Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kary cielesne w szkole

Polecane posty

Gość gość

witam,czy ktoś słyszał o tym aby 7-letnie dziecko klęczało przed nauczycielem i resztą klasy aż przeprosi panią?bardzo proszę poważnie,to dzieje się w klasie mojego syna

Gość gość
To jest niedopuszczalne. Powinnas to zgłosić gdzie się da i uświadomić innych rodziców co się dzieje.

Gość gość
na grochu i linijką po łapach, to przeprosi;)

Gość gość
I bardzo dobrze, skoro smarkacz nabroil to wreszcie ktos mu nosa utarl. Calym sercem popieram takie metody w szkolach. Powinno byc tak jak kiedys i dobrze ze nawet dzis sa odwazne kobiety ktore nie dadza bachorowi wlezc na glowe.

Gość gość
Brawo dla nauczycielki. Teraz w szkolach dziej asie takie ze rzeczy ze kary cielesne powinny wrocic natychmiast! Lepiej napisz co twoj gnojek przeskrobal. Napewno cos zrobil skoro nauczycielka go ukarala.

Gość gość
Te wy jesteście nienormalne. Nie wazne co zrobil. Ona jest pedagogiem i takie zachowa jest niedopuszczalne. Powinna być stosownie wykształcona u znać konsekwencje takich kar. Są różne inne metody niz kary cielesne i publiczne upokorzenie. To tak jakby wam szef w pracy kazał przy wszystkich klęczec bo cos w pracy nie tak zrobiliście.

Gość gość
My jestesmy dorosli a to jest glupie dziecko ktore ktos musi ustawic skoro rodzice nie potrafia. Nauczycielka nie dosc ze postapila wzorowo to jeszcze powinna byc wzorem do nasladowania dla innych nauczycieli. Stop zastraszania poedagogow przez dzieci! Kary musza wrocic i to cielesne bo rodzice teraz nie wychowuja tylko hoduja i nauczyciel musi takiego temperamentenego gnoja potem ustawiac do pionu.

Gość gość
Co za różnica czy dorosly czy dziecko?! Dziecko jest takim samym czlowiekiem i ma swoją godność i samoocenę ktora bardzo cierpi przy takim postępowaniu nauczyciela.

Gość gość
Duża róznica. Dorosły jest już myslącym czlwoiekiem a dziecko jest zwyczajnie głupie. Nie ważne w jaki sposób ktos je do pionu ustawia, ważne żeby był efekt. a tu w tej sytuacji przedstawionej efekt byl, smarkacz przeoprosil i gitara.

To tak jakby wam szef w pracy kazał przy wszystkich klęczec bo cos w pracy nie tak zrobiliście. x yyyy nie, dziunia, wyprowadzę Cię z błędu. to nie jest tak samo:-p szczerze mówiąc nie wiem co działa teraz na smarkaczy, moi rówieśnicy w wieku podstawówka-gim byli już nieźle rozwydrzeni. za 10 lat pewnie trzeba będzie ich trzymać w budach na łańcuchach

Gość gość
Współczuję Ci bardzo sposobu myslenia jesli uwazasz że dziecko nie jest istotą myslącą :-D a w jakim wieku następuje to cudowne przeistoczenie w istotę myślącą ? Jesteś już po tym momencie ?

Gość gość
Yyy, dziunia :-p a czemu nie to samo? Tak samo nie może nauczyciel karać kogoś w ten sposób jak i szef swoich pracowników. Jak sobie nie radzi z uczniami to czas na zmianę pracy a nie na znęcanie sie nad dziećmi. Nieważne jakby nie grzeczne byly. Takie postępowanie jest porażką nauczyciela, nie na tym polega rola pedagoga. Ja jestem nauczycielem i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

Gość gość
Dorosłych tez mozna w ten sposób karac :D Swietna kara tak upokorzyc sie pred zespołem z ktorym sie pracuje :D Nauzka dokonała ! Przestancie juz piep/rzyc o godności, prawach i "ponizaniu" dzieci:/ Dzieki takim jak wy mamy takie dzieciaki jakie mamy.. Rzeczywiscie straszne slay na psychice zostawia postanie w kacie czy pokleczenie na grochu.. Terapeuta potrzeby od zaraz !:p Tak, tak z dzieckiem trzeba rozmawiac i tłumaczyc .. jasne zwlaszcza jak sie ma takich 30 w klasie , obszerny material do przekazania, rozwydrzone dzieciaki i niechetne do wspolpracy mamuski, ktore maja w tylku jak zachowuje sie ich dziecko ! Upokorzenie jako kara swietnie dziala i na dzieciaki i na dorosłych :Pjest lepsze wychowawczo niz gadki-szmatki:P

Gość gość
Bo teraz co dziecko nie zrobi to i tak winny bedzie nauczyciel...

Gość ciekawski986
JAK KARAĆ? Wyraźny podział na zwolennikow i przeciwnikow. Co do zwolennikow takiego karania, to znamy metody. Niech wypowiedzą sie przeciwnicy, jak karać nie stosując przemocy. Niech nie zwalaja wszystkiego na pedegoga, że on powinien wiedzieć, przecież w domu też wychowujecie swoje dzieci. Jakie macie metody i co wg was powinien zrobić nauczyciel?

