Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dosc ciazy!!!

Polecane posty

Gość gość
To ja, autorka. Wiem, ze niektore kobiety maja gorzej, musza lezec calymi tygodniami, miesiacami i to dopiero jest koszmar, plus jeszcze strach czy sie uda, czy wszystko bedzie dobrze... rozumiem to i wspolczuje. Moja mama miala 3 dzieci i na porodowke jechala z pracy, mowila mi ze w ciazy smigala na obcasach :) wiec wiem, ze rzeczywiscie sa Panie, ktore swietnie znosza ciaze i chyba troche nie rozumieja kobiet, ktore czuja sie poprostu zle. No trudno, moge tylko zazdroscic. Zrzedzę bo brakuje mi tych rzeczy, ktore robilam przez 28 lat zanim zaszlam w ciaze, co ja bym dala zeby zasnac na brzuchu a wstajac z lozka nie chwytac sie najpierw za kregoslup... zeby codziennych obowiazkow nie rozkladac na 5 razy, tylko moc zrobic odrazu wszystko oo kolei, nie ukrywam ze bardzo ale to bardzo brakuje mi pracy i kontaktu z ludzmi, zeby moc normalnie oddychac a nie ledwo przez jedna dziurke albo przez usta, zeby pojsc na rolki, przeniesc szafe w pokoju, nie meczyc sie niosac zakupy wieksze niz 3 kg...tego jest naprawdę duzooo... wydaje sie prozaiczne ale tak mi tego brakuje. A ludzie przyzwyczajeni, ze przed ciaza bylam bardzo aktywna teraz nie rozumieja co takiego moglo sie zmienic. I proszeeee nie piszcie, ze jestem egoistka bo sie uzalam nad soba i ze teraz powinnam myslec tylko o dziecku, bo dla kogo jak nie dla niego to wszystko znosze??? Dziekuje, za podtrzymanie na duchu przez niektore dziewczyny. Zlosliwym Paniom zycze wiecej zyczliwosci i zrozumienia.

Gość gość
I jeszcze Wam powiem, ze ciesze sie ze w końcu sie wyzalilam. Ulzylo mi:) napewno lepsze to niz zaciskanie zebow i udawanie, ze jest cudownie:)

Gość gość
Az mi sie oczy zaszklily jak to czytam! Serio :-( jest masa kobiet (np. Ja, albo poczytajcie jakiekolwiek forum dla staraczek), ktore staraja sie zajsc w ciaze ponad 2 lata!! I nawet jak w koncu moze mi sie uda to moge wymiotowac, lezec, i wszystko co najgorsze a i tak bede sie czula najszczesliwsza na swiecie! I bede z duma znosila wszystkie niedogodnosci, bo yak bardzopragne chociaz zajsc w ciaze...

Gość gość
Ja pierwsza ciaze mialam cudowna, czulam sie super i oprocz kilku malych dolegliwosci nic mi nie bylo. Za to synek byl wyjcem i niezle dal mi popalic. Teraz jestem w drugiej ciazy i nie czuje sie zbyt dobrze, rozumiem ze niektorym kobietom ciaza daje w kosc.

Gość gość
Do gosc 7:40. Zycze z calego serca zeby sie udalo. Mam kolezanke ktora starala sie 2 lata, jadla jakies tabletki, ciagle badania itp ale udalo sie jej, ma teraz zdrowiutkiego bobasa.

Gość gość
dla mnie to też był najgorszy okres, czułam się bardzo źle, najgorzej miałam z żołądkiem bo nie mogłam jeść ani surowych owoców ani warzyw i same gotowane potrawy, nie mówiąc o innych dolegliwościach jak podczas jakiejś choroby jak się możecie domyślać żadnych dzieci więcej nie planuję tym bardziej że dziecko (już dwulatek) daje nieźle w kość ale autorko pociesz się tym,że to się kiedyś w końcu skończy!

Gość gość
Pocieszam sie wlasnie rafaello :) wczoraj postanowilam sobie wziąć sie w garść, jest mi ciężko i wiem juz na tym etapie, ze moje dziecko bedzie jedynakiem... ale nie dam się! Cholera, nie pozwole sobie na depresje choćby nie wiem co. Dziś pierwszy raz od 3 m-cy wstalam o 6.30 a nie o 12! :-O zrobilam kanapki dla meza do pracy, wypilam kawe, porobilam listy wyprawek, na dniach zapisze sie do szkoly rodzenia i na kurs (przyda sie po powrocie do pracy), ide zaraz po skladniki do ciasta i do biblioteki po jakas ksiazke na wieczor:) juz mi lepiej, moze dzis zasne o 22 jak moj maz a nie o 3 nad ranem?! :) jeszcze tylko 3 mce... cos wymysle na kazdy dzien zeby nie myslec o dolegliwosciach... Trzymajcie sie dziewczyny, damy rade!:) ide dzialac :)

Gość mandarynka_88
mi dokuczały jedynie mdłości, ale miałam na nie sposób, który poleciła mi koleżanka ze studiów - kropelki imbirowe imbifem:) także jeśli nic innego nie pomaga....walić do apteki:)