus 2 zeby tez przez ta moja przypadlosc, w srodku sie tak zepsuly ze kanal byl konieczny...nioestety, geny... dobrze jest chodzic do jednego dentysty, ktory zna twoje zeby, wie jak dobrze je sprawdzac, a nie tylko rzucic okiem...

Gość gość
twa kolezanka ma dwa sztuczne ale pewnie koronki porcelanowe wiec co z tego?teraz moda na to wręcz gorzej jak ktos ma sztuczna szczeke w mlodym wieku..ale to chhyba tylko patologia na wsiach

Gość gość
dziś Czy mozna wyleczyc zeba po kanalowym czy taki juz tylko do wyrwania xxxxxx Jak można wyleczyć martwy ząb, nie da się Na taki ząb można a nawet należy zrobić koronę W miejsce wyrwanego tylko implant albo most

Gość gość
ja pierdziele ludzie.... a mi dentysta nie kazał na ząb nakladac korony a ma leczony kanalowo i chodze z takim normalnie i on nawet nie ciemnieje...dziwne?

Gość gośćasdg
ja mam niewiele wiecej od ciebie a juz mialam wyrwane dwie osemki, ponad to pod szostka prawa mam torbiel i czeka mnie z tego powodu szpital zas obok szostki lewej mam ropien

Gość gość
a ja mam 21 lat i jednego kanałowego, mam pełno poplombowanych zębów, praktycznie wszystkie trzonowe i teraz jeszcze na przodzie mi sie zaczeły psuć a zęby myje codziennie wiec nie wiem skąd sie to bierze

Gość gość
a mi dentysta nie kazał na ząb nakladac korony a ma leczony kanalowo i chodze z takim normalnie i on nawet nie ciemnieje...dziwne? xxxx Może zależy który to ząb, zęby po kanałowym są puste w środku i cienkie i mogą się złamać w b. fatalny sposób, dlatego dobrze jest je zabezpieczyć koroną, zwłaszcza te większe zęby np. szóstki Ósemki się nie liczą, to są zęby z założenia przeznaczone do wyrwania w przyszłości, tylko problemy z nimi potrafią byc od momentu wykłuwania się

Gość gość
od torbieli szpita;l????? jaki szpital?? conajwyzej dobry stomatolog chirurg a nie szpital////

Gość gość
a ja mam cholera dwojke leczona kanalowo i nie zabiezpieczona niczym??powinnam nalozyc korone??? a do tego am pelno takich krzyzykow brazowych na zebach a dentysta uwaza ze nie sa popsute...czy zmienic dentyste??

Gość gość
Dentyści też są różni, czasem warto skonsultować się z innym. Nie jestem dentystą ani asystentką stomatologa, chociaż z racji spędzanych godzin w gabinecie stomatologicznym wiem co nieco ;) Mam słabe zęby i problemy z dziąsłami toteż wizyty mam b. często Może u Ciebie ta dwójka jest nie za bardzo obciążana przy gryzieniu, nie wiem, gorzej jak Ci się paskudnie złamie

Gość gość
Mialam normalna plombe po kanalowym, troche mi sie ukruszyl i w tym miejscu zaczal psuc. Czy moze mi go zwiercic i nalozyc plombe znowu czy taki jest juz tylko do wyrwania

Gość gość
Myślę, że można dać plombę, to nie powód do wyrywania i nie ma się co z tym spieszyć :/ No ale to dentysta musi ocenić przecież

Gość gość
zeby leczone kanalowo [powoduja raka..