Gość Tasmanska
jak za naprawdę okropne przewinienie taka kara to ok,jak zasluzylo swoim skandalicznym wybrykiem to ma za swoje, a jak za byle co, ,blahostke ,lub bez konkretnego powodu potraktowała moja to baba by sama miała nos przy moich butach

Gość gość
To jest wasza wina, drodzy rodzice... Zamiast zajmowac sie dziecmi, macie w glowach tylko kariery zawodowe... Wiem, co mowie, chodzilam do pods. i gim. na wsi... Wiadomo, do niedawna przynajmniej tam bylo normalne to, ze matka zajmowala sie domem i dziecmi i powiem wam, ze moi koledzy, nawet ci z rodzin patologicznych nie sprawiali nauczycielom wiekszych problemow wychowawczych... Dopiero, kiedy poszlam do szkoly sredniej, doswiadczylam, do czego zdolni sa uczniowie, synusiowie i corusie karierowiczow z miasta... Moze pora wrocic do dawnego modelu rodziny

Gość gość
rowniez uwazam, ze kary cielesne powinny wrocic w szkole. to co teraz wyprawiaja te dzieci to przechodzi ludzkie pojecie w klasie mojego syna (1 klasa) dwoch chlopakow pobilo jednaego tak, ze mial siniaki na plecach , jeden z nich nazwal jakas dziewczynke d***** :( wspolczuje nauczycielom.

Gość nie za wszystko
za chuligaństwo można przyłożyć, ale za brak wiedzy przy odp , czy pzy tablicy problemy aby lac to ja się dziwie rodzicom, którzy to popierają Chciclabym widzieć ich reakcje jakby ktores z was syn przyszedlz guzem na czole, bo przy tablicy nie umial roziwązac równania .To jest już przekroczenie granic, nie można na to się godzić, wiec slepe przyzwolenienie na biecie dzieic w szole tez miało kiedyś negatywny skutek i miałoby do tej pory

Gość gość
także popieram kary w szkołach. Dzieciarni się w doopach przewraca, rodzicom się wychowywqc dzieci nie chce i potem rosną takie małe bydleta

Gość gość
dotknął by ktoś w szkole moje dziecko to bym łby pourywała w życiu nie dałabym karać moje dziecko w ten sposób,autorko kuratorium policja i dyrektor szkoły musi zostać powiadomiony jak dobrze pójdzie to dostanie zakaz wykonywania zawodu i dobrze!!!

Gość gość
na szczęście te kary cielesne minęły i nie powrócą!!! Za bicie dziecka idzie się do więzienia...

Gość Tasmanska
Ja popieram wpis "nie za wszystko" Za łobuzerstwo się należy, ale na pewno nie za czegoś nie rozumienie . Tutaj powinno się rozgraniczyć, bo jak wyżej wspomniano slepe przyzwolenie na kary cielsne mogly by być nadużywane i nauczyciele przenosić swoje osobiste problemy wyzywając się fizycznie na uczniach lejąc za byle co

Gość gość
może jakby jeden z drugim dostał po łapach od nauczyciela to gówniarz by się pokory i szacunku nauczył. A nie matki święte krowy zapatrzone w te swoje rozbestwione święte bydlęta:-o

Gość Tasmanska
Mój maż za uderzenie córki chyba to do ekwadorskiego wwiezienia wsadził nauczyciela Rozmawiałam jakiś czas z nim na ten temat i widziałam jaki był oburzony za sama mysl

Gość gość
a mój był oburzony że nauczyciele nie reagulą w szkole bo nie mogą. Było w naszej szkole zebranie dodatkowe bo w 4 podstawówki 3 chłopaków SKATOWAŁO kolegę zklasy

Gość Tasmanska
jak to nie mogą reagować, pewnie ze mogą ,tylko ze nauczyciele to lenie smierdzące, którzy nawet palcem nie kiwną , bo im się nie che to już tu inny problem

Gość Tasmanska
Na przerwie są nauczyciele dyżurujący , widząc przemoc dlaczego doopy nie rusza i nie staną w obronie dziecka? a no wlasnie , bo po co, bo na wszystko maja wyjeebane .Dlaczego nie zgłoszą się na świadka w obronie pokrzywdzonego i dadzą wsparcie rodzinie dziecka pobitego? a no właśnie, po raz kolejny dowod znieczulicy U mojej w szkole były podobne sytuacje i najwięksi zaniedbanie, bagatelizowanie , brak wsparcia i pomocy wykazali właśnie nauczyciele, którzy nic w tego typu sytuacjach nie zareagowali

Gość gość
nie no 2 nauczycieli na jednej przerwiei pod opieką załóżmy 8 klas..... nie no mają czas. I w żadnym wypadku na przerwie nie ma prawa do toalety iść bo twój rozwydrzony bachor nie był nauczony szacunku i albo morde drze albo innych bije. i go trzeba pilnować. Jak wychowałąś ułoma to daj go do zakładu zamkniętego żeby sobie sam łba nie rozbił i nie uprzykrzał życia normalnym wychowanym dzieciom.